دکتر حمید اکبری در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این مطلب به تشریح فعالیتهای بینالمللی معاونت آموزشی وزارت بهداشت پرداخت و اظهار کرد: خوشبختانه امروزه وضعیت آموزش پزشکی کشور با قرار گرفتن در سکوی اول منطقه، رضایت بخش است و ایران در حوزه تربیت نیروی انسانی با آموزش تمامی تخصصها در داخل، از حضور متخصصان خارجی بی نیاز است.
وی تصریح کرد: در واقع اگر وضعیت آموزش پزشکی فعلی کشور را با سال هایی که حتی پزشک عمومی از کشورهای بنگلادش، پاکستان و هندوستان وارد می شد مقایسه کنیم، بهبود کیفیت و کمیت آموزش پزشکی در همه تخصصها و رشتههای بالینی نظیر پیوند اعضا، قلب، مغز و غیره به وضوح قابل مشاهده است.
کاهش اعزام بلند مدت دانشجوی پزشکی به خارج از کشور
دکتر اکبری همچنین با اشاره به بهبود کمی و کیفی وضعیت آموزش پزشکی و رفع نیازهای کشور، گفت: تا چند سال گذشته دانشجویان مقاطع و رشتههای مختلف به صورت بورسیه به منظور آموزش، به کشورهای خارجی اعزام میشدند، اما چند سالی است که اعزام بلندمدت دانشجو تقریباً قطع شده است و اعزام کوتاهمدت نیز تنها در برخی از زمینههای خاص که مورد نیاز است صورت میگیرد و این دانشجویان بعد از گذراندن دورههای آموزشی 3 تا 6 ماهه به کشور باز میگردند.
موانع جذب دانشجویان خارجی در وزارت بهداشت
دکتر اکبری در پاسخ به این سئوال که چرا با وجود پیشرفتهای مهم در عرصه آموزش پزشکی و کسب جایگاه اول منطقه، هنوز روند جذب دانشجویان خارجی چندان مطلوب به نظر نمیرسد، گفت: در واقع برای اینکه یک دانشجوی خارجی، کشوری را برای ادامه تحصیل انتخاب کند، تنها موضوع علمی را ملاک قرار نمیدهد، بلکه عوامل متفاوت فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را هم مدنظر دارد.
قائممقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: جامعه ما بعد از پیروزی انقلاب به مدت 8 سال درگیر جنگ تحمیلی شد. طبیعی است کشوری که درگیر جنگ باشد دانشجویان خارجی به دلیل عدم احساس امنیت، اشتیاق کمتری برای ورود به آن خواهند داشت. مساله دوم این است که ایران از نظر جغرافیایی در منطقه ای قرار گرفته است که تمامی کشورهای اطراف درگیر جنگ و خشونت هستند که این وضعیت نیز در این زمینه تاثیرگذار است.
وی همچنین افزود: متاسفانه در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تبلیغات دروغین و منفی زیادی علیه کشور ما در عرصه بینالمللی صورت گرفته و این موضوع نیز به نوعی در کاهش گرایش تحصیل دانشجویان خارجی در کشور ما، تاثیرگذار بوده است.
آمادگی دانشگاههای علوم پزشکی برای جذب دانشجوی خارجی
دکتر اکبری یادآور شد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی در جهت تقویت خود کوشیدند. چراکه جذب دانشجوی خارجی به زیرساختهای مشخصی نیاز دارند و سیستمهای دانشگاهی باید بتوانند به زبان بینالمللی انگلیسی تسلط داشته باشند. بنابراین بعد از جنگ تحمیلی، اولین کاری که صورت گرفت این بود که نیازهای کشور در عرصه پزشکی برطرف شود. خوشبختانه این نیاز امروز به خوبی تامین شده است و ما آماده جذب دانشجویان خارجی در دانشگاههای خود هستیم.
اقدامات وزارت بهداشت برای جذب دانشجویان خارجی
وی اظهار کرد: راه اندازی سایت "Education Iran" یکی از اقداماتی است که وزارت بهداشت برای جذب دانشجویان خارجی انجام داده و در حال حاضر دانشگاههای علوم پزشکی برنامههای خود را به زبان انگلیسی در این سایت ارائه دادهاند. خوشبختانه این پورتال، بازدیدکنندههای خارجی بسیاری دارد.
قائممقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت در پایان خاطر نشان کرد: راهاندازی معاونتهای بینالملل و یا اداره کنسولی در وزارت بهداشت جهت تسهیل انجام مراحل اخذ ویزا و سایر امور دانشجویان خارجی از دیگر اقداماتی است که در زمینه گسترش فعالیتهای بینالمللی و افزایش جذب دانشجویان خارجی صورت گرفته است و تمام دانشگاههایی که پتانسیل برای جذب دانشجویان خارجی دارند، مورد حمایت جدی معاونت آموزشی در این خصوص قرار دارند.
انتهای پیام