شناسهٔ خبر: 15124162 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مشکل شهرک های صنعتی با دستگاه های خدمات رسان

سنندج- ایرنا- توسعه و گسترش شهرک های صنعتی استان کردستان و مشکلاتی که با دستگاه های خدمات رسان در این راستا پیش می آید، یکی از موضوعات مهم نشست روز دوشنبه کارگروه رفع موانع تولید در کردستان بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا در این کارگروه نحوه تامین زیرساخت و خدمات آب، گاز و برق به شهرک های صنعتی مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان در رابطه با مشکلات توسعه شهرک های صنعتی استان در این کارگروه گفت: در مورد شهرک صنعتی آونگان قروه با وجود مکاتباتی که صورت گرفته است هنوز پاسخی از سوی شرکت گاز برای تامین گاز این شهرک دریافت نکرده ایم.
شاهو حاجبی افزود: در شهرک صنعتی مریوان نیز که آماده واگذاری زمین به سرمایه گذاران است هنوز نتوانسته ایم زمینه انتقال گاز را فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: شهرک صنعتی مریوان با فاصله هفت کیلومتری از مرز یکی از شهرک ها با شرایط کم نظیر است اما تا زمانی که زیرساخت ها از سوی دستگاه های خدمات رسان برای آن ایجاد نشود نمی توانیم سرمایه گذار را به خرید زمین ترغیب کنیم.
اما مدیرعامل شرکت گاز کردستان در رابطه با شهرک صنعتی آونگان گفت: این شهرک متشکل از واحدهای سنگ بری است که برای گرمایش نیاز به گاز دارند و بنابراین نمی توان آن را در اولویت قرار داد.
سید امیر رضوی افزود: هشت میلیارد و 600 میلیون ریال هزینه گازرسانی به این شهرک می شود که تا از آینده آن مطمئن نشویم و مشخص نشود که سرمایه گذاری در آن به نتیجه می رسد، نمی توان گازرسانی کرد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی نیز در پاسخ به این صحبت های رضوی گفت: زمین های زیادی در این شهرک آماده واگذاری است و نمی توان بر اساس شرایط موجود برای گازرسانی اقدام کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز به انتقاد از دستگاه های خدمات رسان پرداخت و گفت: اگر چنین دیدگاهی در خدمات رسانی به شهرک های صنعتی وجود داشته باشد پس رسالت ما نسبت به توسعه استان چه می شود.
محمد دره وزمی پرسید: آیا باید منتظر باشیم تا سرمایه گذار بیاید و سپس شرکت های گاز، آب و برق اقدام به خدمات رسانی کنند.
وی تاکید کرد: شهرک صنعتی آونگان 110 هکتار ظرفیت واگذاری زمین دارد و ضروری است زیرساخت های لازم آن تامین شود.
در این زمینه مقرر شد شرکت شهرک های صنعتی طرح جامعی را به شرکت گاز ارائه دهد تا آنها با بررسی آن طرح برای گازرسانی تصمیم گیری کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق کردستان نیز در این نشست گفت: مسیر برق رسانی به شهرک صنعتی سرنجیانه از زمین های کشاورزی می گذرد که در صورت نداشتن معارض تا یکی دو ماه آینده کار برق رسانی به این شهرک به انجام می رسد.
محمد مصطفی نجفیان افزود: انرژی مورد نیاز این شهرک نیز مشخص نشده است اما بهترین راه حل پیش بینی پست 63 کیلوولت یا تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی به ایجاد نیروگاه های کوچک است.
وی اظهار کرد: اعلام کرده بودیم که آمادگی داریم از محل شبکه موجود عبوری تا یک مگاوات برای متقاضیان برق بفروشیم اما کسی را به ما معرفی نکردند.
وی گفت: مشکلی وجود دارد که مجوزهایی که به متقاضی داده می شود و ما انشعاب می فروشیم اما به نتیجه نمی رسیم.
وی به بیان مثالی پرداخت و ادامه داد: در سقز هشت مگاوات برق فروخته شد اما از ظرفیت تهیه شده تنها چهار مگاوات اشغال شد و مابقی خالی ماند.
6108