شناسهٔ خبر: 15140431 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری برگزار شد

سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری که با شعار «گردشگری حلال، ظرفیت ایرانی» برگزار شده بود، در مشهد به پایان رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سومین جشنواره مشارکت ملی گردشگری، عصر روز سه‌شنبه (شانزدهم شهریور) در هتل پارس شهر مشهد با اعلام برگزیدگان به کار خود پایان داد.

در ابتدای برنامه، محمدعلی فیاضی، دبیر این دوره از جشنواره به بیان جزئیات آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره پرداخت و گفت: امسال شش هزار و ۸۹۱ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که به نسبت سال گذشته به رشد یک و نیم درصدی در طول مدت پنج ماهه جشنواره رسیده است و امروز اینجا هستیم تا ثمره این جشنواره را معرفی کنیم.

او ادامه داد: ستاد جشنواره در شش ماهه اخیر نشست‌های مختلفی با داوران هر چهار بخش رقابتی، مسئولین دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار کرده است.

فیاضی در ادامه با اشاره به تغییرات جشنواره امسال نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: امسال علاوه‌بر تغییر بخش خاطره‌نویسی به سفرنامه‌نویسی، تغییراتی در میزان جوایز انجام داده‌ایم و آنها را ارتقا داده‌ایم. همچنین امسال توانستیم تمامی آثار را پیش از داوری کدگذاری کنیم تا اسامی شرکت کنندگان مشخص نباشد و داوری بهتری صورت بگیرد.

او همچنین در توضیح کمپین "یک لقمه سفر" که امسال ایجاد کرده‌اند، گفت: در این کمپین که در حدود سه هزار عضو دارد، افراد تصاویری از سفرهای گروهی خود را به هدف معرفی بهتر و بیشتر اماکن گردشگری، منتشر میکنند. داوری تصاویر افراد این کمپین به دو صورت انجام میشود. در مدل اول، تصاویر شرکت کنندگان به میزان لایک های دریافتی توسط افراد معمولی که در شبکه های مجازی انجام میشود. در روش دوم نیز، داوران جشنواره آنها را داوری می‌کنند.

«گردشگری حلال»، ترویج مسافرتی که مغایرت با احکام اسلامی ندارد


در ادامه، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، حضور در این جشنواره را نخست به دلیل اختتامیه‌ی جشنواره ای دانست که دولت تدبیر و امید آن را پایه‌گذاری کرده و باید به ثمر رسیدن آن نهال را  دید و افزود: دومین بهانه‌ برای این دورهمی، به عمل رسیدن شعاری است که برای این جشنواره انتخاب کردیم. گردشگری حلال نوعی ترویج مسافرت‌هایی است که در انسان‌ها بدنبال خدماتی هستند که مغایرتی با احکام اسلام نداشته باشد؛ این صنعت به عنوان یکی از بسته‌های توسعه گردشگری کشورها تبدیل شده است.

رحمانی موحد همچنین افزود: برای به انجام رساندن این تصمیم پژوهش های زیادی انجام دادیم تا بتوانیم از این صنعت برای توسعه گردشگری کشورمان بهره ببریم. امروز در مشهد، شروعی برای نوآوری در گردشگری حلال است. همزمان با این مناسبت قرار است از گواهینامه و لوگوی گردشگری حلال رونمایی کنیم و آن را در چرخه‌ی خدمت رسانی گردشگری کشور قرار دهیم.

لازم به یادآوری است که "گردشگری حلال- ظرفیت ایرانی"، به عنوان شعار جشنواره امسال انتخاب شد تا بستری در جهت معرفی فرصتها و استعدادهای گوناگون صنعت گردشگری کشور ایران در مدیریت بهینه حضور گردشگران بین‌المللی باشد.

بر اساس تعریف سازمان جهانی جهانگردی، «گردشگری حلال نوع خاصی از گردشگری مذهبی است که تمام فعالیت‌های آن با توجه به قوانین اسلامی انجام می‌شود. گردشگری حلال یک محصول جدید از صنعت گردشگری است که برنامه‌های ویژه‌ای را برای مسلمانان تدارک می‌بیند چراکه آنها دوست دارند در طول سفر به آداب مذهبی خود نیز عمل کنند.

«حجت‌الاسلام شاهمرادی»، دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی کشور، از دیگر سخنرانان این برنامه در صحبت‌هایی درباره گردشگری حلال، اظهار کرد: باید بدانیم که گردشگری حلال فقط از خوراکی‌های حلال صحبت نمی‌کند و اماکن و تفریحات حلال نیز در این موضوع قرار دارند.

او ادامه داد: یکی از اهداف اصلی جمهوری اسلامی در اوایل ایجادش آن بود که بتواند در بحث خوردن و تفریحات تبدیل به الگویی در جهان شود که با تعریف دینی و اسلامی و عقلایی به دور از هرگونه اسراف که خلاف عقل و فطرت انسان است، همسو باشد.

حجت الاسلام شاهمرادی اضافه کرد: شهید بهشتی در همان اوایل انقلاب می‌گفت که ما می‌توانیم الگویی برای همه باشیم؛ امروز بعد از ۳۷ سال اولین‌بار است که این سازمان این فکر و اقدام نیکو را انجام داد و این کار جای تشکر دارد.

او همچنین اظهار کرد: پس از این رو این امکان وجود دارد که بتوانیم روزی را به عنوان گردشگری حلال اختصاص دهیم تا به‌واسطه آن همه دستگاه‌ها حول محور گردشگری حلال جذب شوند و فعالیت کنند. این اقدامات جمهوری اسلامی که در سطح ملی انجام می‌شده است را باید در سطح بین‌المللی برای تمام کسانی که می‌خواهند گردشگری حلال را (از خوراک گرفته تا فضا و مکان) تجربه کنند، انجام دهیم و اسوه باشیم.  البته فراموش نکنیم که این کار را اگر می‌خواهیم انجام دهیم، باید آن را به بهترین نحوه ایجاد کنیم.

در پایان مراسم، «مسعود سلطانی‌فر»، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از گرامیداشت شهدای ۱۷ شهریور و تقدیر و تشکر از حضار، گفت: در سالی که رهبری آن را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گذاری کردند، در حال شکوفایی گردشگری حلال هستیم که در راستای تحقق این شعار انتخابی رهبری است.

او ادامه داد: اگر خمیره اقتصاد مقاومتی را برای مقابله با تهدیدها و نوسانات اقتصادی در نظر بگیریم، گردشگری بدون شک می‌تواند بر فرآیند توسعه اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: خوشبختانه هر روز که جلوتر می‌رویم، شاهد همگرایی مسئولین و فعالان گردشگری مخصوصا در بخش خصوصی هستیم. البته اگرچه تا رسیدن به شرایط مطلوب راه طولانی در پیش داریم، اما به جرات می‌توان گفت که امروز در جایگاهی هستیم که می‌توانیم بگوییم در نقطه شروعش هستیم و با صاف کردن خاکریزها در حال پیشرفتیم. امیدوارم این پیشرفت با سرعت هرچه بیشتر صورت بگیرد.

سلطانی‌فر با اشاره به سهم ایران در گردشگری حلال دنیا اظهار کرد: از ظرفیت ۶۵۰۰ میلیارد دلاری درآمد کشورها از محل گردشگری، حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیارد دلار برای بخش گردشگری حلال است که ایران فقط سه درصد از این درآمد را به خود اختصاص داده است.

او همچنین اضافه کرد: با اینکه ایران به سبب اسلامی بودن، دارا بودن امکان مذهبی بسیار، پتانسیل زیادی برای درآمدزایی از این صنعت حلال است، اما به سبب عدم تبلیغات مناسب در این زمینه و نداشتن به برخی استانداردهای لازم، نتوانسته به درستی به این پتانسیل بالقوه  و حتی بالفعل بپردازد.

در قسمتی از این برنامه، از برند و تاییدیه (certificate) رسمی و معتبر گردشگری حلال توسط سلطانی‌فر، رحمانی موحد، مرندی مقدم، معاون نظارت بر سازمان استاندارد، شافعی، ریاست اتاق بازرگانی و صنعت و معدن و کرباسی، ریاست مرکز مطالعات تحقیقات اسلامی، رونمایی شد.

در پایان از برگزیدگان این جشنواره در چهار بخش عکس، فیلم، سفرنامه و ایده با اهدای تندیس جشنواره، لوح تقدیر، سکه بهار آزادی و همچنین ارائه وام با مبالغ مختلف با کارمزد چهار درصد تقدیر شد.

انتهای پیام

برچسب‌ها: