![](http://ichef.bbci.co.uk/news/ws/320/amz/worldservice/live/assets/images/2016/08/05/160805015558_zika_mosquitoes_640x360_spl_nocredit.jpg)
برای نخستین بار محققان بهداشتی در میامی فلوریدا توانستهاند سه پشه ناقل ویروس زیکا را شناسایی و به دام بیندازند.
با وجود تشخیص حدود سه هزار مورد ابتلا به زیکا در آمریکا، این نخستین بار است که پشههای ناقل این ویروس مستقیما در این کشور شناسایی میشوند.
بیش از ۹۰ درصد کسانی که در آمریکا مبتلا به زیکا شناسایی شدهاند، این ویروس را در خلال سفر به مناطق آلوده و پرخطر در آمریکای لاتین دریافت کردهاند و موارد انتقال مستقیم زیکا از پشه به انسان در آمریکا تاکنون کمتر از ۴۰ مورد بوده است.
سازمان کشاورزی و خدمات مصرف کنندگان در فلوریدا، روز پنجشنبه ضمن اعلام این خبر گزارش کرد آزمایشها از سه پشه شناسایی شده در سواحل میامی (جنوب فلوریدا) تایید میکند که آنها ناقل ویروس زیکا هستند.
آن طور که مقام های فلوریدا میگویند در چند ماه گذشته آزمایشگاهها حدود ۴۰ هزار پشه را برای شناسایی ناقلان زیکا آزمایش کردهاند.
این منطقه از شهر ساحلی میامی از چند ماه پیش برای مبارزه با زیکا تحت نظر مقامهای بهداشتی قرار گرفته است و بارها ماموران با استفاده از روشهای گوناگون برای کنترل جمعیت پشهها در این منطقه تلاش کردهاند.
به گزارش سازمان کشاورزی فلوریدا، در این منطقه از میامی تاکنون ۴۷ بیمار مبتلا به زیکا شناسایی شدهاند و محققان احتمال انتقال مستقیم ویروس از پشههای ناقل به این بیماران را از ماهها پیش در دست بررسی داشتند.
فیلیپ لوین، شهردار میامی گفته همه اقدامات برای کنترل جمعیت پشهها و جلوگیری از زاد و ولد آنها در حال اجرا است.
او همزمان از کنگره آمریکا خواسته با تصویب بودجه برای مبارزه با زیکا به نهادهای بهداشتی این ایالت برای پیشگیری از شیوع زیکا کمک کنند.
این در حالی است که کنگره آمریکا درخواست کاخسفید برای اختصاص فوری بودجه برای مبارزه با زیکا را تصویب نکرده است.
باراک اوباما، چند ماه پیش با ارایه طرحی به کنگره یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با زیکا و ساخت واکسن آن از کنگره درخواست کرد اما مجالس آمریکا که در کنترل جمهوریخواهان است هنوز رسیدگی به این درخواست را کامل نکرده و بحثهای صورت گرفته در این باره میان نمایندگان کنگره تاکنون بینتیجه مانده است.