شناسهٔ خبر: 15031464 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

حافظ قرآن عنوان کرد:

دبستان تا دبیرستان بهترین سن برای حفظ قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: شرکت کننده حفظ 20 جزء مرحله استانی سی و نهمین دوره مسابقات قرآن اوقاف قم گفت: مقطع دبستان تا دبیرستان بهترین سن برای حفظ قرآن کریم است و خانواده‌ها قدر این دوره را بدانند.

صاحب‌خبر -
سیدجمال الدین حسینی، حافظ قرآن
سیدجمال الدین حسینی شرکت‌کننده در رشته حفظ 20 جزء مسابقات قرآن اوقاف قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، در حاشیه این مسابقات گفت: این دوره از مسابقات از جهات مختلف یعنی هم سطح داوری، هم کیفیت برنامه‌ریزی و اجرا و سطح کیفی و کمی شرکت‌کنندگان خوب بود.
وی افزود: با توجه به اینکه قرعه یکسانی برای همه افراد در حد 20 سطر تعیین شده بود برای من کمی غافلگیرکننده بود اما قرارگرفتن در فضای قرنطینه سبب شد تا شرایط منطبق بر عدالت باشد.
این حافظ قرآن کریم و طلبه حوزه علمیه با بیان اینکه مکان قرنطینه مناسب نبود به نحوه حفظ قرآن پرداخت و گفت: من از دوم راهنمایی حفظ قرآن را شروع و در مدت سه سال و نیم آن را به پایان بردم.
وی که حفظ را در موسسه مهد قرآن خوزستان انجام داده است اظهار کرد: بهترین سن حفظ قرآن به اعتقاد بنده از دوره دبستان تا دبیرستان است که ذهن آمادگی زیادی  دارد و مشغله‌های فکری و ذهنی کم است.
حسینی به وضع حوزه علمیه در مباحث قرآنی اشاره و بیان کرد: از  وضع قرآنی در حوزه راضی نیستم و انس علمی و فنی با قرآن کریم در میان طلاب کم است.
وی تاکید کرد: ساختار درسی حوزه نیز در این مسئله بی تاثیر نیست زیرا سبب می‌شود تا طلاب کمتر به سمت قرآن کشیده شوند زیرا درسی اصلی محسوب نمی‌شود.
وی ادامه داد: مرکز قرآنی حوزه نیز در سال‌های اخیر فعالیت‌هایی انجام داده است و روی افراد قرآنی سرمایه‌گذاری هایی شده است اما ساختار برای جذب طلاب به سمت قرآن فراهم نیست.
گفتنی است که از سال تحصیلی جدید حوزه، قرآن کریم و تفسیر به عنوان درس اصلی اما اختیاری برای حضور و یا غیرحضوری در کنار  دروس اصلی قرار گرفته است.
حسینی با بیان اینکه بیشتر ارتباطات میان فعالان قرآنی اعم از حافظان و قاریان فنی است و کمتر ارتباطات اجتماعی و فعالیت های مرتبط با اجتماع و سیاست را به صورت نظام مند دنبال می کنند تصریح کرد: متاسفانه جو مسابقات سوری است که همه را به سمت فنی خواندن سوق می‌دهد در حالی که باید مفهوم محوری در این مسابقات تقویت شود.
وی تاکید کرد: رشد مفهوم محوری سبب می‌شود تا ارتباطات اجتماعی میان فعالان قرآنی و همبستگی تشکلی افراد نیز بیشتر شود  و در این صورت نقش آنان در فعالیت های سیاس و اجتماعی پررنگتر خواهد شد.
یادآور می شود سی و نهمین دوره مسابقات قرآن اوقاف قم در مرحله استانی از دهم تا ۱۳ شهریور ماه با حضور ۲۳۰ نفر از آقایان و بانوان در مجتمع شاه سیدعلی و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار می‌شود.
این مسابقات در رشته های ترتیل و تحقیق، حفظ کل، ۲۰، ده و ۵ جزء همچنین اذان و دعاخوانی در حال برگزاری است و مراسم افتتاحیه آن دوشنبه هشتم شهریورماه برگزار شد.