شناسهٔ خبر: 15138749 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

۷۹ درصد فعالیت‌های سوادآموزی به دختران و زنان اختصاص دارد

خبرگزاری شبستان: رییس نهضت سوادآموزی گفت: تقریبا ۷۹ درصد فعالیت‌های سوادآموزی به دختران و زنان و به خصوص مناطق روستایی اختصاص یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، علی باقرزاده، رییس سازمان نهضت سوادآموزی در مراسم روز جهانی سوادآموزی گفت: دین مبین اسلام تعلیم و تربیت را یکی از موهبت های بی بدیل الهی برای رشد و تعالی انسان و ابزار اصلی تواناسازی فرد برای پیمودن مراتب حیات طیبه می داند.

 

وی افزود: آگاهی توده مردم و اعاده حقوق آنان به خصوص ارایه تعلیم و تربیت با کیفیت و فراگیر از اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی است و اکنون نیز مقام معظم رهبری سوادآموزی را از مصادیق جهاد اعلام کرده و در سیاست های کلی تحول نظام آموزشی ریشه کنی بی سوادی را مقدمه تحول بنیادین در آموزش و پرورش اعلام فرمودند.

 

وی تصریح کرد: شش استان کشور که بالاترین درصد بی سوادی داشته اند مورد توجه قرار گرفت و برنامه ویژه ای برای کاهش آمار بی سوادی در استان ها تدوین و با حمایت استانداران و پشتیبانی سازمان در حال اجرا است.

 

وی بیان کرد: فاصله درصد باسوادی زنان و مردان به عنوان یکی از شاخص های عدالت های جنسیتی از 8.5 به 5 درصد از سال 90 تاکنون کاهش یافته است و تقریبا 79 درصد فعالیت های سوادآموزی به دختران و زنان به خصوص در مناطق روستایی اختصاص یافته است.

 

وی با بیان اینکه 53 درصد فعالیت ها در مناطق روستایی است، گفت: سهم کمتر از 30 درصد را روستاییان در جمعیت کشور دارند.

 

وی با اشاره به اولیای بی سواد دانش آموزان طی 2 سال گذشته گفت: حدود 50 درصد آنان با سواد شده اند و این طرح نیز به عنوان یکی از تجارب برتر سوادآموزی در پرتال موسس آموزش بزرگسالان یونسکو برای استفاده کشورهای دیگر قرار گرفته است.

 

وی با بیان اینکه اجرای اهداف توسعه پایدار دستور کار آموزش 2030 و همچنین برنامه ششم توسعه فرصت نهایی برای آموزش بزرگسالان در اختیار کشور قرار داده اند، گفت: باید با استفاده از تجارب به بیش از 3 دهه از آن برای آموزش بزرگسالان می گذرد محدوده آموزش های پایه از سوادآموزی را به همه بزرگسالانی که فرصت تحصیل تا پایان متوسطه را در نظام آموزش رسمی نداشتند، توسعه دهیم و متناسب با نیازهای فردی، اجتماعی، شغلی، حرفه ای، نقش و مسئولیت های شهروندی و شرایط اقتضائات اجتماعی و فرهنگی کشور را برای توانمندسازی حدود 30 درصد از بزرگسالان 25 تا 65 سال که تحصیلات کمتر از دیپلم دارند، به کار ببندیم.