شناسهٔ خبر: 15136615 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

6 نانوایی استفاده کننده از جوهر قند در تنکابن پلمپ شدند

نوشهر - ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان تنکابن نسبت به استفاده از جوهر قند و نمک زیاد برای پخت نان توسط برخی نانوایی ها هشدار داد و گفت که تاکنون 6 نانوایی متخلف این شهرستان به خاطر استفاده از جوهر قند و نمک زیاد پلمپ شدند.

صاحب‌خبر -

نیما نژاد مقدم روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در بازرسی های صورت گرفته از این واحدها سه کیلوگرم جوهر قند کشف شد و متصدیان این نانوایی ها هم به مراجع قضایی معرفی شدند.
به استاد مصوبه کارگروه گندم ، آراد و نان بازرگانی داخلی وزارت صنعت ، معدن و تجارت و نامه اداره کل نظارت و ارزیابی فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو ، هرگونه استفاده از جوهر قند و جوش شیرین در نانوایی های سراسر کشور ممنوع است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تنکابن جریمه نقدی برای برخورد با متخلفان را ناکافی دانست و خواستار برخورد شدیدتر در این زمینه شد.
نژاد مقدم گفت: متاسفانه برخی از نانوایی ها به بهانه کیفیت پائین آرد اقدام به استفاده از جوهر قند به عنوان بهبود دهنده در تهیه خمیر نان می کنند که بسیار خطرناک است و عوارض بسیار بدی بر روی انسان می گذارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تنکابن در باره عوارض استفاده از جوهر قند در نان مصرفی اظهار داشت : جوهر قند ترکیبی از اکسیژن ، گوگرد و سدیم است که محیط معده را تغییر داده و مانع از جذب املاح مفیدی همچون آهن ، روی و کلسیم می شود و در دراز مدت نیز بر ژن ها تاثیر نامطلوب می گذارد.
وی با بیان اینکه استفاده از جوهر قند برای تهیه نان در دنیا منسوخ شده است ، خاطر نشان کرد : بر اساس استاندارد ملی کشور ، استفاده از جوهر قند با دوز پایین تنها برای سفید کردن قند و شکر مجاز است و استفاده از این ماده برای سفید کردن آرد و بهبود دهنده آن ممنوع است.
نژاد مقدم گفت : خوشبختانه هیچ یک از کارخانه های تولید آرد در مازندران از جوهر قند برای سفید کردن آرد استفاده نمی کنند و تنها برخی نانوایی ها هستند که برای کیفیت بهتر نان تولیدی خود از این ماده استفاده می کنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تنکابن همچنین میزان نمک موجود در نان های مصرفی را بیش از حد استاندارد دانست و تصریح کرد : در شرایطی که میزان نمک مورد نیاز بدن روزانه پنج گرم است ، یک عدد نان بربری به تنهایی حدود 6 گرم نمک دارد که بسیار زیاد است و باید با اقدامات پیشگیرانه و نظارتی میزان نمک را در نانوایی ها به حد استاندارد آن نزدیک کنیم.
نژاد مقدم خاطر نشان کرد : درگذشته میزان استاندارد استفاده از نمک در نان 2 درصد در هر 100 گرم خمیر نان بود که هم اکنون این رقم به یک درصد کاهش یافته است و این دستورالعمل به تمام نانوایی های سطح شهرستان ابلاغ شده است.
مصرف نمک در ایران سه برابر مصرف استاندارد جهانی است که با کاهش مصرف این ماده 17 درصد از بیماری های قلبی و 50 درصد از فشار خون کاسته می شود.
در شهرستان 162 هزار نفری تنکابن 198 نانوایی فعالیت دارد که از این تعداد 100 نانوایی در شهر و بقیه در روستاهای فعالیت دارند.
/7513/ 1602/1654