به گزارش خبرنگارمهر، اسدالله درویش امیری شامگاه دوشنبه در مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره سراسری آش ایرانی با بیان اینکه همه اقوام ایرانی در اوج صفا، صمیمیت، همدلی و همراهی در کنار هم قرار گرفته و میگویند ما تشکیل دهنده تمدن بزرگ ایرانی هستیم، افزود: زنده نگه داشتن سنت های قدیمی و انتقال ان به نسل جدید از دلایل اصلی برگزاری جشنواره های مختلف است که تلاش می شود این جشنواره ها پس از ثبت ملی، ثبت جهانی شوند.
وی با بیان اینکه جشنواره ملی اش ایرانی به نام زنجان ثبت شده است و همه ساله به صورت منظم برگزار می شود و تاثیرات مثبت فراوانی دارد، ادامه داد: همواره در طول تاریخ تمدن ایرانی سنت های فراوانی وجود داشته است که متاسفانه برخی از این سنت ها فراموش شده اند و با برخی اقدامات همچون برگزاری جشنواره ملی آش یرانی این سنت ها زنده می شوند.
استاندار زنجان با بیان اینکه همه اقوام ایرانی در اوج صفا، صمیمیت، همدلی و همراهی در کنار هم قرار گرفته و میگویند ما تشکیل دهنده تمدن بزرگ ایرانی هستیم، گفت: همه اقوام ایرانی اعم از کرد، ترک، بلوچ، ترکمن، عرب، عجم در تکوین تمدن کهن ایرانی شریک و سهیم بودهاند و نقش دارند.
درویش امیری تاکید کرد: حضور هنرمندان و اقوام مختلف از استانهای گوناگون کشور نشاندهنده تمدن بزرگ ایرانی است که توسط همین مردم ساخته شده است.
وی افزود: در کشور بیش از ۱۰۰ جشنواره در زمینه های مختلف غذایی همچون جشنواره انگور، خرما برگزار می شود که یکی از دلایل برگزاری این جشنواره زنده کردن سنت های قدیمی که بخشی از زندگی مردم بود، است.
استاندار ز نجان گفت: سنت ها بخشی از زندگی گذشته ایرانیان است و زمینه ای برای کنار هم قرار گرفتن اقوام ایرانی فراهم می کند تا بخشی از هنرهای سنتی، معنوی و هنرهای دستی به نمایش گذاشته شود.
درویش امیری افزود: برگزاری چنین برنامه هایی باید در استان زنجان تداوم داشته باشد چرا که باعث نزدیک شدن قومیت ها می شود.