شناسهٔ خبر: 15017205 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

صالحی‌امیری تأکید کرد

لزوم تدوین دانشنامه کرمان/ ثبت نقشه‌های فرش کرمان در یونسکو

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: تدوین دانشنامه کرمان با هدف جلوگیری از تحریف و روایتگری چهره واقعی استان کرمان در نزد ایرانیان و جهانیان باید انجام شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سیرجان، سیدرضا صالحی‌امیری پیش از ظهر امروز در نشست سیرجان‌شناخت اظهار داشت: کرمان ما همچنان ناشناخته بوده، در حالی که این استان نماد هویت ملی، تمدنی و انسانی ما است.

وی بیان داشت: کرمان به عنوان یک نگین زیبا همچنان در پرده‌ای از پوشش قرار گرفته و امیدواریم با تلاش مسؤولان و فرهیختگان از این چهره در نقاب پرده‌برداری کنیم تا زیبایی‌های آن را ببینیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: کرمان و سیرجان می‌توانند، قطب گردشگری در جهان و منطقه شوند.

صالحی‌امیری افزود: اصرار داریم که دانشنامه کرمان نوشته شود تا بتوانیم تصویر جدیدی از کرمان، سیرجان، بم، رفسنجان و همه جغرافیای این استان را برای جهانیان و ایرانیان به نمایش بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه استان کرمان رتبه نخست ثبت اثر جهانی را با پنج اثر دارد، اضافه کرد: هیچ ظرفیتی در این جغرافیا به اندازه ظرفیت فرهنگی و تمدنی کرمان نمی‌تواند نماد فرهنگ ایرانی باشد و نیازمند بازشناخت و بازشناسی نسبت به این جغرافیا هستیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: به 519 شهید، 2 هزار و 226 جانباز و 107 آزاده سرافراز شهرستان سیرجان تعظیم می‌کنیم.

صالحی‌امیری از تلاش‌های رزم‌حسینی استاندار کرمان برای ثبت جهانی آثار این خطه تقدیر کرد و ابراز داشت: در کرمان 660 اثر ثبت ملی داریم که آمار شگفت‌انگیزی بوده و پنج اثر کرمان نیز به ثبت جهانی رسیده است.

وی با بیان اینکه تاریخ به دلایل مختلف در معرض تحریف قرار دارد، تصریح کرد: تبیین تحولات تاریخی یک سرزمین بسیار مهم بوده که کرمان نقطه آغاز این حرکت است.

صالحی‌امیری ادامه داد: تدوین دانشنامه کرمان با هدف جلوگیری از تحریف و روایتگری چهره واقعی استان کرمان در نزد ایرانیان و جهانیان باید انجام شود.

وی از کرمان به عنوان خطه‌ای رمز‌آلود نام برد و اظهار کرد: اگر ایرانیان و جهانیان بتوانند استان کرمان و سیرجان را بشناسند، این استان نخستین انتخاب آنها برای گردشگری خواهد بود.  

صالحی‌امیری ادامه داد: بیش از 20 میلیارد تومان برای سریال معمای شاه هزینه شده و اگر ده‌ها سریال برای کرمان بسازیم کار کمی انجام داده‌ایم، زیرا فرهنگ به مانند رود جاریست که همه انسان‌های تشنه در مسیر آن سیراب می‌شوند.

وی افزود: آن چیزی را که به عنوان یک درد اساسی عرض می‌کنم این است که ما هم باید نسبت به نسل حاضر و نسل بعدی پاسخگو باشیم که چرا این سرزمین را آنگونه که هست به ایرانیان و جهانیان معرفی نکرده‌ایم و بی‌شک ما را نخواهند بخشید.

مشاور رئیس جمهوری ابراز داشت: استاندار کرمان حرکت زیبایی را برای رونمایی از تصویر زیبای کرمان آغاز کرده و خواستار ایجاد نمایشگاهی زیبا از کرمان برای ارائه به جهانیان هستیم، زیرا معرفی کرمان، معرفی ایران است. 

صالحی‌امیری ادامه داد: در حال ثبت نقشه‌های فرش کرمان در یونسکو هستیم و تاکنون 43 اثر میراث معنوی در ایران و 9 اثر میراث معنوی در یونسکو ثبت شده و نقشه‌های خلیج فارس در صفویه هم در یونسکو ثبت شده است.

وی در پایان گفت: تاریخ، تمدن، مشاهیر، آداب و سنن، میراث طبیعی، هنرهای سنتی، صنعت، تجارت، کشاورزی، رویدادهای تاریخی و نقش مردم در مشروطیت و در انقلاب اسلامی و جنگ از جمله محورهایی است که زمینه‌های کار فراوانی برای یک حرکت بزرگ از جغرافیای استان کرمان فراهم می‌آورد.

انتهای پیام/80019/ت40