
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در این نمایشگاه 40 تولید کننده داخلی، محصولاتشان را در دو طبقه از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عرضه و از 100 نوشت افزار ایرانی رونمایی می کنند.
نوجوانان و جوانانی که در این نمایشگاه در میان انبوه لوازم التحریر، از مداد و خودکار گرفته تا چراغ مطالعه و تخته سیاه، قدم می زنند و وسایل مورد نیازشان را انتخاب می کنند، والدینشان هم با صبر و مهربانی دوش به دوش آنها برای انتخاب لوازم به آنها کمک می کنند.
با امیررضا صحبت میکنیم که امسال به کلاس هفتم میرود. او که سبد خرید در دستش مملوء از لوازم التحریر ایرانی است می گوید: دوست داشتم وسایلم ایرانی باشد.
پدر امیررضا به خبرنگار ما می گوید: میخواستیم برای فرزندمان لوازم ایرانی و اسلامی بخریم به همین دلیل به نمایشگاه "ایران نوشت" آمدیم.
جلوتر که می رویم در انبوه محصولات نام سازندههایی از جمله چین با نام تجاری "مید این چاینا" را میبینیم که کم هم نیستند.
علت وجود این محصولات را در نمایشگاهی ایرانی از مدیرپخش جویا می شویم، او می گوید: افرادی که به این نمایشگاه می آیند می خواهند خرید کاملی برای سال تحصیلی جدید داشته باشند و نبود مشابه ایرانی این لوازم مارا بر آن داشت که این محصولات را برای فروش به نمایشگاه بیاوریم.
افرادی را می بینیم که از قفسه های خارجی لوازم مورد نیازشان را انتخاب می کنند، با یکی از این مادران صحبت می کنیم، از کیفیت پایین لوازم تحریر تولید داخلی می گوید و ادامه می دهد: من حاضرم دو تا سه برابر هزینه اما محصولی با کیفیت خریداری کنم.
گردش مالی نوشت افزار در کشور سالانه بیش از 40 هزار میلیارد ریال است که بخش چشمگیری از آن وارداتی است و کشورهای چین، ترکیه و اندونزی بیشترین سود را در این حوزه دارند.
با یکی از تولیدکنندگان این محصولات صحبت میکنیم او می گوید: طرح جذاب، سرمایه گذاری و قانونگذاریِ درست، تکه های پازلی است که باعث رشد تولید میشود.
یکی دیگر از تولیدکنندگان نوشت افزار میگوید: تولیدکنندگان تنها از 30 درصد ظرفیتشان استفاده می کنند اما می توانند بیش از این کار کنند و خواستار توجه و حمایت مسئولان هستند.
در انبوه غرفه ها، غرفه هایی توجهمان را جلب می کند که طرح های روی محصولاتش یاداور مردان مقاومت است، مردانی که در دوران دفاع مقدس هم میگفتند لوازم ایرانی را می خریم تا قدرتی باشد برای تولیدکنندگان داخلی، این طرح ها و عکس ها شامل شهدای انقلاب، دفاع مقدس و هسته ای است.
بر اساس آمارهای موجود اگر هر دانش آموز یا دانشجوی ایرانی فقط یک خودکار ساخت داخل بخرد، 250 میلیارد تومان به اقتصاد ملی کمک می کند.
گزارش از: فاطمه رهبر