به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی داهی، همزمان با روز بهورز خبرنگار داهی مصاحبه ای کوتاه با یکی از بهورزان نمونه کشوری انجام داده است. متن کامل گفتگو به شرح ذیل می باشد.
داهی: لطفا خودتان را معرفی کنید؟
به نام خدا. من مصطفی امیرفخریان ، متولد سال 1358 از روستای دروار ، بهورز این روستا هستم و به هم روستائیان خود در حال خدمت می باشم.
داهی: چرا شغل بهورزی را انتخاب کردید؟
به خاطر عشق و علاقه ای که به این شغل داشتم، بهورزی را انتخاب کرده ام. تقریبا از سال 84 تا کنون در این شغل مشغول به خدمت هستم و از شغل خود لذت میبرم.
داهی: دوره بهورزی چند سال است؟
به گمانم دوره بهورزی تقریبا دو سالی به طول می انجامد. اینجانب دارای مدرک کارشناسی در رشته مدیریت دولتی هستم ولی به دلیل علاقه به این شغل با توجه به شرایط و چارچوب ها از سوی مرکز بهداشت دامغان و معاونت علوم پزشکی استان سمنان وارد این عرصه شدم و بسیار هم خوشحال هستم.
داهی: به طور کلی بهورزان چه خدماتی به مردم روستا ارائه میکنند؟
خوب بهورزان یک سری وظایف در روستا و خانه بهداشت روستا ها را بر عهده دارند که اهم این وظایف را می توان به مثال از: سرشماری سالیانه از روستا، مراقبت از بیماران غیر واگیر ( مانند دیابت و فشار خون )، مراقبت و تشخیص بیماری های واگیر ( سل ، مالاریا ، سالک)، بهداشت محیط و آب آشامیدنی می توان نام برد.
داهی: بهترین تجربه ای که در مدت خدمت رسانی به مردم روستا کسب کرده اید چیست؟
با کمک کردن به هم نوعان و به نوعی خدمت کردن به دیگران باز کننده گره های کور زندگی می باشد. در این مدت با خدمت کردن به اهالی روستا و افرادی که تحت پوشش خانه بهداشت سیدالشهدا هستند به بهترین چیز ها در زندگی خود دست یافته ام.
داهی: برنامه شما برای مردم روستا چیست؟
برگزاری مرتب برنامه های بهداشتی با شرکت دانش آموزان مدارس دروار برای آموزش بهداشت محیط شهر و روستای محل سکونت از مهمترین برنامه ها در جهت آموزش هرچه بهتر فرزندان منطقه تویه دروار می باشد .
داهی: آیا خانه بهداشت برنامه آموزشی نیز برای اهالی روستا دارد؟
بله خانه بهداشت برای اهالی روستا برنامه های آموزشی نیز در نظر می گیرد. آموزشهای گروهی کلاً در مساجد روستا و کلاسهای چهره به چهره در محل خانه بهداشت و درب منازل با موضوعات مشکلات بهداشتی روستا انجام میشود و همچنین آموزشهای مرتبط با مناسبتهای بهداشتی هم در طول سال انجام میشود.
داهی: اگر انتقاد یا پیشنهادی در حوزه بهورزی دارید بفرمائید؟
همانطور که می دانید غالب بهورزانی که در روستا ها در حال خدمت رسانی می باشند بومی هستند تا بتوانند ارتباط عمیق و نزدیکی با اهالی منطقه برقرار نمایند و این بسیارخوب می باشد. امیدوارم خیرین که در احداث خانه بهداشت تویه دروار نقش بسزای داشتند از خانه بهداشت فاصله نگیرند و کماکان خانه بهداشت را مورد عنایات خود قرار دهند تا مردم روستا از برکات آن بهره مند شوند. به طور کلی حضور خیرین گره گشای بسیاری از مشکلات در این مرکز بهداشتی می باشد.
داهی: و اما حرف آخر؟
تشکر می کنم از شما که به یاد بهورزان نیز بوده اید. شغل بهورزی باید برای مردم بیشتر شفافسازی شود و مردم بیشتر با وظایف بهورز آشنا شوند و امیدوارم با توجه به حجم کاری بالای بهورزان در خانههای بهداشت آنها را بیشتر درک و کمک کنند.
انتهای پیام/