شناسهٔ خبر: 15077417 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

فرهادی در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت بیان کرد:

رشد 14 درصدی پایان‌نامه‌های قرآنی

گروه ادب: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه پایان‌نامه‌های قرآنی از رشد 14 درصدی در سال گذشته برخوردار بودند، گقت: در راستای اجرای برنامه‌های دینی و قرآنی، نهضت رضوی در دانشگاه‌ها شکل گرفته است.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز 13 شهریورماه در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، ورزش و امور جوانان و جمعی از نخبگان فرهنگی در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: فرهنگ و سیاست‌گذاری فرهنگی از سیاست‌های مهم دولت بوده و باید با دمیدن نشاط و امید این فضا را به خوبی حفظ کرد. همچنین ارتقای مشارکت و تقویت گفت‌وگوی همدلانه با شعار امید، آگاهی و نشاط، راهبرد اساسی برای تحقق اهداف دولت بوده است.
وی افزود: باید به جامعه دانشگاهی به مثابه فرصت نگاه کنیم و در این راستا مقابله با تهدیدهای خارجی محدود کردن فضا نیست، بلکه باید فضای اعتماد به نفس و مشارکت اجتماعی را گشوده و تقویت کنیم.
فرهادی با بیان اینکه در سال گذشته 110 هزار برنامه فرهنگی در دانشگاه‌های کشور برگزار شده است، عنوان کرد: در حال حاضر فضای دانشگاه‌ها تغییر یافته و استقبال دانشجویان از فضای فرهنگی نشان از این مدعاست. همچنین توسعه کرسی‌های آزاداندیشی، برنامه‌های تبلیغی و ترویجی، جریان مناظرات دانشجویی و ... فضای گفت‌وگو در دانشگاه‌ها را تقویت کرده است و در حال حاضر شاهد رشد 20 درصدی این کرسی‌های آزاداندیشی هستیم.
وی با اشاره به نشریات دانشجویی بیان کرد: این نشریات مورد حمایت ویژه بوده و این موضوع هم در سطح مناطق و هم ملی قابل مقایسه با سه سال گذشته نیست و ارتقای زیادی یافته است و در این راستا 4300 نشریه در سراسر کشور در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند. کانون‌های فرهنگی و هنری هم مورد توجه بوده و با جشنواره رویش سبب تقویت روحیه خلاقیت و ارتقای مهارت‌های زندگی و اجتماعی شده است و اکنون شاهد فعالیت 3100 کانون در دانشگاه‌های کشور هستیم.
فرهادی با اشاره به طرح نهضت رضوی عنوان کرد: 35 جشنواره ملی، فرهنگی و هنری رضوی با مشارکت دانشگاه‌های سراسر کشور در سال‌های 94 و 95 برگزار شده است، برگزاری کنگره ملی شهدای دانشجو در 500 دانشگاه دولتی و آزاد، تشکیل کانون‌های رضوی برای نخستین بار و حمایت ویژه از اردوهای راهیان نور و رشد 134 درصدی حمایت‌های مالی از این اردوها نسبت به سال گذشته از برنامه‌های دیگر در این حوزه است.
وزیر علوم، تحقیقت و فناوری در ادامه برنامه‌های قرآنی دانشگاه‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: فعالیت 254 کانون مذهبی در دانشگاه‌ها، برگزاری سالانه جشنواره پایان‌نامه‌های قرآنی که از رشد 14 درصدی آثار دریافت شده در سال 94 نسبت به سال 92 برخوردار بود و رشد 27 درصدی تعداد شرکت‌کنندگان در جشنواره قرآن و عترت در سال گذشته نسبت به سال 93 و برگزاری جشنواره غدیر از برنامه‌های عمده در حوزه قرآن است.
فانی: جایگزینی امنیت فرهنگی به جای فرهنگ امنیتی 
در ادامه این همایش علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش نیز بر جایگزینی امنیت فرهنگی به جای فرهنگ امنیتی گفت: وزارت آموزش و پرورش در راستای امنیت فرهنگی، منشور خدمت معلمان را تهیه و رویکرد گزینش معلمان از شکل سلیقه‌ای آن تغییر یافته است و حراست نیز از رویکرد مچ‌گیرانه خود تغییر رویکرد داده و امیدبخشی و آرامش‌آفرینی در جامعه معلمان و دانش‌آموزان در اولویت قرار گرفته است.
وی افزود: توسعه مشارکت‌جویی و مشارکت‌پذیری در آموزش و پرورش نیز جزء سیاست‌های فرهنگی بوده و از سوی دیگر نهادی است که با 40 میلیون مخاطب اعم از معلمان، دانش‌آموزان و اولیای دانش‌آموز مواجه است و گستردگی آن به صورتی است که در همه نقاط کشور مدرسه داریم و در حال حاضر تعداد این مدارس 105 هزار باب است؛ از این رو آموزش و پرورش باید از توان همه نهادهای دولتی و مردم‌نهاد استفاده کند.
فانی ادامه داد: آموزش و پرورش به مثابه یک نهاد تربیتی است و در این راستا برنامه‌های فرهنگی به منظور تعمیق فرهنگ دینی و اسلامی برگزار می‌شود. از سوی دیگر توسعه فرهنگ کتابخوانی و احیای زنگ انشاء و دارالقرآن‌ها و برگزاری مسابقات حفظ موضوعی قرآن و اقامه نماز در 55 هزار مدرسه و اعزام 600 هزار دانش‌آموز به اردوهای راهیان نور برنامه‌های دیگری است که از سوی آموزش و پرورش اجرا شده است.
یادآور می‌شود، در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید معاونان وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، ورزش و امور جوانان، علوم، تحقیقات و فناوری، غلامعلی حدادعادل و جمعی از نخبگان فرهنگی در سالن قلم کتابخانه ملی حضور داشتند.