شناسهٔ خبر: 15038911 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد:

بهورزان گنابادی و بجستانی بیش از 115 هزار خدمت به مردم روستاها ارائه‌کردند/ فشارکاری دغدغه اصلی و اساسی بهورزان است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: بیش از 115 هزار خدمت در حوزهای بهداشت و سلامت از ابتدای سال 95 توسط بهورزان گنابادی و بجستانی به مردم روستاها در خانه های بهداشت ارائه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی عالمی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار ندای‌گناباد گفت: بهورزان سربازان خط مقدم حوزه بهداشت هستند و تلاش‌های بسیار زیادی را برای سلامت جامعه انجام می‌دهند اما محروم‌ترین گروه‌های جامعه هستند.

وی اظهارکرد: بهورزان فعالیت‌های خوبی را از 30 سال قبل در کشور شروع کرده‌اند اما با اجرای طرح تحول نظام‌سلامت فعالیت آنان تشدید و حجم فعالیتشان به علت تغییر نگرش ایجاد شده در سیستم بهداشت و سلامت کشور افزایش یافته‌است.

عالمی خاطرنشان‌کرد: باتوجه به افزایش بیماری‌های غیرواگیر به نسبت بیماری‌های واگیر، بهورزان باید ضمن توجه به بیماری‌های واگیر، به مراقبت از بیماری های‌غیرواگیر از جمله فشارخون، دیابت، بیماری روانی، تغزیه، دخانیات، اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی نیز توجه داشته‌باشند.

وی با بیان اینکه خدمت‌های بهورزان براساس گروه سنی روستائیان تعریف شده‌است، تصریح‌کرد: مراقبت از نوزادان و کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان بر اساس بسته‌های تحولی در خانه‌های بهداشت توسط بهورزان ارائه می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد بااشاره به اینکه بهورزان در آسیب‌های اجتماعی تنها ارجاع‌دهنده هستند، اذعان‌کرد: یکی از بخش‌هایی که در معاینه اولیه تمامی مراجعه‌کنندگان به خانه‌های بهداشت توسط بهورزان انجام می‌شود، مربوط به آسیب‌های اجتماعی و روانی است و اگر وضعیت سلامت شخصی مشکوک بود، به مراجع بالاتر ارجاع داده می‌شود.

عالمی ادامه‌داد: درهمین راستا طی 9 ماه گذشته حدود 200 مورد ارجاع به کارشناسان بهداشت روان از سوی بهورزان انجام شده‌است.

وی نیروی‌انسانی را یکی از اقدامات لازم برای کیفی‌سازی فعالیت بهورزان برشمرد و خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر 69 بهورز در شهرستان‌های گناباد و بجستان در حال فعالیت هستند و با توجه به اینکه تعدادی از این بهورزان طی چند سال آینده بازنشسته می شوند 20 بهورز بعد از گذراندن آموزش‌های لازم از انتهای سال جاری وارد سیستم کاری بهورزان می‌شوند.

عالمی ادامه‌داد: علاوه بر آن برای روستاهای پرجمعیت علاوه بر بهروز، داوطلبین سلامت نیز جذب شده‌اند که به امر سلامت و بهداشت روستائیان کمک می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد آموزش را در کیفی‌سازی فعالیت بهورزان مهم ارزیابی‌کرد و گفت: علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های فیزیکی برای ارائه آموزش، در طول برنامه تحول نظام سلامت بالغ بر 3 هزار کلاس آموزشی با آموزش 45 هزار نفر در گناباد و بجستان برگزار شده که بخش اعظم آنها در خانه های بهداشت صورت گرفته است.

عالمی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری حدود 180 هزار خدمت در حوزه بهداشت به مردم گناباد و بجستان ارائه شده است، تصریح کرد: بیش از 115 هزار خدمت از ابتدای سال 95 توسط بهورزان گنابادی و بجستانی به مردم روستاها در خانه های بهداشت ارائه شده است.

وی فشار کار را دغدغه اصلی و اساسی بهورزان عنوان کرد و افزود: بهورزان با توجه به تعهد خود در زمان استخدام باید 30 سال در خانه های بهداشت خدمت کنند که این خدمت تا قبل از ازدواج و فرزند داشتن بهورزان مشکل آفرین نیست اما پس از ازدواج و فرزندداشتن، ماندگاری بهورزان در روستاها دشوار می‌شود.

انتهای‌پیام/