بد نیست بدانید ماهی خواص دیگری جز دارا بودن امگا ۳ هم دارد. وقتی ما از ماهی حرف میزنیم صحبت از ویتامین و املاح، پروتئین ناب و کم چرب، اسیدهای چرب ضروری امگا ۶، امگا ۹ و البته امگا ۳ آن میکنیم.
آن وقت میآییم به جای خریدن ماهی تازه پولمان را خرج مکملهای امگا ۳ که فقط امگا ۳ دارند، نه ویتامین و املاح و نه پروتئین خالص میکنیم. البته نمیخواهیم اهمیت و ارزش امگا ۳ برای بدن را زیر سوال ببریم. فقط میخواهیم بهترین منبع آن را که دسترسی به آن هم خیلی راحت است توصیه کنیم. وگرنه همه ما میدانیم ماهی خیلی از خواص خود را مدیون همین امگا ۳ است. در ادامه یک بار دیگر خواص ماهی و امگا ۳ برای بدن را مرور کنیم.
آلزایمر
اسیدهای چربی غیراشباع و بلند زنجیر موجود در ماهی، یعنی همان امگا ۳ و امگا ۶ و امگا ۹ که گفتیم، نقش مهمی در پیشگیری از تخریب سلولهای مغزی دارند. خوردن ماهی همچنین خطر فشارخون بالا را هم کاهش میدهد و همان طور که میدانید از عوامل اصلی ابتلا به آلزایمر، فشارخون بالاست.
بینایی
چربیهای امگا ۳ جزء اصلی سلولهای مغزی و نیز سلولهای شبکیه چشماند. پس بدون شک این اسیدهای چرب نقش مهمی در سلامت سیستم عصبی و سیستم بینایی بر عهده دارند. شیرخواران مادرانی که در رژیم غذاییشان از ماهی استفاده میکنند بینایی بهتری دارند. احتمالا به خاطر انتقال امگا ۳ رژیم غذایی به شیر مادر و رسیدن آن به شیرخوار.
پوست
متخصصان پوست و مو میگویند ماهی برای سلامت و شادابی پوست هم بدون فایده نیست. آنها میگویند یک رژیم غذایی مناسب که در آن ماهی و مخصوصا ماهی سالمون وجود داشته باشد میتواند در از بین بردن خطوط و لکهای پوستی کمککننده باشد و همچنین از پیری زودرس و چینخوردگی پوست هم جلوگیری کند.
دیابت
تنظیم قند خون یکی دیگر از مزایای ماهی برای بدن است و این همان چیزی است که افراد دیابتی همواره به دنبال آن هستند. بد نیست بدانید افراد دیابتی قریب به اتفاقتری گلیسیرید بالایی هم دارند. علت آن است که افزایش سطح این چربی در خون خود به دلیل عدم تنظیم قند خون است. به همین خاطر است که گفتیم امگا۳ با تنظیم قند خون سطح چربی تریگلیسیرید را نیز در خون کاهش میدهد.
پیشگیری از بیماریهای قلبی
وارد کردن ماهی و غذاهای دریایی به رژیم غذایی و مصرف مداوم آن، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را با کاهش خطر لخته شدن خون، کاهش التهاب، بهبود الاستیسیته عروق، کاهش فشارخون، کاهش چربی خون و همچنین تنظیم چربی خون و بالا بردن کلسترول خوب (همان HDL)، کاهش خواهد داد.
سرطان
یک مطالعه جامع که در سوئد و بر روی ۶۰۰۰ مرد در طول مدت ۳۰ سال انجام شد نشان داد که خطر ابتلا به سرطان پروستات و نیز شیوع سرطان در طی این دوره ۳۰ ساله در افرادی که اصلا از غذاهای دریایی و ماهی استفاده نمیکردند نسبت به افرادی که مصرف ماهی را به حد متوسط یا زیاد در رژیم غذاییشان داشتند، دو تا سه برابر بیشتر بوده است.
آرتریت
جوامعی که مصرف ماهی و غذاهای دریایی در آنها بالاتر است، برای مثال مردمان گرینلند، آمار کمتری از بیماریهای التهابی مثل آرتریت را گزارش کردهاند. مطالعات زیادی هم هستند که میگویند امگا ۳ نقش مهمی در تسکین علائم و عوارض آرتریت روماتوئید دارد. البته بیماریهای خودایمنی دیگر مثل پسوریازیس و MS هم از این فواید مستثنی نیستند.