شناسهٔ خبر: 14993288 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

15 هزار میلیارد ریال مطالبات معوق بانکی در کرمان

کرمان - ایرنا - رئیس شورای هماهنگی بانک های استان کرمان گفت: 15 هزار میلیارد ریال مطالبات معوق بانکی در استان کرمان وجود دارد.

صاحب‌خبر -

حسن امیری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان مطالبات معوق در حوزه صنعت و معدن نسبت به پایان سال گذشته یکهزار و 400 میلیارد ریال افزایش یافته و در مجموع یکهزار و 900 میلیارد ریال از نظر مبلغ افزایش داشته است.
وی گفت: بدهکاران دانه درشت نیز در استان کرمان وجود دارند که این افراد 2 هزار میلیارد ریال به شبکه بانکی استان بدهکار هستند.
وی تصریح کرد: بدهکاری به سیستم بانکی به دلیل خروج سرمایه از استان نبوده و بیشتر این بدهکاران تسهیلات دریافتی را در جای خود هزینه کرده اند اما شرایط اقتصادی موجب ایجاد بدهکاری آنان شده است.
رئیس شورای هماهنگی بانک های استان کرمان گفت: بدهکاران به شبکه بانکی استان، بدهکاران انحرافی نیستند و در فضای ایجاد شده پس از برجام، مشکلات آنان در حال رفع شدن و واحدهای آنها نیز در حال راه اندازی است.
وی افزود: وجود این بدهکاران مشکلی را برای استان کرمان ایجاد نخواهد کرد.
وی همچنین میزان منابع شبکه بانکی استان کرمان در پایان خرداد سال جاری را 206 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: از این میزان 171 هزار و 600 میلیارد ریال در قالب تسهیلات در استان پرداخت شده است.
امیری اظهار کرد: از مجموع تسهیلات پرداخت شده، 12 درصد در حوزه صنعت و معدن، 20.6 درصد در بخش کشاورزی و 31.3 درصد در بخش مسکن بوده است.
وی گفت: در مجموع تسهیلات پرداختی در استان 70 درصد در بخش های مولد و 30 درصد در سایر بخش ها بوده است.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده پول در استان کرمان بالای 20 درصد است گفت: در راستای سیاست های نظارتی بانک مرکزی هر سال در بخش های مختلف اقتصادی تعیین درصد برای پرداخت تسهیلات انجام می شود.
رئیس شورای هماهنگی بانک های استان کرمان بیان کرد: نسبت مصارف به منابع شبکه بانکی در استان کرمان 104 درصد است و ما براساس بخشنامه بانک مرکزی از هر 100 ریال منابع باید 80 ریال را به عنوان تسهیلات پرداخت کنیم.
وی گفت: وقتی نسبت مصارف به منابع از میانگین تعیین شده تجاوز کند به ازای هر یک ریال اضافه باید 34 درصد به بانک مرکزی خسارت پرداخت شود.
امیری اظهار کرد: به دلیل اهمیت وضعیت استان در حوزه اقتصادی به ویژه در بحث رفع موانع تولید، تسهیلاتی به طرح های کوچک و متوسط که با مشکل تامین سرمایه در گردش روبرو شده اند یا واحدهای تولیدی با بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی ارائه شده است.
وی گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی، رکود اقتصادی و بحران های اقتصادی، در مجموع عملکرد شبکه بانکی استان کرمان در رفع موانع تولید خوب بوده است.
وی افزود: شبکه بانکی استان کرمان در حوزه توجه به سلامت نیز برای احداث چندین کلینیک به صورت جدی وارد شده است ضمن آنکه احداث یک باب بیمارستان در مرحله سرمایه گذاری است، دو بیمارستان نیز در نوبت هستند.
رئیس شورای هماهنگی بانک های استان کرمان گفت: در مجموع در بخش مسکونی نیز 238 هزار واحد روستایی مورد بازسازی قرار گرفته و چهره اکثر روستاها در این راستا تغییر کرده، در کنار آن برای بازسازی بافت های فرسوده نیز تسهیلات خوبی در استان کرمان پرداخت شده است.
وی بیان کرد: قسمت عمده مطالبات مسکن در بم، زرند و راور به سرفصل مطالبات دولت منتقل شده و جزء آمار ذکر شده نیست.
امیری گفت: در حوزه کشاورزی نیز با توجه به کمبود منابع آبی در استان کرمان برای برقی کردن چاه ها، اجرای آبیاری قطره ای و بارانی و انتقال آب به وسیله لوله کشی سیستم بانکی با جدیت وارد شده است و برای بهره برداری بیشتر از منابع آب به طور ویژه به خصوص در جنوب استان با ایجاد گلخانه ها اقدام شده است.
وی افزود: در حوزه صنعت و معدن نیز بزرگترین طرح صنعتی و معدنی کشور در استان کرمان اجرایی شده است.
وی به اقدامات انجام شده در حوزه قرض الحسنه اشاره کرد و گفت: سال گذشته 27 هزار و 438 نفر از مزدوجان تسهیلات ازدواج را دریافت کرده اند که 838 میلیارد و 260 میلیون ریال در این زمینه پرداخت شده است.
امیری گفت: در سال جاری تا پایان مردادماه سه هزار و 686 نفر تسهیلات 30 میلیون ریالی و یکهزار و 305 نفر نیز تسهیلات 100 میلیون ریالی را دریافت کرده اند.
وی تصریح کرد: تعداد مزدوجین در صف زیاد و شبکه بانکی استان در این زمینه با مشکل مواجه است که لازم است مردم با افتتاح حساب های قرض الحسنه به کمک این شبکه بیایند.
وی گفت: 20 درصد از منابع شبکه بانکی استان در حوزه منابع ارزان قیمت و 80 درصد در حوزه منابع گران قیمت است.
رئیس شورای هماهنگی بانک های استان کرمان به جلب توجه مردم به سمت موسسات مالی و اعتباری اشاره کرد و افزود: در دو سال اخیر شاهد تعطیل شدن چندین موسسه مالی و اعتباری بوده ایم و به مردم هشدار می دهیم که سرمایه خود را برای دریافت سود بیشتر به خطر نیندازند.
وی تاکید کرد: مردم باید وضعیت موسسات مالی و اعتباری و صندوق ها را با توجه به سایت بانک مرکزی رصد کنند.
وی گفت: مردم در صورت سرمایه گذاری در شبکه بانکی و بانک های دولتی می توانند زمینه را برای پرداخت تسهیلات به حوزه های مختلف کمک کرده و از سوی دیگر سرمایه خود را به خطر نیندازند زیرا اگر یکی از این موسسات مالی و اعتباری و صندوق ها با مشکل روبرو شود، مردم در دریافت اصل سرمایه خود دچار مشکل خواهند شد.
امیری بیان کرد: در حوزه خود اشتغالی نیز با تسهیلات پرداخت شده از سوی سیستم بانکی استان، کمیته امداد توانسته رتبه اول کشوری را به خود اختصاص دهد.
وی گفت: سیستم بانکی استان کرمان رتبه اول شبکه های بانکی کشور را از نظر جذب منابع خود اشتغالی به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در تعامل با سازمان های مختلف استان برای توسعه خود اشتغالی، منابع استان را هزینه و حتی از سایر استان ها نیز قرض کرده و در استان سرمایه گذاری شده و در نتیجه شاهد ایجاد اشتغال برای استان و ارتقای رتبه کسب و کار هستیم.
وی در ادامه سخنان خود گفت: استاندار کرمان به صورت جدی بر گردش مالی شرکت های بزرگ اقتصادی استان در استان کرمان تاکید دارند و این موضوع را مورد پیگیری قرار داده اند.
7440/3028