شناسهٔ خبر: 14989144 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

نگارش «آیین‌نامه خندان» با رویکرد ادبیات دینی در 9 صحنه

گروه ادب: «آیین‌نامه خندان» نام کتابی است که نویسنده‌ آن با بیانی جذاب و غیرمستقیم به فرهنگ و تاریخ ادبیات فارسی با محور ادبیات دینی در قالب 9 صحنه می‌پردازد.

صاحب‌خبر -
مهدی محبتی، پژوهشگر ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در رابطه با اثر جدید خود به نام «آیین‌نامه خندان» گفت: این کتاب یک روایت مدرن از ادبیات کلاسیک فارسی است.
وی ادامه داد: این کتاب سرگذشت ادبیات فارسی از ابتدا تا امروز را به صورت رمان به نمایش گذاشته که در دو قالب ادبیات مدرن و کلاسیک با بیانی خلاق مطرح شده است تا کسانی که حتی به تاریخ ادبیات علاقه ندارند نیز از خواندن این اثر لذت ببرند. در واقع مخاطب با خواندن این اثر هم یک رمان را می‌خواند و هم با ادبیات فارسی آشنا می‌شود.
این نویسنده گفت: این کتاب 9 صحنه دارد که در هر صحنه به یک موضوع مخصوص می‌پردازد که چند صحنه از این کتاب شامل ادبیات دینی و قرآنی می‌شود و موضوعات دینی نقش مهمی در این کتاب دارد. مدت زمان هفت سال زمان صرف شد تا این کتاب به چاپ برسد.
محبتی در مورد روند داستان این کتاب بیان کرد: این رمان در دو لایه بیان شده است، یکی روایت مدرن و دیگری سنتی. این کتاب داستان یک زوج است که در ابتدای آشنایی از نظر فکری کاملاً با هم تفاوت دارند و در انتهای داستان به تفاهم می‌رسند و این نمادی از سنت و مدرنیته است. در جریان داستان، شخصیت‌های داستانی در تماشاخانه‌ای با تمام مباحث ادبیات فارسی آشنا می‌شوند.
نویسنده کتاب «آیین‌نامه خندان» در ادامه به مباحث اصلی این کتاب پرداخت و تصریح کرد: زیربنای این کتاب، یک رمان جامعه‌شناختی است که به دلایل کاهش آداب و رسوم در کشور و این که چرا ایران امروز از آیین‌های گذشته خود فاصله گرفته و ریشه‌های این جریان در کجاست و در ادامه به راه‌های برون‌رفت از این اوضاع و موزه‌نشین شدن ادبیات فارسی می‌پردازد.
محبتی به یکی از اهداف نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف من این بود که نگاهی انتقادی به وضع جامعه داشته باشم؛ چرا که سنت مطلق و مدرنیته مطلق خوب نیست و آسیب‌رسان می‌شود و سعی کردم به موضوع سنت الهی ازدواج با این رویکرد بپردازم.