به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، صنعت گردشگری از دیرباز در بسیاری از کشورهای توسعه یافته منبع درآمد هنگفتی بوده که سرمایهگذاران زیادی نیز در این راستا سرمایهگذاری میکنند.
در جمهوری اسلامی ایران نیز توجه بسیار زیادی به موضوع گردشگری شده و کشور سالانه گردشگران زیادی را از اقصینقاط جهان پذیرا است.
متاسفانه استان زنجان در زمینه جذب توریست خارجی اندکی با مشکل مواجه است، که دلیل عمده آن به عقیده بسیاری از فعالان این عرصه عدم وجود زیرساختهای لازم در این بخش است.
در مجموع توسعه گردشگری همواره یکی از اهداف مسؤولان استان زنجان بوده است که کم و بیش نیز در این راستا موفق عمل کردهاند.
توسعه گردشگری داخلی طی سالهای اخیر در استان زنجان گویای توجه مسؤولان به این امر است، اما گذشته از نبود زیرساختهای مناسب، باید توسعه جاذبهها و مراکز گردشگری را نیز مورد توجه قرار داد.
با توجه به اینکه استان زنجان در مسیر ترانزیتی و جاده ابریشم قرار دارد و همچنین همجواری با هفت استان دیگر کشور، زمینه خوبی برای توسعه گردشگری دارد.
*کوتاهی برخیها و خواب پروژه گردشگری نور
این ظرفیت بزرگ طی سالهای گذشته در استان زنجان مغفول مانده بود، حال که تصمیمی برای احداث یک شهرک تخصصی گردشگری و صنایع دستی در مسیر اتوبان برنامهریزی شده است، روا نیست که با کوتاهی سرمایهگذار، استان زنجان از چنین ظرفیت بزرگی باز ماند.
احداث واحدهای مختلف گردشگری، برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای سراسری در استان زنجان بارقههای امید را در دل مردم استان روشنتر کرده است تا گردشگری به یکی از منابع مهم استان تبدیل شود.
اما تعیین تکلیف یکی از بزرگترین مجتمعهای گردشگری استان به نام مجتمع یا شهرک تخصصی گردشگری و صنایع دستی نور از خواستههای مسؤولان و مردم استان زنجان است.
عملیات اجرای شهرک صنایع دستی و گردشگری نور در اوایل سال 1391 در زمینی به وسعت 85 هزار مترمربع و زیر بنای کلی در حدود 55 هزار مترمربع و محوطه سازی حدود 50 هزار مترمربع با کاربریهای مختلف و نیز 9 هزار مترمربع پارکینگ زیر نظر مهندسین و طراحان مجرب در مهمترین محور مواصلاتی شمال غرب کشور ابتدای آزاد راه زنجان قزوین آغاز شده است.
این مجتمع در صورت تکمیل علاوه بر رونق و توسعه استان در اشتغالزایی و ایجاد فرصتهای شغلی نیز نقش موثری خواهد داشت.
متاسفانه درگیر و دار تعللهای مسؤولان استان زنجان و سرمایهگذار طرح شهرک تخصصی گردشگری و صنایع دستی نور، تنها کسی که متضرر شدهاند، مردم استان است.
در آخرین جلسه کارگروه میراث فرهنگی استان زنجان، سرمایهگذار پروژه تقاضای پرداخت تسهیلاتی که مسؤولان قول آن را داده بودند را کرد که مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، پرداخت تسهیلات را منوط بر آغاز پروژه و پیشرفت فیزیکی آن اعلام کرد، اما سوال اینجاست که مسؤولان چرا باید پروژه به این مهمی را به کسی که سرمایهای نداشته واگذار کنند؟!
اگر قرار بر اجرای پروژه با تسهیلات بانکی باشد که هر کسی توان اجرای اینگونه پروژهها را خواهد داشت.
امیدواریم مسؤولان در واگذاری پروژهها و طرحهای مهم استان، یک سرمایهگذار توانا را برگزینند.
البته طی این مدت هشدارهایی نیز از سوی مسؤولان به سرمایهگذار پروژه نور داده شده است، که فعلا نتیجه این اولتیماتومها مشاهده نشده است.
در مجموع مسؤولان استان زنجان یک ماه به سرمایه گذار شهرک تخصصی صنایع دستی و گردشگری نور فرصت داده بودند که فرصت زیادی از این یک ماه باقی نمانده است.
معاون عمرانی استاندار زنجان با اشاره به اینکه شهرک تخصصی صنایع دستی و گردشگری نور زنجان که در محل عوارضی زنجان - تهران در دست احداث است، اضافه کرد: اگر هدف سرمایهگذار اجرای طرح و پروژه نیست، خلع ید خواهد شد و سرمایهگذار جدیدی وارد کار میشود.
جواد رحمتی با بیان اینکه موضوع تسهیلات برای ادامه پروژه شهرک تخصصی صنایع دستی و گردشگری نور بسیار مهم است، گفت: اما نباید فقط به این امر اکتفا کرد بلکه مکانیزمی نیز توسط سرمایهگذاران این طرح برای فعال شدن آن باید تعریف شود.
وی همچنین اذعان کرد: حدود 300 یا 400 فرصت شغلی ویژه متقاضیان در شهرکهای تخصصی صنایع دستی و گردشگری استان در عوارضی زنجان پیشبینی شده است.
*اجرای پروژه نور مورد تاکید است
معاون عمرانی استاندار زنجان در ادامه با تاکید بر اینکه بر اساس پیگیریهایی که در کارگروه میراث فرهنگی استان زنجان شده است و با توجه به دریافت مجوزهای مورد نظر از خیلی وقت پیش، پروژه متوقف بود، افزود: هشدارها و تذکری به سرمایهگذاران داده شده است.
وی اضافه کرد: اگر در آن زمان تعیین شده و قید شده این پروژه گردشگری و صنایع دستی فعال نشود به سوی خلع ید خواهیم رفت.
رحمتی در پایان اظهار کرد: شواهد نشان میشود که قصد دارند این پروژه را در استان زنجان فعال کنند.
ما نیز امیدوار هستیم این هشدارها تلنگری بر سرمایهگذاران پروژه بوده و این پروژه مهم و تاثیرگذار در استان فعال شود.
چرا که توسعه گردشگری در استان گامی مهم در توسعه استان بوده و نباید از کنار چنین ظرفیتهایی به راحتی عبور کرد و از سویی جای چنین پروژههایی در استان خالی است.
با توجه به برگزاری جشنوارههایی مثل اکو و آش در استان زنجان، ایجاد چنین ظرفیتهایی خود در ورود گردشگر به نقاط مختلف استان موثر خواهد بود و میتوان حداقل با احداث اینگونه طرحها برخی از خلاهای گردشگری استان را همچون زیرساختهای اصولی و ... پر کرد.
انتهای پیام/73006/ک30/
∎