شناسهٔ خبر: 15049316 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فارس گزارش می‌دهد

بهورزان، خادمان خط مقدم نظام سلامت/بهورز موتوری با راه‌های صعب العبور روستاها

بی‌تردید بهورزان به عنوان سنگرداران خط اول ارائه خدمات در دستیابی به این موفقیت‌ها نقشی بی‌بدیل داشته‌اند و در گذشته و حال نقش بسیاری مهمی در همه پیشرفت‌های نظام سلامت داشته و دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از هشترود، بدون تردید یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عوامل موفقیت نظام سلامت، توجه به نظام شبکه‌ای است که در آن خانه بهداشت به عنوان اولین و اصلی‌ترین سطح ارائه خدمات بهداشتی، جهت پیشگیری نوع اول قرار گیرد و اگر هم به صورت محدود به درمان توجه دارد، باز هم در راستای پیشگیری است.

به همین لحاظ یکی از ارکان موفقیت نظام سلامت کشور، بهورزان عزیز هستند، چرا که بیشترین بار مسئولیت نظام سلامت بر دوش این بزرگواران است. این بهورز است که از میان مردم انتخاب شده و با فراگیری مطالب بهداشتی، به مردم خدمت می‌کند. مردم او را به عنوان پزشک روستا قبول دارند. امروز در همه جای دنیا نام «بهورز» BEHVARZ نام شناخته‌شده‌ای است که ترجمه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده است و این حاصل سال‌ها تلاش و کوشش بهورزان است.

جمهوری اسلامی ایران بنا به سیاست‌های عدالت‌محور خود طی سه دهه تلاش، به دست‌آوردهای مهمی در ارتقاء سلامت جامعه به ویژه در مناطق محروم و روستایی دست یافته است که در پرتو استقرار نظام  شبکه‌های بهداشت و درمان و تلاش بی‌وقفه مسئولان و تلاشگران عرصه سلامت، با یاری خداوند متعال نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی به چنان نتایج درخشانی دست یافت که امروزه به یکی از الگوهای معتبر جهانی تبدیل شده است.

بی‌تردید بهورزان به عنوان سنگرداران خط اول ارائه خدمات در دستیابی به این موفقیت‌ها نقشی بی‌بدیل داشته‌اند و در گذشته و حال نقش بسیاری مهمی در همه پیشرفت‌های نظام سلامت داشته و دارند و نتیجه تلاش این عزیزان در همه عرصه‌ها مشهود است.

12 شهریور، روز بهورز، را به همه این تلاش‌گران بی‌نام و نشان عرضه سلامت تبریک می‌گوییم و زحمات آن‌ها را ارج می‌نهیم و قدردان زحمات آن‌ها هستیم.

فرهاد سلیمانی بهورز روستای کماجرود است که علاوه بر اینکه به اهالی روستای خود خدمات بهداشتی می‌دهد به چند روستای اقماری هم خدمات بهداشتی می‌دهد.

تنها وسیله این بهورز با توجه به صعب‌العبور بودن راه‌ها موتوراش است.

سلیمانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در هشترود عنوان کرد: عاشق کار خود است و خطرات راه را قبول کرده است.

وی اضافه کرد: وقتی مریضی مرا دعا می‌کند این کار برای من خیلی با ارزش است.

فاطمه ننه یکی از اهالی روستای کماجرود بیان کرد: خدا به این بهورز طول عمر بدهد خدا به دولت طول عمر بدهد که برای ما این خدمات را داده است.

وی تبیین کرد: من 9 فرزند دارم و 2 فرزندم در زمان قدیم فوت کرده‌اند که علت آنها بیماری حسبه بود اما الان به لطف دولت دیگر این چنین موردهایی در روستا نیست.

رقیه خانم مادر حسین کوچولو نیز با اظهار رضایت از این کار بهورز برایش دعا می‌کرد.

درست است که آقای فرهاد سلیمانی بهورز روستا با وجود یک موتور خراب و راه‌های خاکی و خطرناک به کار بهورزی و خدمات بهداشتی مشغول است و راضی اما از مسئولان درخواستی هم داشت که به وضع راه‌های روستایی برسند.

وی تشریح کرد: با این وضع راه و این موتورم کار برایم عشق است.

حمید قربانی افخمی رئیس شبکه بهداشت و درمان هشترود نیز گفت: 127 بهورز در 75 خانه بهداشتی شهرستان هشترود فعال هستند.

وی توضیح داد: بهورز اولین سرباز سنگر ارائه خدمات بهداشتی برای بیش از دو سوم جمعیت شهرستان‌اند که در روستاها ساکن هستند.

افخمی سرشماری جمعیت، آموزش بهداشت، برنامه‌های سلامت خانواده، پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها، خدمات بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای در روستا و بهداشت مدارس را از وظایف بهورزان برشمرد.

وی خواستار احتساب 2 سال سابقه آموزش بهورزی در سنوات خدمتی و پرداخت مطالبات مالی بهورزان را شد.

افخمی، بهورز را جامعه‌نگرترین دانش آموخته نظام سلامت در ارائه خدمات بهداشتی برشمرد و گفت: بهورزان پیام آوران و طلایه‌داران عرصه سلامت جامعه هستند.

گزارش فارس حاکی است، تلاش‌ بهورزان‌ در دورافتاده‌ترین ‌روستاهای‌ کشور موجب‌ می ‌شود خدمات‌ بهداشتی‌ لازم‌ به‌ روستاییان ‌ارائه‌ شود و به‌ این‌ وسیله‌ از اشاعه ‌بیماری‌ در جامعه‌ جلوگیری‌ شود. با این‌ وصف‌ بهورزان‌ نه‌ تنها موجب ‌سلامت‌ روستاییان‌ می‌شوند، بلکه‌ به ‌تامین‌ سلامت‌ جامعه‌ شهری‌ نیز کمک ‌می‌کنند، زیرا بیماری‌ حد و مرز نمی ‌شناسد و در صورت‌ عدم‌ رعایت‌ بهداشت‌ و عدم ‌ارایه‌ مراقبت‌ های‌ بهداشتی‌ در شهر و روستا، فقیر و غنی‌ در معرض‌ خطر ابتلا به‌ انواع‌ بیماری ها قرار خواهند گرفت، بنابراین اجر معنوی‌ برای‌ این‌ عزیزان‌ بهترین ‌پاداش‌ و قدردانی‌ است‌.
 
نقش‌ بهورزان‌ در سلامت ‌جامعه‌ حیاتی‌ است. امروز که ‌ما شاهد کاهش‌ مرگ‌ و میر مادران‌ و کودکان‌ هستیم،‌ باید همه‌ را مرهون ‌زحمات‌ و تلاش‌ بهورزان‌ بدانیم‌، زیرا ارتقای‌ شاخص ‌های‌ بهداشتی‌ کشور در گروی تلاش‌ و فعالیت‌ این‌ عزیزان‌ است‌.

انتهای پیام/60013/ذ20