همایش «تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید» عصر امروز شنبه 13 شهریورماه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونین این وزراتخانه در کتابخانه ملی برگزار شد.
در این همایش فانی طی سخنانی با اشاره به تلاشهای این وزارتخانه گفت: ما تلاش کردیم امنیت فرهنگی را به جای فرهنگ امنیتی ایجاد کنیم، همچنین تلاش کردیم زمینه اظهار نظر همکاران و معلمان و دانشآموزان را فراهم کنیم.
وی افزود: سیاست دوم توسعه مشارکت جویی و مشارکتپذیری است، آموزش و پرورش نهادی است که حداقل ٤٠ میلیون مخاطب مستقیم دارد، لذا در ابتدای دولت سهم دانشآموزان در مدارس غیر دولتی به کل دانش آموزان کمی بیش از هشت و نیم درصد بود اما امروز این آمار به قریب ١٢ درصد رسیده است و اکنون این میزان تحت پوشش مدارس غیر دولتی هستند.
فانی ادامه داد: موضوع دیگر اینکه آموزش پرورش به مثابه یک نهاد تربیتی بحث اهتمام به انسجام فرهنگی جز سیاستهای ذیل این موضوع است را دنبال میکند.
وزیر آموزش و پرورش از پرهیز از شتابزدگی در این وزارتخانه خبر داد و گفت: سیاست دیگر ما مدیریت علمی و حرفهای و کارشناسی و پرهیز از تصمیمات غیر کارشناسانه و شتابزده است، بهرهگیری از خرد جمعی بطوری که اجرای سند تحول نظام آموزش و پرورش امروز مبنای کار ما است.
وی ادامه داد: نشاط آفرینی و ارتقای سلامت جسمی و روانی، مهارتهای اجتماعی در آموزشهای مدرسهای و تدوین کتب درسی، تفکر و سواد رسانهای برای اولینبار در آموزش و پرورش اجرایی شد، همچنین توسعه عدالت آموزشی و بسط عدالت آموزشی، اهتمام به سوادآموزی، حمایت از دورههای پیش دبستانی در مناطق محروم و دو زبانه از دیگر اقدامات است.
در ادامه این مراسم محمد فرهادی وزیر علوم طی سخنانی به فعالیت در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: جامعه دانشگاهی به گواه مطالعات یکی از سالمترین اقشار جامعه است اگر چه در برخی دورهها و به دلایل سیاستهای نادرست از توانمندیها بهرمند نشدیم.
فرهادی از برگزاری کرسیهای آزاداندیشی خبر داد و گفت: طی فعالیتهای این وزارتخانه ٧٣٥ کرسی آزاداندیشی در دانشگاهها برگزار شد. همچنین در بخش نشریات دانشجویی هم بارشد ٣٧ درصدی در سال ٩٤ روبرو بودیم.
وزیر علوم با اشاره به شکوفاسازی کانونهای فرهنگی هنری طی سالهای اخیر گفت: کانونهای فرهنگی هنری در طول سه سال با برگزاری جشنواره رویش و حمایتها سبب شکوفاسازی کانونها شد و رشد دو برابری را شاهد هستیم. همچنین اکنون رقابت سازنده میان انجمنهای علمی دانشجویی وجود دارد و ٨٥٥٥ انجمن به ثبت رسیده است و در این زمینه هم شاهد رشد ٣٧ درصدی هستیم و برای هررشته یک انجمن داریم.
وی ادامه داد: حمایت از شکلگیری اتحادیه انجمنهای علمی، دانشجویی که رشد ٣٤٠ درصدی در سال ٩٤ نسبت به ٩٣ داشته است از دیگر دستاوردهای وزارت علوم است.