به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سردار خداداد ابراهیمی امشب در سومین نشست از سلسله نشستهای «نقد و معرفی آثار شاعران متعهد و برتر استان فارس» در جمع منتقدان ادبی، اساتید دانشگاه و اصحاب رسانه اظهار داشت: حوادث دفاع مقدس برای هنرمندان دارای ظرفیتهای بسیاری بوده که هنوز بهصورت شایسته به آن پرداخته نشده و باید تلاش شود که این ارزشها به فراموشی سپرده نشود.
وی گفت: هنوز نتوانستهایم مفهوم و جایگاه مادر و همسر شهید را تعریف کنیم درصورتیکه یک بیت شعر آنچنان تأثیری دارد که میتواند اشک افراد را سرازیر کند و هنر ابزاری برای انتقال این واقعیتهای دیده نشده است.
این مسؤول اضافه کرد: حوادث انقلاب از طریق هنر میتواند ثبت شود و از تحریف مصون بماند و آن چیزی که بسیاری نمیتوانند آن را بازگو کنند، هنر به زبان شیوای آن را به تصویر میکشد برای مثال وقتی به سبک زندگی، ایثار، ولایتپذیری و ازخودگذشتگی شهدا و جانبازان نگاه میکنیم، بسترهای بسیاری برای کار هنری دیده میشود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس افزود: رهبر معظم انقلاب هرساله جلساتی را با شاعران برگزار میکنند و این نشانه اهمیت و تأثیر هنر است اما هنوز نتوانستهایم دغدغههای ایشان را در حوزه شعر، ادبیات، سینما، موسیقی، تئاتر، فیلم و ... برطرف کنیم.
ابراهیمی ادامه داد: شعر نشانه گذر شاعر از مرحله ایمان به یقین بوده که بسیار باارزش و ستودنی است و همین امر شعر شاعر را به دل مخاطبان مینشاند.
استاد ادبیات دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در حاشیه این جلسه بیان داشت: کتاب «در آشیان چکاوک» نوشته غلامرضا کافی و پروانه نجاتی دارای نقاط قوت و ضعیفی است که میتواند مورد نقد و بررسی منصفانه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در این کتاب کافی دارای دو چهره است، ابتدا وی را در قامت شاعری با روحیه نرم و لطیف میتوان دید اما از بعدی دیگر او شاعری با سبک شاعران خراسانی و زبانی درشت است و همچنین ازلحاظ محتوا نیز ارزشهای انقلابی و حماسی در جایجای متن کتاب دیده میشود.
این مسؤول با اشاره به نقد کتاب «در آشیان چکاوک» خاطرنشان کرد: زبان شعر نجاتی نیز صمیمی و ساده و معاصر بوده و وی بسیاری از شعرهای خود را در این کتاب به زنان و خانوادههای شهدا تقدیم کرده که نشانه توجه ویژه وی به مسائل بانوان است.
انتهای پیام/2448/آ ۳۰/
∎