شناسهٔ خبر: 15084186 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسابقات قرآن کریم کارکنان قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته صبح امروز،‌ 14 شهریورماه آغاز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا(، مسابقات قرآن کریم کارکنان قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته از ساعت 8:30 امروز،‌ 14 شهریورماه در محل ساختمان ستاد مرکزی قوه قضائیه آغاز شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه در مراسم افتتاحیه این مسابقات طی سخنانی با اشاره به نقش هدایت‌کننده قرآن کریم، بیان کرد: قرآن به مستحکم‌ترین روش‌ها هدایت‌کننده است و بهترین شیوه‌ها را به ما می‌آموزد. در قرآن کریم به مؤمنانی که عمل صالح انجام می‌دهند بشارت داده می‌شود که اجر و پاداش بزرگی برای آن‌ها وجود دارد.مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد

وی در ادامه با بیان اینکه مؤمنانی که عامل به رهنمودهای قرآن هستند، پاداش بزرگی دارند که خداوند متعال در قرآن کریم به آن اشاره کرده است، اظهار کرد: قرآن اعماقی دارد که ما خیلی از آن اعماق خبر نداریم. انسان با عقل خود به سوی خدا و قرآن و پیامبر حرکت می‌کند و نقطه آغازین ما عقل است.

عقل؛ روشنگر هدایت از ضلالت

صادقی در ادامه با اشاره به اینکه عقل پیامبر باطنی ما و نوری است که از جانب خداوند در اختیار بشر قرار داده شده است، بیان کرد: با عقل است که می‌توان هدایت را از ضلالت بازشناخت. اگر عقل را به کار نیندازیم، گمراهی‌ها جای هدایت را می‌گیرند و ممکن است که خرافات و پیامبران دروغین جای پیامبران راستین را بگیرند لذا به کار اندختن عقل در ابتدای کار و اینکه عقل انسان را در ابتدای کار به راه حق بکشاند تا بتواند رسول و امام حق را از رسول و امام باطل بشناسد، کار مهمی است که عقل باید انجام دهد و این گام اول است.

وی در ادامه با اشاره به فرمان امیرالمؤمنین(ع) به محمد ابن ابی‌بکر، فرماندار مصر تصریح کرد: حضرت امیر(ع) در این فرمان می‌فرمایند: که امام حق و هدایت با امام ضلالت و گمراهی برابر نیستند. راه حق با راه گمراهی باید بازشناخته شود و این گام اول است که انسان باید امام هدایت را از امام گمراهی بازشناسد.

مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد

معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه با بیان حدیثی از پیامبر(ص) که فرمودند: «من برای امتم نه برای مؤمنان و نه برای مشرکان ترسی ندارم چراکه تکلیف این دو گروه در برابر خداوند متعال روشن است، بلکه من برای هر منافقی که در باطن نفاق دارد ولی در ظاهر و زبان از حق و عدالت سخن می‌گوید، ترس دارم»، اظهار کرد: انسان در زندگی با دو طریق هدایت و ضلالت رو به رو می‌شود که باید در این زمینه در گام اول راه درست را تشخیص دهد.

صادقی افزود: پس از شناخت راه درست، گام بعدی این است که از پیامبر(ص)، قرآن و ائمه اطهار(ع) کمک و هدایت بگیریم یعنی پیامبران انسان را رشد می‌دهند و عقل‌ها را شکوفا می‌کنند. آن عقلی که خداوند و راه حق را تشخیص می‌دهد، عقل اولیه است که باید بارور شود.

قرآن عقل را بارور می‌کند

وی در ادامه با اشاره به اینکه قرآن عقل را بارور می‌کند و عقل انسان را به سمت امور قوی هدایت می‌کند، ادامه داد: قرآن همچون معلمی است که دستگیر بشر است و عقل را رشد می‌دهد. ما مانند اشعریان نیستیم که عقل را کلاً تعطیل کنیم و هر چه به اسم دین به خورد ما دهند را قبول کنیم بلکه ما عقل را داور می‌دانیم که به وسیله آن راه هدایت را از ضلالت می‌شناسیم پس در به‌کارگیری عقلمان تکلیف داریم.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه کار انبیاء الهی این است که گنجینه عقل‌ها را بیرون می‌کشند، اظهار کرد: کار انبیاء، قرآن و امامان ما آن است که این گنجینه‌ها را بیرون آورند و به عقول بشر رشد ‌دهند. ما برخلاف کسانی که می‌گویند عقل بشر کاملاً مستقل است و فکر می‌کنند که عقل را باید در تمام مسائل دینی و قرآنی به‌عنوان معیاری قرار دهند و دین را براساس عقل ناقص خود تفسیر کنند، این اعتقاد را قبول نداریم و می‌گوئیم که عقل بشر در حد محدودی مستقل است.

مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد

باید عقل را به دست وحی بسپاریم

صادقی افزود: ما برخلاف نظر کسانی‌که عقل را کامل مستقل می‌کنند، می‌گوئیم که دین می‌خواهد عقل ناقص را تعلیم داده و به تکامل برساند. از آن طرف نیز عقل را نباید تعطیل بکنیم چراکه عقل است که راه صحیح را از باطل تشخیص می‌دهد و سرمایه بزرگ و سنگینی است که البته با تمام این سنگینی در برابر آن هدایت الهی مقدار کمی است. ما باید عقل خود را به دست وحی بسپاریم تا وحی آن را رشد دهد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه فرهنگ تشیع یک چنین فرهنگی است که در آن نه عقل‌گرایی افراطی معتزلی و نه نقل‌گرایی افراطی اشعری مورد قبول است، اظهار کرد: در واقع اعتدال عقلانی است که فرهنگ تشیع است. افراط و تفریط همواره در تاریخ وجود داشته و امروز نیز این افراط و تفریط‌ها وجود دارد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه ادامه داد: نماد افراط در نقل‌گرایی امروز که عقل را تعطیل می‌کند همان وهابیت و داعشی‌گری است و نماد عقل‌گرایی افراطی بی‌حد و حصر که به استکبار بشر انجامیده است نیز حرکت نواعتزالی است که در جهان عرب رخ داد مانند تفکرات محمد عابد الجابری و ... که دستاوردهای ناقص بشری را ملاک قرار می‌دهند و می‌گویند قرآن را باید براساس این دستاوردها تفسیر کینم.

صادقی در پایان سخنان خود در این زمینه گفت: این افراط و تفریط هر دو به اضمحلال عقل منجر می‌شود اما اگر خط اعتدال شیعی را بگیریم که عقل را می‌آورد و آن را برای رشد و تکامل در خدمت دین و وحی قرار می‌دهد، این روش در واقع روشی است که می‌تواند در نهایت انسان را نجات دهد.

مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد
سابقه دیرینه‌ قوه قضائیه در فعالیت‌های قرآنی

همچنین، حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی، معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه در این مراسم طی سخنانی در رابطه با برگزاری این دوره از مسابقات قرآن کریم قوه قضائیه، اظهار کرد: قوه قضائیه سابقه دیرینی در فعالیت‌های قرآنی داشته است و امروز که مقدمات چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم را در استان‌ها برگزار می‌کنیم، خوشبخت هستیم که با یک بلوغی در زمینه فعالیت‌های قرآنی همراه هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون سه دوره از مسابقات سراسری قوه قضائیه را پشت سر گذاشته‌ایم، افزود: برگزاری این سه دوره علاوه بر اینکه به ما کمک کرده است تا فضای قرآنی را در قوه قضائیه در بین کارکنان و خانواده‌های ایشان ایجاد کنیم، این امکان را به ما داده است تا دوره چهام را با تجارب این سه دوره آغاز کنیم.

شکل‌گیری مسابقات بر‌اساس بنیان آموزشی

معصومی تصریح کرد: اگرچه برگزاری مسابقات کاری نیکو و کاری تبلیغی و ترویجی در امر قرآن کریم است اما اکتفا کردن به مسابقات ما را از بهره‌مندی از فرصت‌ها محروم می‌کرد که بر همین اساس مقرر شد تا مسابقات امسال با یک برنامه‌ریزی آموزشی همراه باشد و بنا بر این شد تا مسابقات بر اساس یک بنیان آموزشی شکل بگیرد.

مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه در ادامه گفت: تفاوت تمامی کسانی که در زمره متسابق در این مسابقات شرکت کرده‌اند با دیگران در این است که این افراد یا دارای مدرک قرآنی هستند یا در کلاس‌های قوه قضائیه شرکت کرده‌اند و یا اینکه اگر هم مدرکی نداشته‌اند، در آزمونی شرکت کرده و سطح‌بندی شده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه امسال در برگزاری کلاس‌های آموزش قرآن با تأخیر جدی رو‌به‌رو بودیم که این امر از نقاط ضعف مجموعه کاری ما است، اظهار کرد: بنا بر این بود که از همان آغاز سال کلاس‌های قرآنی شکل گیرد که این مسابقات عقبه آموزشی خود را داشته باشد اما متأسفانه به‌دلیل مشکلات متعددی که از لحاظ بودجه و موافقت‌های بیرونی که باید با طرح صورت می‌گرفت، پیش آمد، با تأخیری جدی رو به رو شدیم که امیدوارم این امر تجربه‌ای برای سال‌های بعد باشد.

معصومی با اشاره به اینکه این مسابقات علاوه بر اینکه قبل از خود مبتنی بر آموزش است، بعد از خود نیز مبتنی بر آموزش‌هاست، بیان کرد: کسانی که امروز مسابقه می‌دهند و برگزیده می‌شوند و نیز کسانی که در تمامی استان‌های کشور به‌عنوان نفرات برگزیده مشخص می‌شوند، به مرحله منطقه‌ای مسابقات قوه قضائیه راه پیدا خواهند کرد.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه تا پایان شهریورماه جاری تمامی استان‌ها مسابقات مرحله شهرستانی و استانی خود را پشت سر گذاشته‌اند، تصریح کرد: از آغاز مهرماه سال جاری تمامی برگزیدگانی که در مرحله استانی به‌عنوان نفرات برتر انتخاب شده‌ و در هر رشته نیز دو نفر هستند، در یک دوره آموزشی تکمیلی در اردوی مشهد شرکت خواهند کرد.مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد

آغاز اردوهای آموزشی در مشهد مقدس

وی در ادامه با بیان اینکه اردوهای آموزشی در مشهد مقدس در مهرماه سال جاری آغاز می‌شود، افزود: نزدیک به چهار هزار نفر را به این اردو اعزام می‌کینم که این اردوها در طول مهرماه و اوایل آبان‌ماه سال جاری به پایان می‌رسد. همچنین، در نیمه دوم آبان‌ماه و آذرماه سال جاری نیز مسابقات منطقه‌ای برگزار می‌شود و مسابقات سراسری قوه قضائیه نیز طی یکی از ماه‌های فصل زمستان برنامه‌ریزی و برگزار خواهد شد.

معصومی در پایان با اشاره به اینکه برای برگزاری مرحله منطقه‌ای مسابقات نیر بنا داریم تا برنامه‌هایی را در دستور کار قرار دهیم که در آینده نزدیک اعلام خواهد شد، اظهار کرد: برگزاری مسابقات قرآنی فی‌نفسه یک کار ارزشمند است اما هدف غایی ما این است که هر کسی قدمی بالاتر رود و بتواند خود را در فهم قرآن و عمل قرآن بر دیگران مقدم کند و هر کسی سعی کند با آگاهی بیشتر به ساحت مقدس قرآن قدم بگذارد و از این خوان نعمت برخوردار شود.

مسابقات قرآن قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته آغاز شد

همچنین، در مسابقات قرآن کریم کارکنان قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته که از صبح امروز،‌ 14 شهریورماه در محل ساختمان ستاد مرکزی قوه قضائیه آغاز شده است، تعداد 160 نفر از آقایان و بانوان در چهار رشته حفظ، قرائت، ترتیل و حفظ موضوعی و مفاهیم قرآن کریم با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

گفتنی است؛ میرموسایی، فربین، رحمانی، یاراحمدی، خالدی، مجیدی‌مهر، بایرامی و خانم‌ها قلعه‌نوعیان، خان‌بابا، شبانی و چراغعلی نیز داوری این مسابقات در بخش‌های آقایان و بانوان را برعهده دارند.

نفرات برتر مسابقات قرآن کریم کارکنان قوه قضائیه در حوزه ستادی و سازمان‌های وابسته به مرحله منطقه‌ای مسابقات قرآن کریم قوه قضائیه راه پیدا خواهند کرد که نفرات برتر در مرحله منطقه‌ای نیز به مرحله سراسری مسابقات که زمستان سال جاری برگزار خواهد شد، راه پیدا خواهند کرد.

یادآور می‌شود، مسابقات قرآن کریم قوه قضائیه در چهار بخش شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و سراسری برگزار می‌شود که تاکنون مرحله استانی چهارمین دوره از این مسابقات در حال برگزاری است که مرحله منطقه‌ای مسابقات در نیمه دوم آبان‌ماه و آذرماه سال جاری و مرحله سراسری مسابقات نیز در یکی ازماه‌های فصل زمستان سال جاری برگزار خواهد شد.

گزارش تصویری این خبر را اینجا ببینید.