به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ همایش سوادآموزی "خواندن گذشته و نوشتن آینده" که به مناسبت روز بین المللی سوادآموزی 2016 امروز سه شنبه 16 شهریور در مدرسه دارالفنون در حال برگزاری است مفهوم سواد و فعالیتهای سازمان سوادآموزی را بررسی می کند.
در افتتاحیه این همایش علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، لاروش رئیس دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، سعدالله نصیری رئیس کمیسیون ملی یونسکو سخنرانی می کنند.
همچنین قرار است علی اصغرفانی وزیر آموزش و پرورش و شهیندخت ملاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این همایش شرکت کنند.
برای ورود به مباحث کارشناسی عصاره رئیس پژوهشگاه آموزش و پرورش، زاهدیان معاون طرح های آماری مرکز آمار، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه، کانادا پالا نماینده کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل درایران، میثم هاشم خوانی فعال اجتماعی در زمینه عدالت آموزشی، در خصوص رویکردهای نوین آموزش بزرگسالان، تبین سرشماری نفوس و مسکن در سال 95، سوادآموزی و ظرفیتهای آموزش و پرورش، سوادآموزی و ظرفیتهای تشکلهای مردم نهاد سخنرانی می کنند.
در مراسم اختتامیه این همایش نیز نماینده یونیسف در ایران و رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه ای برنامه و بودجه سخنرانی خواهند کرد.
در پایان این همایش میثاق نامه و بیانیه قرائت خواهد شد.
دستورالعمل این همایش
سواد به عنوان پایه آموزش و یادگیری حق اساسی همه افراد بشر است که سواد موجب توانمندسازی افراد برای مشارکت کامل در فرآیندهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می شود. لذا در ایجاد برابری فرصت ها و عدالت آموزشی موثر است.
آموزش، آگاهی ها و مهارت های عمومی را ارتقا داده و فرصت برخورداری از رندگی سالم را افزایش می دهد و از این رهیافت موجب کاهش هزینه ها، افزایش امید به زندگی و احساس رضایت از زندگی می شود.
گسترش و تعمیم آموزش عمومی و فراهم کردن زمینه های سوادآموزی، علاوه بر پاسخگویی به نیازهای اجتماعی و فرهنگی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه بوده و در نتیجه توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را به دنبال دارد.
گرامیداشت روز جهانی سوادآموزی نمادی از اهتمام جهانی برای حفظ و ارتقای زندگی انسانی براساس عدالت آموزشی و ترویج و توجه انسان ها به سمت سواد و داشتن حقوق برابر برای توسعه اجتماعی و انسانی است.
شعار روز جهانی امسال " خواندن گذشته و نوشتن آینده "در نظر گرفته شده است تا تاکیدی بر خواندن و نوشتن مهارت های پایه و اهمیت آن در توانمندسازی افراد باشد و از آن جا که امروزه مفهوم سواد با توجه به تغییرات و تحولات پرشتاب ابعاد گسترده تری به خود گرفته است خواندن گذشته به عنوان استفاده از تجربیات ارزشمند در زمینه سوادآموزی و نوشتن آینده برای برنامه ریزی و اقدام به سوی چشم اندازهای پرامید است.
امروزه توانایی خواندن و نوشتن فضل محسوب نمی شود بلکه شرط ضروری زندگی اجتماعی است و یکی از نخستین وظایف نظام آموزشی، پرورش این توانایی است. توانایی خواندن و نوشتن است که جوامع را با گذشته، حال و آینده پیوند می دهد و موجبات ثبت و ضبط تجربیات و علوم و فنون را فراهم می کند و در نهایت موجب شکوفایی انسان می شود.
جامعه امروز ما متعلق به دنیای جدید است و چون متعلق به دنیای جدید است ضرورت آموزش همگانی خواندن و نوشتن را پذیرفته است به ویژه که سنت های دینی ما نیز بر این ضرورت تاکید دارند اهمیت به اشتراک گذاشتن تجربیات موفق کشورها و ترسیم اقدامات آینده سوادآموزی نوید بخش کاهش بیسوادی به ویژه در کشورهای در حال توسعه است و امید می رود با این شعار اقدامات موثری در این زمینه در سطح کشور صورت گیرد.
در راستای تحقق این اهداف، به منظور تقویت ظرفیت های ملی در زمینه توسعه و کیفیت بخشی به برنامه های سوادآموزی و تسهیل مشارکت های همگانی، سازمان نهضت سوادآموزی در نظر دارد "همایش ملی سوادآموزی" را به مناسبت روز بین المللی سوادآموزی 2016 با همکاری کمیسیون ملی یونسکو و دفتر زیرمنطقه ای یونسکو در تهران و حمایت وزارت آموزش و پرورش و دبیرخانه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی و نهادهای تخصصی ملل متحد در تاریخ 16 شهریورماه 95 در تهران برگزار کند.
برخی اهداف برگزاری این همایش به شرح زیر است:
_ هم اندیشی برای تحقق سیاست های سوادآموزی و ریشه کنی بیسوادی
_ جلب توجه افکار عمومی خصوصا سیاست گذاران، مدیران و برنامه ریزان آموزشی به اهمیت سوادآموزی و آموزش مداوم بزرگسالان در طرح های ملی کلان
_ ارزیابی وضعیت سوادآموزی و آموزش بزرگسالان در کشور
_ بررسی و شناخت سازو کارهای لازم جهت تداوم آموزش بزرگسالان در کشور
_ شناسایی تجارب موفق و ارائه راهکارهای جدید
_ شناسایی ظرفیت ها و نحوه تقویت مشارکت های ملی و بین المللی در سوادآموزی