به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، دکتر محمد فرهادی با اشاره به حضور ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو در ۲ هزار و ۸۵۹ موسسه آموزش عالی اظهار کرد: بر اساس دادههای پایگاههای اطلاع رسانی، تا ۷ ماهه اول سال ۲۰۱۶، ایران ۱٫۸۲ درصد علم جهان را تولید کرده است؛ یعنی حدود ۲ برابر آنچه نسبت به جمعیت از ما انتظار میرود و در ۱۶ سال گذشته سهم ایران در تولید علم جهانی ۱۸ برابر شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس دادههای پایگاههای ISIو اسکوپوس رتبه علمی ایران در زمینه تولید مقاله علمی در منطقه و جهان اسلام، اول و در دنیا ۱۶ است، یادآور شد: تعداد مقالات نمایه شده در پایگاه ISIدر سال ۹۴ نسبت به سال ۹۲، رشدی ۱۰ درصدی داشته است.
فرهادی، شرکتهای دانشبنیان را پایه و اساس اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: از این رو حمایت از شرکتهای دانش بنیان از برنامههای اصلی وزارت علوم است و در سایه این حمایتها، تعداد شرکتهای دانش بنیان از ۱۴ شرکت در سال ۹۲ به بیش از ۹۴۶ شرکت مستقر در پارکهای علم و فناوری افزایش یافته است که بیش از ۶۷ برابر رشد داشتهایم.
فرهادی اولویت وزارت علوم را پاسخگویی به نیازهای بازار کار ذکر کرد و ادامه داد: به همین علت عمده رشتههای تدوین شده جدید بین رشتهای بوده و در ۳ سال گذشته در مقطع کارشناسی ۶ مورد، کارشناسی ارشد ناپیوسته ۳۷ مورد و دکتری ۳۱ مورد رشته میانرشتهای ایجاد شده است. ضمن آنکه نسبت به بروزرسانی و کارآمد کردن برنامههای درسی دانشگاهها، ۵۰۰ برنامه در گروههای آموزشی مختلف مورد بازنگری قرار گرفت؛ چرا که برخی از این برنامهها ۳۰ سال قدمت داشتند.
وزیر علوم میزان اعتبارات وام دانشجویی را در سال جاری نسبت به سال ۹۲ دو برابر دانست و اظهار کرد: بر این اساس رشد ۴۰۰ درصدی در وام دکتری و۲۰۰ درصدی در وام شهریه داشتهایم و با اقداماتی که انجام شده است، در سال تحصیلی جدید به همه دانشجویان دکتری وام داده خواهد شد و به دانش آموختگان صاحب مهارت فنی نیز تا ۱۰۰ میلیون تومان وام کارآفرینی اعطا میشود.