شناسهٔ خبر: 15105743 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

کلیبر/ بازاریابی ورنی به عنوان مهم‌ترین صنعت کلیبر مورد توجه قرار می‌گیرد

بازاریابی تولیدات بومی، اساسی ترین نیاز بخش صنایع دستی روستایی و عشایری شهرستان کلیبر است که در قالب اقتصاد مقاومتی مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت؛ فرماندار کلیبر این را گفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش آناج به نقل از کلیبرخبر، فرماندار کلیبر در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی این شهرستان با اعلام این مطلب از ورنی به عنوان مهمترین تولید صنایع دستی شهرستان کلیبر که هیچ مشابه خارجی ندارد، یاد کرد و گفت: با وجود فعالیت چند هزار نفری زنان و مردان روستایی و عشایری شهرستان و تولید سالیانه بیش از ۶۰ هزار متر مربع ورنی، حاصل دسترنج این تعداد فعال صنایع دستی غالباً یا در انبارها خاک می خورد و یا به جیب دلالان و واسطه ها می رود. بنا بر این بازاریابی این محصول می تواند هم به نفع تولید کنندگان و بافندگان باشد و هم می تواند به افزایش تولید منجر شود.

فریدون بابایی همچنین خواستار تدوین برنامه های آموزشی به ویژه برای فعالان صنعت گردشگری در سطح شهرستان شد.

فرماندار کلیبر همچنین با بیان این که ۴۸ واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی در این شهرستان متقاضی تسهیلات بانکی طرح خروج از رکود هستند، گفت: از این تعداد ۱۷ طرح برای دریافت ۳۳ میلیارد ریال به بانک های عامل معرفی شده اند.

بر اساس این گزارش؛ مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان کلیبر نیز در این نشست با اعلام این که ۲۷ نفر متقاضی ایجاد طرح بوم گردی در سطح این شهرستان هستند، از طولانی شدن روند بررسی و صدور مجوزهای لازم در دستگاههای ذیربط اظهار گله کرد.

کیومرث کریمی همچنین از ایجاد بازارچه ی دایمی محصولات و تولیدات صنایع دستی در کلیبر خبر داد و گفت: این بازارچه با همکاری بهزیستی شهرستان به زودی دایر خواهد شد.

رییس اتحادیه فرش و ورنی بافان شهرستان کلیبر نیز در این نشست، از برگزاری کلاس های آموزشی به ویژه برای احیای نقشه ها و طرح های اصیل ورنی خبر داد.
هرمز الیاس زاده افزود: ورنی بافی پر جمعیت ترین صنعت در شهرستان کلیبر است اما با وجود این که حدود ۲۵۰۰ خانوار از این صنعت ارتزاق می کنند، هنوز به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلیبر نیز در این نشست با اشاره به اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی در حوزه ی کشاورزی، خاطر نشان کرد: طرح هر روستا یک محصول به صورت جدی در شهرستان دنبال می شود و به این منظور، ظرفیت ها و مزیتهای نسبی تمامی روستاهای شهرستان شناسایی و در اختیار کارگروه مربوطه قرار گرفته است.

واله بایبوردی همچنین اظهار کرد: متاسفانه در برخی از روستاها، کشاورزان پس از برداشت محصول، اقدام به آتش زدن زمین زراعی و کاه و علوفه ی باقیمانده می کنند که این اقدام کاملاً غیر علمی بوده و برای زمین کشاورزی آسیب زا است.

وی همچنین از کاشت ۲ هکتار پسته، ۳۵۰ اصله زرشک، ۲ تن پیازچه ی ذعفران و ۴ هزار اصله گل محمدی در راستای اصلاح الگوی کشت در شهرستان کلیبر در پایاب سد ارسباران خبر داد.