شناسهٔ خبر: 15098176 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ارزان فروشی چینی ها، فریبکاری است/ فقط گردوی پاوه ارگانیک است

کرمانشاه- ایرنا- روزنامه باختر چاپ کرمانشاه در شماره 2276 سیزدهم شهریور ماه 95 مطلبی را با عنوان ' ارزان فروشی چینی ها، فریبکاری است /فقط گردوی پاوه ارگانیک است' منتشر کرده است.

صاحب‌خبر - در این یادداشت آمده است: از وقتی کالاها و محصولات بی کیفیت چینی وارد ایران شد، متاسفانه هویت مان را در بسیاری چیزها از دست داده ایم. یادمان رفته است که از قدیم گفته اند: هر گرانی بی حکمت نیست و هر ارزانی بی علت نیست. متاسفانه بعضی مواد خوراکی ما هم از چین وارد می شود و بی حساب و کتاب در سبد غذایی ما قرار می گیرد و بیش از آنکه به کیفیت خوب یا بد آن بیندیشیم فقط به قیمت آن توجه داریم، اشتباهی که به زیان سلامت خودمان است. چرا که هیچ آگاهی از نحوه تولید مواد وارداتی نداریم، به ویژه محصولات چینی ها که فقط به فروش و در اختیار گرفتن بازار می اندیشند و این در حالی است که مواد خوراکی از نظر کیفیت و تاثیرگذاری در سلامت انسان با محصولات دیگر و کالاهای بنجل و بی کیفیت چین متفاوت است. در محصولات چینی آنچه را خریداری کنیم فقط زیان مالی متوجه ما می شود، اما در بحث مواد خوراکی محصولات بی کیفیت و ناشناخته سلامت خود و خانواده مان را به خطر می اندازد. اگر چه متاسفانه در چند سال اخیر، برخلاف گفته مسوولان صنعت، معدن و تجارت که ورود بسیاری از کالاهای خارجی را ممنوع اعلام کرده و در بحث میوه و تره بار هم وزارت جهاد کشاورزی نیز ورود میوه و مواد و فرآورده های باغی و تولیدات کشاورزی را غیر قانونی می داند. اما برخلاف همه این گفته ها، بازار میوه و مواد خوراکی پر از واردات کشورهای خارجی است که از جمله ورود بی رویه و پر حجم گردوی چینی می باشد که با تغییرات ژنتیکی نسبت به گردوی ایرانی درشت تر و سفیدتر و ظاهرا فریبنده تر می باشد. اما مصرف کنندگان متاسفانه از نحوه تولید و کیفیت آن اطلاعی ندارند و فقط زیبایی ظاهر آن را در نظر می گیرند و این در حالی است که بهترین گردو، در شهرهای مختلف ایران تولید می شود. از میان این بهترین ها، گردوی پاوه کرمانشاه از جمله تولیدات ارگانیک با کیفیت مطلوب و کاملا سالم است که در مناطق مختلف اورامانات از جمله مناطق کوهپایه ای تولید می شود که به دلیل مرغوبیت این محصول سطح زیرکشت آن نیز در حال افزایش است. به گفته عادل قادری، معاون جهاد کشاورزی پاوه باغات گردوی پاوه یک هزار و 410 هکتار است که یک هزار و 250 هکتار آن بارور بوده و بقیه نهال می باشد و هنوز به ثمر نرسیده است و پیش بینی می شود که امسال حدود 800 تن گردو از این باغات برداشت شود. با توجه به اینکه گردوی پاوه بذری است و آفت های باغی روی آنها هیچ گونه تاثیر سویی نمی گذارد، باغات گردوی پاوه به نوعی مورد توجه کارشناسان برای تحقیق می باشند که می توان این محصول باغی را ارگانیک تلقی کرد. اگر چه گردو تولیدی پاوه دانه ای فروخته می شود اما قیمت آن که در سال گذشته هزار عدد آن 2 میلیون ریال بود، امسال هم تغییر قیمت نخواهد داشت. اما متاسفانه ورود گردوهای چینی که بدان اشاره شد به دلیل ارزان تر بودن از محصولات پاوه مشتریان بیشتری را جذب کرده است، بدون توجه به آنکه گردوی وارداتی کیفیت گردوی پاوه را نخواهد داشت. از طرف دیگر، چون باغداری در پاوه به ویژه تولید گردو از جمله اموری است که در این منطقه ایجاد اشتغال نموده و در حال توسعه نیز می باشد، ورود گردوهای به ظاهر زیبا ولی بی کیفیت چینی به دلیل ارزانتر بودن و ناآگاهی مردم از نوع و نحوه تولید موجب کاهش فروش محصولات داخلی به ویژه پاوه خواهد بود. اگر چه مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی ورود هر نوع محصول کشاورزی و باغی را ممنوع کرده اند، اما جدی گرفته نمی شود. حالا که جوانان پاوه در تولید محصولات باغی به ویژه تولید گردو اقدام کرده و از بیکاری در آمده اند با حمایت از تولید این محصول، جوانان را هم بیشتر دلگرم به تولید نمایید.3209/8066

نظر شما