به گزارش ایرنا، حسن باقرپور روز یکشنبه در حاشیه جلسه هماهنگی برگزاری این جشنواره، هدف از برگزاری آن را ارج نهادن به صنایع دستی و هنرمندان عنوان کرد و گفت: برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند به توانمندسازی هنرمندان و ارتقاء سطح هنری منجر شود.
وی با بیان اینکه جشنواره هفتم ورنی به صورت تخصصی برگزار می شود افزود: براساس فراخوان منتشر شده، آثار ارسالی هنرمندان به دبیرخانه این جشنواره در طول برگزاری جشنواره، از سوی کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
باقرپور افزود: هفتمین جشنواره ورنی در دو بخش طرح و رنگ و بافت برگزار می شود و در پایان جشنواره به 3 نفر از افراد برتر جوایزی به رسم یادبود اهداء خواهد شد.
وی ادامه داد: در این جشنواره که در 23 غرفه برپا می شود در کنار غرفه های تخصصی ورنی فروشی، یک نمایشگاه نیز از آثار هنرمندان منطقه جهت نمایش ورنی های تولیدی دایر خواهد بود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اهر جشنواره ورنی را فرصتی برای معرفی شهرستان دانست و گفت: از اهداف دیگر برگزاری جشنواره ورنی می توان به شناساندن آثار تاریخی و گردشگری شهرستان اهر و همچنین محصولات کشاورزی این شهرستان از جمله سیب و بلال اشاره کرد.
ورنی ، که گاه به آن گلیم سوزنی نیز گفته می شود نوعی سوماک است، که بدون مراجعه به نقشه توسط دختران و زنان عشایر ارسباران بافته می شود. در واقع ورنی نوعی گلیم یک رو یا گلیم فرش نمای بدون پرز است و به سبک پود پیچی یعنی گذراندن پود اصلی از تار و پیچ نخ خامه به دور نخ های تار شکل گرفته و نقش می پذیرد.
تفاوتی که در بافت گلیم و ورنی وجود دارد این است که در گلیم، بافت به صورت گره های منقطع انجام می شود و نقوش آن توسط پود شکل می گیرد و تار بوسیله پود کاملا پوشیده می شود، در حالیکه در بافت ورنی ایجاد طرح و نقوش بر سطح آن توسط پودگذاری اضافی حاصل می شود و تار و پود هر دو پوشیده است.
منطقه قره داغ در شمال شرق تبریز از کانون های اصلی بافت ورنی در کشور محسوب می شود.
7225/3077/518
هفتمین جشنواره ورنی در اهر برگزار می شود
تبریز - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اهر گفت: هفتمین جشنواره ورنی 21 تا 26 شهریور ماه جاری در کانون شهید فهمیده این شهرستان برگزار می شود.
صاحبخبر -