به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا دارابی ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار داشت: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید 1600 دانشجو جدید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرش میشوند که از این تعداد 300 نفر در رشتههای پزشکی و دکترای حرفهای و مابقی در سایر رشتهها هستند.
وی افزود: همه ساله حدود 9 هزار دانشجو در این دانشگاه داریم که 700 نفر از آنها فارغالتحصل میشوند و 8300 نفر دیگر هم مجموع دانشجویانمان طبق آمار رسمی هستند؛ همچنین 840 نفر هم عضو هیئت علمی دارد که شامل 240 نفر تمام وقت جغرافیایی و 600 نفر تمام وقت غیرجغرافیایی بوده و بیشترین تعداد اعضا در دانشکده پزشکی هستند و این اعضا در امر درمان و آموزش بالینی هم همکاری دارند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره آمار سالانه دانشجویان این دانشگاه، خاطرنشان کرد: آمار دانشجویان این دانشگاه شامل 679 دانشجوی کارشناسی، 413 دانشجوی PHD، 114 دانشجوی PHDپژوهشی، 194 دانشجوی کاردان، 815 دانشجوی دکتری تحصصی بالینی، 98 دانشجوی دندانپزشکی، 7 دانشجوی MD PHD، 1612 دانشجوی پزشکی، 9423 دانشجوی دندانپطشکی، 449 دانشجوی داروسازی، 102 دانشجوی فوق تخصص و 32 دانشجوی فلوشیپ بوده است که 60 درصد این دانشجویان خانم و 40 درصد دیگر آقا هستند.
دارابی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد 7 دانشکده فعال دارد و خدمات درمانیاش هم در 8 بیمارستان انجام میشود، تصریح کرد: برنامههای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام میشود و این دانشگاه به لحاظ سطح کمی و کیفی و مسائل آموزشی و پژوهشی جزء 5 دانشگاه برتر کشور است.
وی تأکید کرد: سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت تدبیر و امید خدمت رسانمی شایسته به بیماران بوده و در این راستا طرح تحول نظام سلامت را به مرحله اجرا رساند، طرحی که یکی از اقدامات مؤثر و مردم پسند این دولت بود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: گام چهارم طرح تحول سلامت در نظام آموزشی بوده که در سال گذشته توسط وزیر بهداشت، درمان و آموزش پطشکی مطرح شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم سند نظام آمایش آموزش را به رئیس جمهور داد و سپس این طرح در قالب 18 مأموریت ویژه به استانها ابلاغ شد.
دارابی با اشاره به اینکه نظام آموزشی باید در بحث کلیکرونها تقویت شود، گفت: این تحول باید براساس شرایط روز و نیاز جامعه باشد و تا 10 سال آینده نیازسنجی لازم را داشتیم و طرح تحول سلامت کشور در 10 منطقه آمایشی تقسیم شده تا هر منطقه نیازهای منطقه خود را از طریق نیروهای موجود تأمین کند و خراسان بزرگ در منطقه 9 قرار دارد، اما در نظر داریم تا به برکت نام امام هشتم(ع) عدد 8 برای این منطقه انتخاب شود.
وی افزود: در سند آموزشی کلان منطقه 8 دانشگاه به جز مشهد مشارکت دارند و در جلسات ماهانه نیازسنجیها بررسی شده و براساس اقدامات دانشگاه این نیازها تأمین میشود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه فعالیت دانشکدههای طب سنتی، بیان کرد: دانشکده طب سنتی از مجموعههای تازه تأسیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و باید در هر دانشگاه 10 دانشکده طب سنتی فعال شود که فعلاً یک دانشکده آن در مشهد دایر شده است که حدود 60 دانشجو و 15 عضو هیئت علمی دارد.
دارابی تصریح کرد: در بحث طب سنتی عدهای خلاف قانون فعالیت دارند که روشهای کاریشان هم غیرعلمی و غیرآکادمیک بوده و گزارش آن به استانداری خراسان رضوی ارسال شده تا طبق قانون با متخلفان برخورد شود؛ باید کسانی که نیروی علمی و آکادمیک هستند در این حوزه فعال باشند و مردم هم از غیرعلمیها و غیرآکادمیکها فاصله گرفتهاند و مقام معظم رهبری هم برتوسعه این رشته مبتنی بر آموزههای علمی و باورهای دینی تأکید کردند.
وی درباره آمار دانشگاهها و دانشکدههای منطقه 9 کشور، تأکید کرد: در منطقه 9 کشور، 6 دانشگاه در مشهد، بیرجند، خراسان شمالی، سبزوار، گناباد و تربت حیدریه و 3 دانشکده نیشابور، اسفراین و تربت جام داریم و در مجموع 9 دانشگاه و دانشکده در منطقه 9 کشور به امر تعلیم و تربیت دانشجویان پزشکی میپردازند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه 50 مأموریت ویژه به مناطق مختلف آمایشی محول شده است، گفت: از این تعداد 5 مأموریت آن در منطقه 9 است و این مأموریتها شامل توسعه علوم دندانپزشکی، توسعه علوم مرتبط با اعصاب، توسعه طب و هنر، توسعه طب تسکینی و توسعه طب تغذیه بوده است.
دارابی گفت: اشائه سلامتکدهها به روش پیشگیری میپردازند مورد تأکید بوده، زیرا معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است.