شناسهٔ خبر: 15103587 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -

ماه را روي زمين ببينيد
ايسنا  يك هنرمند انگليسي ماكتي از كره ماه را به‌نام «موزه ماه» در موزه بريستول به‌نمايش گذاشته است. بازديدكنندگان از «موزه ماه» در بريستول انگليس مي‌توانند با ديدن اثر هنري «لوك جرم» به تماشاي جزييات كامل كره ماه بنشينند. اين ماه 7متر قطر دارد و براساس تصاوير «ناسا» ساخته شده است. هافينگتون پست ‌نوشت: اين پروژه با همكاري دانشگاه بريستول و آژانس فضايي بريتانيا اجرا شده و هر سانتي‌متر از اين سازه برابر با 5كيلومتر از تنها قمر سياره زمين است.  اين هنرمند درباره «موزه ماه» گفت: فرهنگ‌هاي مختلف جهان تعاملات تاريخي، فرهنگي و مذهبي خود را با ماه داشته‌اند و دارند. بنابراين بسته به مكاني كه اين ماه در آنجا به‌نمايش درمي‌آيد، معنا و تفسير آن هم تغيير پيدا مي‌كند. همان‌طور كه اين اثر هنري در يك تور جهاني در حركت است، سازه‌هاي جديدي شكل مي‌گيرد و برنامه‌هاي هنري اجرا مي‌شود كه به اين مجموعه اضافه خواهد شد.  اين سازه معلق و روشن، با موسيقي نوازندگان مختلف براي بازديدكنندگان به‌نمايش درخواهد آمد.  «موزه ماه» قرار است در ماه آينده، در بلژيك و فرانسه هم به ‌نمايش درآيد.

رونمايي از گوشي هوشمند ۷ دلاري هندي
مهر   يك شركت هندي قصد دارد دومين گوشي هوشمند ارزان جهان را با قيمت ۷ دلار روانه بازار كند. هند به عنوان دومين بازار بزرگ گوشي هوشمند جهان محسوب مي‌شود و بيش از ۶۵ برند مختلف در اين كشور با يكديگر رقابت مي‌كنند تا سهم بيشتر بازار را به خود اختصاص دهند.  در همين حال شركت هندي ChampOne اعلام كرد كه قصد دارد گوشي اندرويد خود را با نام C۱ با قيمت ۷ دلار روانه بازار كند.  به نظر مي‌رسد كه اين گوشي از نوع تلفن همراه ميان رده‌يي باشد.  از ويژگي اين موبايل هوشمند داشتن صفحه نمايشگر 5.5 اينچي با وضوح تصوير HD است.  گوشي C۱ داراي اسكنر تشخيص اثر انگشت كاربر و رم ۲ گيك است. دوربين پشت اين تلفن همراه ۸ مگاپيكسل و داراي پردازشگر MediaTek MT۶۷۳۵ SoC با قدرت 1.3 گيگاهرتز است. در وب سايت شركت ChampOne آمده كه اين گوشي از دو روز ديگر در بازار هند قابل دسترس خواهد بود. گوشي C۱ به عنوان دومين گوشي ارزان‌قيمت جهان بعد از گوشي هوشمند سه دلار و ۵۰ سنتي شركت Ringing Bells هند محسوب مي‌شود.

ابزاري كه هر آن
گوشي شما را شارژ مي‌كند
اپل اينسايدر  شركتي به نام موفي يك ابزار شارژ بي‌سيم گوشي عرضه كرده كه با استفاده از آن مي‌توان با كابل يو‌اس بي‌و بي‌سيم گوشي را شارژ كرد.  اين ابزار به خصوص براي افرادي مناسب است كه دسترسي محدودي به پريز برق دارند و دايم در حال حركت و جابه‌جايي هستند.  ابزار ياد شده كه Charge Force Powerstation نام دارد صد دلار قيمت دارد و مجهز به باتري است كه از تمامي محصولات قابل حمل سازگار با استاندارد Qi پشتيباني مي‌كند.  اين شارژر بي‌سيم از نوع 10 هزار ميلي آمپري است و قبلا نمونه‌هاي ارزان قيمت‌تري از آن هم روانه بازار شده است. مدل 3000 ميلي آمپري شارژر بي‌سيم ياد شده 30 دلار قيمت دارد.  Charge Force Powerstation  در چهار رنگ متنوع به بازار آمده است. مدل ديگري از اين دستگاه كه Powerstation Plus نام دارد با توان 4000، 6000 و 12000 ميلي آمپري به ترتيب 60، 80 و 100 دلار قيمت دارد. ابعاد اين دستگاه‌ها مشابه و تقريبا به اندازه آيفون 6 است. هر چند ضخامت آنها بيشتر از گوشي‌هاي هوشمند است.

خشم امريكا از صورتحساب مالياتي ۱۳ ميليارد يورويي اپل
بي بي‌سي   حكم كميسيون اروپا كه اپل را به برگرداندن ۱۳ميليارد يورو ماليات به ايرلند محكوم كرده است، انتقاد گسترده‌يي را در امريكا به‌‌دنبال داشت.  وزارت خزانه‌‌داري امريكا اعلام كرد چنين تحقيقات مالياتي غيرمنصفانه بوده و مقررات مالياتي كشورها را تضعيف مي‌كند. كاخ سفيد هم اعلام كرد اين حكم ممكن است به ماليات‌دهندگان امريكايي ضرر بزند. كميسيون اروپا اعلام كرده است ايرلند به اپل امكان داده ماليات كمتري نسبت به ساير شركت‌ها پرداخت كند و درواقع نرخ مالياتي كه پرداخت كرده بيش از يك درصد نبوده است. نرخ استاندارد ماليات شركت‌ها در ايرلند 12.5درصد است.  ايرلند و اپل هر دو نسبت به اين جريمه ابراز نارضايتي كرده و قصد دارند درخواست تجديدنظر كنند.  مايكل نونان وزير دارايي ايرلند با حكم كميسيون اروپا كاملا مخالف بوده و مايل است مشاغل و درآمد مالياتي را كه با شهرت اين كشور به‌عنوان يك پايگاه فعاليت براي شركت‌هاي چندمليتي كه نرخ ماليات پاييني دارد مرتبط است، حفظ كند. يك اقتصاددان هشدار داد اگر اپل موفق نشود حكم كميسيون اروپا را تغيير دهد، صورتحساب ماليات اين غول فناوري در ايرلند ممكن است به ۲۰ميليارد دلار برسد.

هكرها اسرار نظامي فرانسه را دزديدند
تك نيوز ورلد   مقامات فرانسوي و هندي در حال تحقيقات در مورد نحوه نشت اطلاعات هزاران سند متعلق به يك شركت پيمانكار صنايع دفاعي فرانسه موسوم به DCNS هستند.  اين شركت قرار بود تا 6زيردريايي كلاس Scorpene را تا قبل از پايان سال 2016 تحويل نيروي دريايي هند دهد.  هكرها بيش از 22 هزار صفحه سند را به سرقت برده‌اند كه شامل اطلاعات مفصل فني اين زيردريايي‌هاست. اين اطلاعات به يك سايت خبري استراليايي موسوم به The Australian تحويل داده شده و اين سايت هم بخشي از اين اطلاعات را منتشر كرده است.  شركت DCNS مي‌گويد از موضوع آگاه است و مقامات فرانسوي در حال تحقيق در مورد اين موضوع هستند. اميد مي‌رود اين تحقيقات ماهيت دقيق اسناد افشاشده را مشخص كند، زيرا اين امر به مشتريان اين شركت و خود آن آسيب رسانده است. دولت هند هم خواستار دريافت نتايج اين بررسي‌ها شده است.  برخي كارشناسان امنيتي معتقدند اين اقدام با حمايت يك دولت خارجي انجام شده يا ممكن است توسط يك گروه خلافكار سازمان يافته طراحي شده باشد.