«علی کاردر» امروز (سه شنبه) در نشست خبری گفت: هفته آخر مهرماه، فراخوان مربوط به اسناد فنی مناقصات در چارچوب قراردادهای جدید نفتی را می دهیم.
وی افزود: آزادگان جنوبی نخستین میدان نفتی خواهد بود که مناقصه آن برگزار خواهد شد.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: در روزهای گذشته الگوی قراردادهای جدید نفتی در هیات دولت تصویب شد و در مرحله بعد، چارچوب قراردادهای جدید را تدوین می کنیم.
وی ادامه داد: از هفته آینده ارسال نامه به شرکت های بین المللی برای آگاهی از زمینه های مورد علاقه آنها آغاز می شود.
به گزارش ایرنا، ششم شهریورماه (شنبه) معاون شرکت ملی نفت در نشست بررسی مدل جدید قراردادهای نفتی از احتمال امضای سه قرارداد جدید تا پایان سال 2016 میلادی (دی ماه امسال) خبر داد و گفت: اگر این هفته اصلاحیه مدل جدید قراردادهای نفتی در هیات دولت تصویب شود، به مجلس می رود.
مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران نیز همان روز درباره تاثیر بازگشت تحریم ها بر اجرای این قراردادها گفت: بر اساس توافق برجام، در صورتی که توافق های صورت گرفته ادامه نیابد، عطف به ماسبق نیست و قراردادهایی که در زمان توافق برجام منعقد شده است، به قوت خود باقی می ماند.
وی ادامه داد: بازپرداخت به سرمایه گذار در قراردادهای جدید فقط در صورتی اجرا می شود که اهداف قراردادی تحقق یابد، بر این اساس، اگر پیمانکار در هر مرحله از کار و پیش از تحقق اهداف قراردادی، کار را رها کند، بازپرداختی در کار نخواهد بود.
کاردر گفت: در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی، توسعه همه فازهای پارس جنوبی و بهره برداری از میدان های نفتی مشترک در غرب کارون دنبال می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت به طرح تولید گروه های 10 گانه کالایی برای تولید تجهیزات پرمصرف این صنعت در کشور اشاره کرد و افزود: تاکنون 52 قرارداد با سازندگان داخلی امضا شده است و پیش بینی می شود تا پایان امسال، همه قراردادهای مربوط به ساخت این تجهیزات به امضا برسد.
کاردر می گوید، به شرکت های داخلی سازنده توصیه کرده ایم با شرکت های خارجی همکاری کنند تا علاوه بر تامین نیازهای ساخت داخل، وارد بازارهای صادراتی نیز بشوند.
**ساخت پایانه جدید صادرات نفت در جاسک
معاون وزیر نفت به برنامه ریزی برای ساخت پایانه جدید صادرات نفت در بندر جاسک (استان هرمزگان) اشاره کرد و ادامه داد: قرار است نفت تولیدی غرب کارون از طریق این خط لوله صادر شود.
کاردر افزود: کشورهای همسایه که زیر ساخت های ذخیره سازی مناسبی ندارند، می توانند از مخازن ایران در این منطقه برای ذخیره سازی و صادرات نفت استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: قرار است بخش خصوصی ظرفیت ذخیره سازی 10 میلیون بشکه ای ایجاد کند و همچنین یک پالایشگاه 300 هزار بشکه ای در این منطقه احداث شود.
**استفاده از الگوهای متعدد قراردادی در صنعت نفت
کاردر به تصویب اصلاحیه الگوی جدید قراردادهای نفتی اشاره کرد و گفت: این شرکت از سبدی از مدل های قراردادی مانند مدل جدید قراردادهای نفتی، بیع متقابل و مهندسی، تامین کالا، ساخت و تامین مالی(EPCF) و همچنین منابع داخلی استفاده خواهد کرد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه توسعه میدان های کوچک نفتی به شرکت های داخلی واگذار می شود، افزود: بدین ترتیب شرکت های داخلی می توانند راهبری میدان های متوسط و کوچک را برعهده بگیرند و شرکت های خارجی با آنها شریک خواهند شد.
این مقام ارشد حوزه تولید نفت کشور ادامه داد: فهرست میدان های کوچک و متوسط اولویت دار برای برگزاری مناقصه بین شرکت های داخلی در حال تهیه است و احتمال می رود مناقصه سه میدان کوچک و متوسط واقع در غرب کشور، پیش از مناقصه قراردادهای جدید نفتی برگزار شود.
کاردر گفت: پیش بینی می شود سه قرارداد در قالب قراردادهای جدید نفتی تا پایان امسال امضا شود که از طریق آنها حدود ١٠ میلیارد دلار منابع جدید مالی در کشور جذب خواهد شد.
معاون وزیر نفت درباره اجرای طرح های ازدیاد برداشت در قالب قراردادهای جدید نفتی، گفت: در قراردادهای جدید برای پیاده سازی روش های ازدیاد برداشت، مخازنی در اولویت هستند که ضریب بازیافت فعلی آنها کمتر از ٢٠ درصد است.
کاردر افزود: فرم قرارداد محرمانگی قراردادهای جدید نفتی برای جلوگیری از افشای اطلاعات به شورای عالی امنیت ملی ارایه می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه در قراردادهای جدید نفتی، مالکیت در اختیار شرکت ملی نفت قرار دارد، افزود: شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما از ابتدا تا انتهای قرارداد، حضور دارد و همه اقدام ها با هماهنگی این شرکت انجام خواهد شد.
کاردر درباره انتقال فناوری در قراردادهای جدید نفتی، ادامه داد: سه سطح انتقال فناوری در این مدل قراردادی در نظر گرفته شده که سطح اول انتقال فناوری در بخش اکتشاف و تولید و مهندسی مخزن است.
معاون وزیر نفت اضافه کرد: سطح دوم مربوط به انتقال فناوری به شرکت های خدمات نفتی ایرانی و سطح سوم مربوط به انتقال فناوری در بخش ساخت تجهیزات است.
**شرکت ملی نفتی اوراق قرضه بین المللی منتشر می کند
مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه برای تحقق اهداف برنامه پنجساله ششم توسعه در صنعت نفت به 134 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است، گفت: بخشی از این منابع از طریق قراردادهای جدید، قراردادهای بیع متقابل و همچنین منابع داخلی تامین خواهد شد.
به گفته کاردر، با تثبیت شرایط بازار سرمایه، بخشی از این منابع از طریق بازار سرمایه کشور تامین خواهد شد.
وی با بیان این که حجم سرمایه گذاری مورد نیاز به حدی بزرگ است که نمی توان همه را از منابع داخلی تأمین کرد، افزود: بنابراین در نظر داریم پس از اخذ مجوزهای رتبه بندی، اقدام به صدور اوراق قرضه بین المللی کنیم.
**تخفیف ویژه به مشتریان نفتی نمی دهیم
کاردر درباره صادرات نفت پس از اجرا شدن برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، گفت: در دوران تحریم ، بیشترین نفت ایران به آسیا صادر می شد که پالایشگاه های آنها، با نفت صادراتی ایران سازگاری داشتند.
وی با بیان اینکه در صادرات نفت به شرق آسیا، نگاه ویژه ای نداریم، اضافه کرد: پس از لغو تحریم ها کشورهای شرق آسیا، واردات نفت را از ایران افزایش دادند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: شرکت های اروپایی نیز پس از لغو تحریم ها، خرید نفت از ایران را آغاز کرده اند، و اکنون به نوعی موازنه برقرار شده است.
کاردر درباره ادعای ارایه تخفیف های ویژه برای صادرات نفت به مشتریان خاص، گفت: تخفیف های وِیژه ارایه نمی شود و تنها بحث های منطقه ای وجود دارد که معمولا بین قیمت ها در بازارهای غرب و شرق تفاوت های وجود داشته که البته در حال کاهش است.
** افزایش بدهی شرکت ملی نفت به 70 میلیارد دلار
مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره بدهی های شرکت ملی نفت، گفت: بدهی این شرکت حدود 50 میلیارد دلار بوده که با گذشت زمان به 70 میلیارد دلار افزایش یافته است.
کاردر درباره اجرای طرح های توسعه صنعت شیل اویل در کشور نیز گفت: شیل اویل برای کشورهای دارنده ذخایر عظیم نفتی مانند ایران نمی تواند اولویت باشد.
وی افزود: اجرای طرح های شیل اویل هزینه سنگینی را تحمیل می کند که کشورهای غربی با هدف اقتصادی کردن طرح های مطالعاتی این نوع منابع انرژی، درصدد ترغیب کشورهای نفتخیزی مانند عربستان هستند تا در این طرح ها مشارکت کرده و هزینه ها را تقبل کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت یادآور شد: به نظر ما، توسعه شیل اویل در کشورهای نفتخیز، یک بازی است که توسط کشورهای غربی با هدف کاستن از هزینه انجام طرح های مطالعاتی دنبال می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه از ذخایر عظیم نفتی معمولی برخورداریم، اجرا و توسعه طرح های شیل اویل، پول دور ریختن محسوب می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: البته طرح های مربوط به شیل اویل را دنبال می کنیم اما سراغ توسعه و بهره برداری نمی رویم.
** فروش نفت به پالایشگاه های کوچک چینی از طریق واسطه های بین المللی
وی درباره فروش نفت به خریداران چینی از طریق شرکت های معامله گر بین المللی نیز گفت: دولت چین به تازگی به پالایشگاه های کوچک خود اجازه داده تا بتوانند به طور مستقیم نفت وارد کنند.
کاردر افزود: با توجه به اینکه اعتبار این شرکت های کوچک، بالا نیست و نمی توانند تضمین های لازم را ارایه دهند، معامله با آنها دارای ریسک بود و بنابراین با هدف جلوگیری از سوخت شدن پول نفت صادراتی تصمیم گرفتیم که از همکاری شرکت های معامله گر بین المللی استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت اضافه کرد: قرار است چند محموله برای شروع همکاری و ارزیابی شرایط از این طریق به شرکت های کوچک چینی صادر شود تا به تدریج این شرکت ها بتوانند اسناد اعتباری فراهم کنند.
کاردر ادامه داد: اکنون از طریق صادرات با واسطه شرکت های معامله گر، پول ناشی از صادرات نفت به شرکت های کوچک چینی تضمین می شود.
اقتصام**2022**1961**1561 ** 2023
آغاز برگزاری مناقصات بین المللی نفتی از هفته پایانی مهرماه
مناقصه با قراردادهای جدیدنفتی هفته پایانی مهرماه برگزارمی شود/ انتشار اوراق قرضه بین المللی
تهران- ایرنا- معاون وزیر نفت از برگزاری مناقصه بین المللی نفتی براساس قراردادهای جدید نفتی از هفته پایانی مهرماه امسال و آغاز این فرایند با میدان آزادگان جنوبی خبر داد.
صاحبخبر -