به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی بی بی سی ورلد، هدف اصلی این معاهده گسترش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است و کشورهای عضو سازمان ملل را به کاهش تصاعد گازهای گلخانهای به میزان 32 درصد تا سال 2030 دعوت میکند.
قرار بود چین و آمریکا که بزرگترین اقتصادهای جهان را دارند در جریان اجلاس آتی گروه 20 از تصویب نهایی این معاهده در مجامع قانونگذاری خود خبر دهند.
ماه دسامبر گذشته در جریان اجلاس تغییرات اقلیمی پاریس، کشورهای عضور سازمان ملل متحد طی یک توافق تاریخی داوطلبانه خود را موظف کردند که برای کاهش تولید دیاکسیدکربن و سایر گازهای گلخانهای اهداف خود را تعیین و اعلام کنند.
در کنفرانس سال گذشته پاریس، حضور و حمایت شی جینپینگ و باراک اوباما روسای جمهوری چین و آمریکا عامل مهمی در دستیابی به این توافق بود و اکنون اعلام خبر تصویب شدن مفاد این معاهده در مجامع قانونگذاری دو کشور میتواند خبری امیدوارکننده برای دوستداران محیطزیست تلقی شود.
در معاهده پاریس همچنین یک طرح جامع و بلندمدت با هدف محدود کردن میزان افزایش دمای جهانی زیر 2 درجه سانتیگراد مطرح شد.
برای آن که این معاهده اجرایی شود باید حداقل 55 کشور که مسئول انتشار 55 درصد تصاعد گازهای گلخانه ای جهان هستند آن را امضا کنند.
اکنون با امضای فقط دو کشور آمریکا و چین درصد تولید گازهای گلخانهای کشورهای امضاکننده به 40 درصد خواهد رسید که اجرایی شدن این معاهده را بیش از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیک میکند.
علمی **1311**1440
چین معاهده تغییرات اقلیمی پاریس را تصویب کرد
تهران-ایرنا- چین بزرگترین تولیدکننده دیاکسیدکربن در جهان، بطورسمی معاهده تغییرات اقلیمی پاریس را تصویب کرد.
صاحبخبر -