شناسهٔ خبر: 15029474 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

گودرزي کادر فني را مقصر ناکامي‌تکواندو مردان دانست

فرافکني وزير ورزش!

صاحب‌خبر -

مهر: محمود گودرزي يکشنبه هفته جاري در حاشيه بازديد از اردوي تيم واليبال نشسته بانوان در پاسخ به اين سؤال که آيا فدراسيون تکواندو با توجه به نتايج ضعيف اين رشته در المپيک تغييرات خواهد داشت يا خير، گفت:« خير اين مسئله دست ما نيست. اتفاقا خانم عليزاده کار بزرگي در ريو انجام دادند ولي در مورد آقايان بايد آسيب‌شناسي شود که چرا چنين نتايجي کسب شده است. ممکن است در کادر فني آقايان‌ تغييرات به وجود بيايد که آن را هم من نمي‌دانم ولي اميدوارم اين موضوع توسط فدراسيون بررسي شود ولي در مورد تغييرات در تکواندو همه چيز بسته به اساسنامه است و وزارت دخالتي ندارد.» در اين خصوص ذکر چند نکته براي اطلاع وزير ورزش و جوانان که از جنس ورزش است و کليه مسائل مربوط به فدراسيون‌ها را به خوبي پيگيري و آناليز مي‌کند، ضروري به نظر مي‌رسد.

اول: چگونه است که وزير ورزش در برخورد با برخي فدراسيون‌هايي مانند کاراته، اتومبيلراني، جودو، اسکي و.. براي تغييرات نيازي به اساسنامه و نظر مجمع نديد و با استعفا دادن روساي فدراسيون ياد شده کاري که مي‌دانست صحيح است را انجام داد، ولي در مورد تکواندو آنچنان قانون‌مدار شده که فقط به اساسنامه توجه دارد؟ نکته اينجاست که شخص رئيس فدراسيون براي تغيير در راس هيات‌هاي استانها توجه‌اي به اساسنامه ندارد.

دوم: وزير ورزش در حالي کادر فني را مقصر داستان غم انگيز ناکامي‌تکواندو مردان دانسته که ظاهرا فراموش کرده تکواندو ايران با همين کادر فني در يکي دو سال گذشته بهترين نتايج را کسب کرده است؛ از قهرماني آسيا 2014 ازبکستان گرفته تا قهرماني 2015 جهان در روسيه و نتيجه درخشان در بازيهاي آسيايي 2014 که تيم مردان از شش فرصت صاحب 4 طلا شد!

سوم: قصد دفاع از کادر فني تيم ملي تکواندو را نداريم، چرا که معتقديم آنها نيز در اين ناکامي‌تاريخي جزو مقصران هستند و کارنامه آنها و دلايل اين ناکامي‌بزرگ بايد در جاي خود مورد تجزيه و تحليل فني قرار بگيرد، ولي چرا نقش پر رنگ رئيس فدراسيون تکواندو و مدير سازمان يک نفره تيم ملي که اين روزها ترجيح مي‌دهد سکوت مطلق اختيار کرده و کمتر در محافل رسانه اي آفتابي مي‌شود در اين نتيجه ناديده گرفته شده است؟ همانطور که قبلا بارها توسط کارشناسان مورد اشاره و تاکيد قرار گرفته تکواندو مردان زماني در ريو باخت که پس از شکست بحث برانگيز فرزان عاشورزاده مقابل حريف بي نام و نشان مراکشي، رئيس باتجربه فدراسيون عنان اختيار از دست داد و بازيکنان تيمش که همگي صاحب بالاترين رنکنيگ جهاني است را فاقد «روح المپيکي» دانست. شکست مهدي خدابخشي مقابل ميلاد بيگي از آذربايجان و حرفهاي عجيب پولادگر و «خائن و مزدور» خواندن مهماندوست و شاگردش ضربه سنگين ديگري بر پيکر بي‌رمق کادر فني و تنها بازيکن باقي مانده تکواندو يعني سجاد مرداني وارد کرد. سجاد باتجربه که رفته بود اولين و شايد آخرين حضور المپيکي‌اش را با طلا جشن بگيرد، چنان با استرس مقابل حريف انگليسي مبارزه کرد که اگر لطف داوران نبود و امتياز درست چهارم تکواندوکار انگليسي خطا اعلام نمي‌شد کار اصلا به راند چهارم و امتياز طلايي نمي‌کشيد. آقاي وزير بايد قبول کنيد تکواندو مردان پيش از آنکه به دانش فني مربيان «تا قبل از المپيک موفق» خود ببازد به حرف‌هاي ناپخته مدير با تجربه و پخته اش باخت. به مدير سازمان تيم ملي‌اش باخت که در اين سالها چنان رفتار کرده که دايره فني تيم ملي تکواندو به چند نفر خاص و همسو! محدود شود، مردي که در همه سفرهاي خارجي تکواندو يک پاي ثابت است، اما خروجي کارش معلوم نيست، چيست؟ آقاي دکتر گودرزي لطفا از رئيس فدراسيون تکواندو بپرسيد آيا بهتر نبود بجاي غلامحسن ذوالقدر يک روانشناس اعزام مي‌شد تا هم روحيه از بين رفته ملي پوشان را احيا کند و هم نکات لازم را به شخص ايشان تذکر مي‌داد و مي‌گفت که بي روح خواندن بازيکنان و مزدور خواندن مهماندوست، جايش در کنار «شياپچانگ» ريو نيست و بقول معروف هرسخن جايي و هر نکته مکاني دارد! خوشبختانه در اين دوره از بازيها رقابتهاي تکواندو در بهترين شرايط فني و داوري برگزار شد تا هيچ بهانه اي براي فدراسيون تکواندو در توجيه عملکرد ضعيف باقي نماند و ديواري کوتاه تر از کادر فني، اعضاي تيم، جو رسانه‌اي و... براي اين منظور پيدا نشود. آيا وزير ورزش و جوانان از رئيس فدراسيون تکواندو به عنوان زير مجموعه خود سئوال کرده است که اتاق فکر فدراسيون کجا و با حضور چه نفراتي تشکيل مي‌شود؟ جايگاه کميته فني فدراسيون کجاست و چه عملکردي در اين سالها داشته است؟ بررسي نتايج ضعف در 2012 لندن چگونه صورت گرفت که به حذف هر سه تکواندوکار کشورمان در 2016 ريو انجاميد؟

در پايان جامعه تکواندو کشور انتظار دارد وزير ورزش و جوانان توجه ويژه‌اي به تکواندو داشته باشد و بر اساس واقعيات و در مشورت با کارشناسان امر در مورد اين رشته بررسي و تصميم‌گيري نمايد و اميدورايم فشارهاي بيروني دليل اصلي بيان آن جملات در بازديد از اردوي واليبال نشسته نباشد.