شناسهٔ خبر: 14977310 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

در نشست بررسی مسابقات مالزی مطرح شد؛

نگاه‌ها به رقابت‌های بین‌المللی قرآن تغییر کند/ تأکید بر تشکیل میز مسابقات مالزی در کمیته اعزام

گروه فعالیت‌های قرآنی: نشست بررسی و تحلیل مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی بعدازظهر امروز، هشتم شهریورماه با حضور جمعی از اساتید قرآنی کشورمان برگزار و در آن در مورد مسائلی همچون داوری مسابقات مالزی، اعزام و ... بحث و تبادل نظر شد.

صاحب‌خبر -
نگاه‌ها به رقابت‌های بین‌المللی قرآن تغییر کند/ تأکید بر تشکیل میز مسابقات مالزی در کمیته اعزام
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست بررسی و تحلیل مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی عصر امروز، دوشنبه هشتم شهریورماه با حضور جمعی از اساتید قرآنی کشور و نیز رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه در حال حاضر پرونده ضبط شده‌ای از اعزام‌هایی که به مالزی صورت گرفته است؛ نداریم، گفت: تجربیات که در قالب این اعزام‌ها به دست آمده است باید هر سال ضبط شود تا در سال‌های آینده با استناد به آن‌ها اعزام‌ها و فعالیت‌ها صورت بگیرد.

نگاه‌ها به رقابت‌های بین‌المللی قرآن تغییر کند/ تأکید بر تشکیل میز مسابقات مالزی در کمیته اعزام
اهداف برگزاری نشست تحلیل مسابقات بین‌المللی
وی با اشاره به اینکه استفاده از تجربیات به دست آمده در اعزام‌ها یکی از اهداف برگزاری چنین نشست‌هایی است، افزود: طبق تفاهم نامه‌ای که سازمان اوقاف با کمیته اعزام داشته حدود شش نشست از این دست عقب هستیم و احتمالاً از این به بعد هر دو هفته یکبار شاهد برگزاری چنین نشست‌هایی با موضوع مسابقات قرآن کشورهای دیگر خواهیم بود.
در ادامه این جلسه مباحث مطرح شده به سه بخش تحلیل داوری مسابقات مالزی، تبلیغ و اجرای مسابقات مالزی و اعزام‌ها تقسیم شد و در ادامه آن هر کدام از اساتید دعوت شده به بیان نقطه نظرات خود در مورد محورهای مورد بحث در این نشست پرداختند.
سه پیشنهاد برای اعزام قاری به مسابقات مالزی
احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی کشور و دارنده رتبه نخست مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی در صحبت‌های خود در این نشست با تأکید بر اینکه چندین سال است که ما مشغول اعتبار دادن به مسابقات قرآن کشور مالزی هستیم، گفت: جالب است که برای این اعتباربخشی هم کاری انجام نمی‌دهیم. ساده‌ترین کار این است که از سوی ایران هیچ نماینده‌ای به رقابت‌های مالزی اعزام نشود.
وی در ادامه ضمن ارائه آماری از قاریان ایرانی حائز رتبه اول در مسابقات قرآن مالزی، بیان کرد: از زمان حضور علی سیاح گرجی در مسابقات مالزی تا زمان حضور بنده در این مسابقات شش دوره بود که مجموعاً چهار قاری ایرانی رتبه اول را به دست آوردند، بعد از آن نیز تا زمان حاضر که 24 دوره گذشته است هم تنها چهار ایرانی حائز رتبه اول شده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که بحث‌های آئین نامه‌ای همه در حد حرف است و احتمالاً مالزیایی‌ها دوست ندارند ایرانی‌ها اول شوند.
این قاری بین‌المللی کشورمان اذعان کرد: برای اینکه به مسابقات مالزی اعتبار ندهیم کارهای زیادی می‌توانیم انجام دهیم که اولین مورد آن اعزام نکردن قاری به این مسابقات است. بحث دیگر نیز قاریان زیر 18 سال را به این مسابقات اعزام کنیم، چرا که اگر یک قاری زیر 18 سال در مسابقات مالزی حتی اگر پنجم هم بشود یک موفقیت است، ضمن اینکه آسیب‌های بحث ناداوری نیز در این موضع کمتر خواهد بود.
ابوالقاسمی خاطرنشان کرد: سومین راه حل نیز این است که قاری اعزامی خودمان را برای کسب رتبه به این مسابقات نفرستیم و پس از بازگشت حداقل امتیازات و حمایت‌های معنوی از سوی سازمان اوقاف برای آنها در نظر گرفته شود. ما نیاز نداریم که برتر بودن قرائت ایران را مسابقات خارجی مشخص کنند، نماینده ایران در این مسابقات بهترین تلاوت را دارد اما اول نمی‌شود و مثلاً رتبه دوم را به دست می‌آورد، از سوی دیگر در داخل کشور به همین فرد که دوم شده است اجازه تلاوت در صدا و سیما داده نمی‌شود چرا که موفق به کسب رتبه برتر نشده است، به نظر من این چندان مطلوب نیست که حق تلاوت در صدا و سیمای ما را مسابقاتی دیگر که ممکن است ناداوری در آن باشد، رقم بزند.
وی با اشاره به اینکه همیشه در مسابقات قرآن مالزی پراضطراب‌ترین قاری، نماینده ایران است، گفت: قبل از سفر شهید «محسن حاجی حسنی کارگر» به مسابقات مالزی من یک توصیه به ایشان داشتم و گفتم برای اول شدن به این مسابقات نرود بلکه برای این برود که صدایش در تاریخ مسابقات ثبت شود.
در ادامه این نشست حسن جاودان، از تهیه‌کنندگان شبکه قرآن که در ادوار مختلف در برای تهیه برنامه به مسابقات مالزی اعزام شده است، گفت: تا زمانی که یک ایرانی در هیئت داوران حضور نداشته باشد نمی‌توانیم بگوئیم در اتاق داوران چه اتفاقی می‌افتد. به اعتقاد من اولین کار و مهم‌ترین کار این است که تلاش کنیم تا در این مسابقات یک داور داشته باشیم.
جاودان در پاسخ به صحبت‌های مطرح شده در مورد عدم حضور قاری ایرانی در این مسابقات، افزود: اینکه قاری ایرانی در این ماسبقات حضور نداشته باشد به صلاح نیست و ترک عرصه بین‌الملل زیان‌های بیشتری برای ما به دنبال خواهد داشت.
وی در ادامه به مباحثی همچون توجه به کم کردن بار روانی قاری ایرانی در مسابقات مالزی، تلاوت قاریان برای دفاع از اعتبار تلاوت در ایران، انتخاب استاد راهنما و تعیین آن توسط مرکز امور قرآنی یا کمیته اعزام و ... اشاره کرد.
نگاه‌ها به رقابت‌های بین‌المللی قرآن تغییر کند/ تأکید بر تشکیل میز مسابقات مالزی در کمیته اعزام
برخی غرض‌ورزی‌ها ملموس است
امین پویا، قاری بین‌المللی کشور و دارنده دو رتبه چهارم و دوم مسابقات قرآن کشور مالزی نیز در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به بخش‌هایی از صحبت‌های مطرح شده، گفت: احساس می‌شود که در مسابقات قرآن مالزی برخی غرض‌ورزی‌ها نسبت به ایرانی‌ها وجود دارد و تا زمانی که در این مسابقات داور نداشته باشیم، این اجحاف صورت خواهد گرفت. در کنار این باید این را نیز گفت که حضور استاد راهنما در کنار قاری بسیار مهم است و باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
این قاری بین‌المللی کشورمان با تأکید بر اینکه قاری اعزامی در دوره اخیر مسابقات مالزی انتخاب درستی نبوده است، افزود: ما نیامده‌ایم آئین‌نامه مسابقات مالزی را برای قاری اعزامی تشریح و تببین کنیم، ضمن اینکه در دوره‌های انتخابی که برگزار می‌شود باید متناسب با هر مسابقه قاری مناسب همان را انتخاب و اعزام کرد.
شاخص مهم در انتخاب هیئت داوران مسابقات مالزی
محمد عباسی، قاری بین‌المللی کشورمان نیز که از دیگر حاضران در این نشست بود، در صحبت‌های خود در مورد نحوه انتخاب هیئت داوران مسابقات مالزی گفت: در مسابقات مالزی برای انتخاب داور بیشتر بر وزن علمی داور توجه می‌شود که البته برخی از آنها هیچ سبقه داوری ندارند. اگر ما به دنبال این هستیم که در آن مسابقات داور داشته باشیم باید موارد مختلف و از جمله همین مورد را مدنظر قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه در مسابقات مالزی داوران برخی کشورها همچون عراق و عربستان بسیار تأثیرگذار هستند، افزود: من اعتقاد دارم که اگر قرار است قاری به این مسابقات اعزام شود باید هیچ همراه دیگری غیر از استاد راهنما نداشته باشد، چرا که حضور همراه در آنجا بار عاطفی ایجاد کرده و مانع از ارائه راحت نکات آموزشی توسط استاد راهنما می‌شود.
آغاز ارتباط‌گیری با مسابقات بین‌المللی
در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی طی صحبت‌هایی به بحث تغییر زمان مسابقات مالزی در امسال و به تبع آن تغییر زمان برگزاری مسابقات ایران، گفت: گمانه‌زنی ما در این زمینه مبتنی بر غرض‌ورزی مالزیایی‌ها بود. البته همان زمان ما نیز در ستاد عالی مسابقات به دنبال این بودیم که زمان مسابقات را در یک تاریخ شمسی تثبیت کنیم چرا که چرخشی بودن تاریخ قمری مشکلاتی را به وجود می‌آورد. در همین رابطه دو پیش‌نویس برای ارسال به مالزی تهیه شد و با یکی از اساتید و داوران مسابقات قرآن که در مسابقات مالزی نیز صاحب نفوذ است، مشورت گرفتیم.
وی افزود: در پی ابلاغ این موضوع به مسئولان مسابقات مالزی بودیم که تعویق زمان مسابقات آنها تعویق مسابقات ایران را به دنبال داشته است، ضمن اینکه در آن پیش‌نویس‌ها موضوع دعوت از حافظ ایرانی در این مسابقات را نیز خواستار شدیم، همان داور صاحب نفوذ به ما اطمینان داد که تغییر زمان مسابقات مالزی در سال 95 غرض‌ورزی نبوده و تنها به خاطر برگزاری آزمون قرآنی در برخی کشورهای عربی بوده است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه می‌توانیم و باید موضع خود را در قبال مسابقات مالزی فعال کنیم، گفت: ما مکاتباتی را آماده کرده و حتی آئین‌نامه مسابقات بین‌المللی خودمان را به چند کشور ارسال کردیم و جویای نظرات آنها شدیم، بنابراین ارتباط‌گیری‌ها شروع شده است. این موضوع را نیز باید مد نظر داشت که تنها بخشی از کار به ما مربوط است و البته در بخش‌هایی نیز کم کاری صورت گرفته است. من اعتقاد دارم اگر ارتباطات به سطح مطلوبی برسد و وضعیت مناسبات به حد تعادل برسد مشکلات برطرف می‌شود.

نگاه‌ها به رقابت‌های بین‌المللی قرآن تغییر کند/ تأکید بر تشکیل میز مسابقات مالزی در کمیته اعزام
رد هرگونه اعمال نظر در نتایج مسابقات مالزی
عبدالرسول عبایی، داور دو دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی یکی دیگر از مهمانان این نشست بود، وی در صحبت‌های خود ضمن رد هرگونه اعمال نظر از بیرون در اتاق داوران در مسابقات مالزی، گفت: هیئت داوران مسابقات مالزی اصلاً نام شرکت‌کننده‌ها و ملیت آنها را متوجه نمی‌شوند، چرا که هر شرکت‌کننده بر اساس یک کد معرفی می‌شود. من قسم می‌خورم که مسابقات مالزی داوری‌ها غیر واقعی و بیرون از اتاق داوران نیست و این تعصباتی که در ذهن ما وجود دارد، هرگز وجود ندارد.
وی همچنین در مورد عدم موفقیت قاریان ایرانی در مسابقات مالزی، اظهار کرد: عدم موفقیت قاریان ایرانی در مسابقات مالزی تنها هیئت داوران هستند، آنها با هم توافق می‌کنند که مثلاً نمره فلان شرکت کننده را چند بدهند. همانطور که اساتید گفتند بهترین راه این که در بین هیئت داوران از ایران نیز نماینده وجود داشته باشد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در نشست بررسی و تحلیل مسابقات قرآن کشور مالزی، بیان کرد: اگر هدف ما از اعزام قاری به این مسابقات تنها کسب رتبه باشد، به بیراهه رفته‌ایم، باید هدف ما این باشد که قاری به این مسابقات اعزام می‌شود تا به عنوان رسولان مکتب اهل بیت(ع) حضور یابند، بنابراین این هدف والا باید اولین هدف ما از این اعزام‌ها باشد.
در ادامه نیز بحث در زمینه تبلیغ و اجرائیات مسابقات مالزی مطرح شد، در این بخش جواد نصیری که امسال از طرف رادیو قرآن به این مسابقات اعزام شده بود، گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی تنها یک رشته نیست بلکه این مسابقات در چهار رشته حفظ و قرائت و در بین بانوان و آقایان برگزار می‌شود، بنابراین ما باید تلاش کنیم تا در این مسابقت چهار نماینده داشته باشم.
وی در ادامه به مواردی که تیم اعزامی رادیو قرآن در زمان مسابقات انجام داده است، اشاره کرد و گفت: در زمان برگزاری مسابقات ضیافت نهار با سفیر ایران در مالزی صورت گرفت و در آنجا مطالب مهمی مطرح شد که قرار شد مورد پیگیری قرار بگیرد. مهم‌ترین بحث نیز این بود که یک اتحادیه بین‌المللی برای مسابقات قرآن در نظر گرفته شود.

نگاه‌ها به رقابت‌های بین‌المللی قرآن تغییر کند/ تأکید بر تشکیل میز مسابقات مالزی در کمیته اعزام
علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و دبیر کمیته اعزام قاریان به مسابقات بین‌المللی قرآن نیز در بخش دیگری از این نشست در مورد عدم دعوت از حفاظ ایران در مسابقات مالزی گفت: در مسابقات این کشور ارزیابی‌هایی صورت می‌گیرد و هر کشوری که در یکی از دو رشته حفظ و قرائت سطح بالاتری داشته باشد، از همان رشته درخواست حضور نماینده می‌کنند.
وی همچنین در مورد عدم حضور بانوان در مسابقات بین‌المللی افزود: در این مورد برخی محدودیت‌های فقهی وجود دارد و بسیاری از مراجع عظام تقلید تلاوت قرآن توسط بانوان را در حضور آقایان جایز نمی‌دانند، با توجه به همین موضوع این نکته نیز از نظر احتیاط خارج است. با این وجود برخی مسابقات همچون اردن و یا لیبی که رقابت‌های ویژه بانوان برگزار می‌کنند، نمایندگان ایران حضور می‌یابند.
قائم مقام شورای عالی قرآن در ادامه مورد شیوه انتخاب قاریان و حافظان برای اعزام به مسابقات بین‌المللی، عنوان کرد: از سال‌های گذشته همیشه روال بر این بود که نفر اول مسابقات کشوری به مسابقات بین‌المللی ایران و نفر دوم نیز به مسابقات بین‌المللی مالزی اعزام  می‌شدند. با توجه به اینکه برخی موارد از سوی اساتید مطرح شده بود، از سال گذشته تغییراتی صورت گرفت تا اشکالات روش قبلی را برطرف کند. همین تغییرات باعث شد تا دست تصمیم‌گیران را برای یک ارزیابی دقیق‌تر باز بگذارد.
سرابی خاطرنشان کرد: پس از تغییرات صورت گرفته ارزیابی‌ها چند گونه بود که شامل تلاوت کوتاه، تلاوت بلند، تلاوت مسابقه‌ای، ترتیل و ... بود و در نهایت نیز یک جمع‌بندی صورت گرفته و افراد برای حضور در مسابقات بین‌المللی مشخص می‌شدند. کارآمدی یا ناکارآمدی این روش را باید بعد از چند سال مورد قضاوت قرار دهیم، ضمن اینکه در زمینه کسب رتبه متسابقان در مسابقات بین‌المللی برخی عوامل از دست ما و نحوه انتخاب خارج است.
دلیل جابجایی مهدی ساعد و سیدمصطفی حسینی
وی در مورد انتخاب نماینده ایران برای حضور در مسابقات مالزی در سال 95 نیز گفت: یکی از دلایل انتخاب «سیدمصطفی حسینی» توانمندی وی در تلاوت‌های مجلسی بود، پیش‌بینی می‌شد که تلاوت مجلسی وی صحنه مسابقات و هیئت داوران را تحت تأثیر توانمندی خود قرار دهد. مورد دیگر نیز این بود که با توجه به رتبه برتر نماینده ایران در دوره گذشته، پیش‌بینی می‌شد که امسال نیز به ایران رتبه ندهند، «مهدی ساعد» یکی دیگر از انتخاب‌های ما برای اعزام به مالزی بود که این پیش‌بینی دوم مانع شد تا وی را اعزام کنیم، چرا که وی یک قاری با تجربه است و عدم کسب رتبه توسط ایشان در مسابقات مالزی با توجه به تجربیاتی که دارد می‌تواند در روحیه وی بیشتر تأثیر بگذارد.
مسئول کمیته اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بین‌المللی قرآن با تأکید بر اینکه آئین‌نامه داوری و نوع نگرش به قرائت احسن در مسابقات مالزی با ایران متفاوت است، خاطرنشان کرد: یکی از داوران برجسته که در هر دو رقابت ایران و مالزی حضور داشته است، همیشه تأکید داشت که آئین‌نامه مسابقات ایران بسیار جزء نگر است و شانس کسب رتبه توسط قاریان دیگر کشورها در آن کم است.
ذکر یک نکته کلیدی
در ادامه این نشست امین پویا با ذکر این نکته کلیدی که باید دیدمان را نسبت به مسابقات بین‌المللی تغییر دهیم به حضورش در پنج مسابقه بین‌المللی از جمله، روسیه، تونس، هند، مالزی و ... اشاره کرد و گفت: اگر دیدگاه ما در مورد مسابقات بین‌المللی اینگونه نبود من همان دو باری که به مسابقات رفتم کافی بود و تعداد حضورهایم به مسابقات بین‌المللی به عدد پنج نمی‎رسید. سه رتبه اول از مسابقات روسیه، هند و تونس دارم اما چون سطح این مسابقات کمتر برآورد شده بود، اطلاق قاری بین‌المللی به من ممکن نشد تا اینکه در مسابقات مالزی رتبه دوم را به دست آوردم و از دنیای مسابقات خداحافظی کردم.
وی اظهار کرد: در حالی مسابقات روسیه و ... در حد مالزی ارزیابی نشد که من تا آن موقع مسابقاتی در آن سطح ندیده بودم و به مراتب از مسابقات مالزی بالاتر بود. چرا باید دید ما نسبت به مسابقات قرآن به گونه‌ای باشد که اگر در یک مسابقه اول شدیم بگویند بین‌المللی نیست اما اگر در مسابقه دیگری دوم شدیم بین‌المللی شویم.
پویا اذعان کرد: ما باید مسابقات قرآن را در سطح الف متوقف کنیم، یعنی بین افرادی که سطح الف رقابت‌ها را به دست آورده‌اند، دیگر مسابقه فینال برگزار نکنیم چرا که در این سطح همه در یک حد هستند و اگر چندبار مسابقه بدهند ممکن است هر باری یک نفر از آنها اول شود، پیشنهاد من این است که برای اعزام‌ها از این گروه الف یک ارزیابی یا آزمون به عمل بیاید، در آن صورت هیچ کدام از آنها هیچ حقی را برای خود جهت حضور در مسابقات ایران یا ... قائل نخواهند بود.
مقایسه سطح مسابقات مالزی با هندوستان و اندونزی
عبدالرسول عبایی، پیشکسوت قرآنی کشورمان نیز در ادامه و در تأییئد صحبت‌های مطرح شده در مورد سطح مسابقات مالزی، گفت: به نظر من شاید مسابقات مالزی هم سطح مسابقات هندوستان از نظر علمی و فنی باشد، این مسابقات تنها از یک پیشینه قدیمی‌تری برخوردار است. آئین‌نامه این مسابقات هم توسط مصری‌ها نوشته شده و جالب است که بدانیم از سال 1368 تا کنون هیچ تغییری نکرده است. در کمیته داوری نیز موضوع آئین‌نامه اصلاً مطرح نیست، من مسابقات اندونزی را از نظر آئین‌نامه قوی‌تر از مسابقات مالزی می‌دانم.
در بخش دیگری از مطالب مطرح شده در این نشست، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن گفت: ما تلاش داریم مزایایی که برای قاریان ممتاز در نظر گرفته می‌شود از رتبه‌های داخلی باشد تا رتبه‌های بین‌المللی، یعنی امتیازاتی که به جهت حضور در مسابقات بین‌المللی به یک قاری یا حافظ داده می‌شود، به دلیل حضور در مسابقات داخلی و کسب رتبه‌های ممتاز اهدا شود.  در واقع جوایز و حمایت‌هایی که داده می‌شود بر این اساس باشد.
سرابی افزود: اگر قرار است امتیازاتی به قاریان و حافظان داده شود بهتر است بر اساس ارزیابی‌های خودمان باشد و نه ارزیابی‌های کشورهای دیگر. البته این موضوع ممکن است نظرات سوئی را به دنبال داشته باشد. در این زمینه پیشنهادهاتی دریافت شده است که در حال بررسی آن هستیم.
میز مسابقات بین‌المللی مالزی در کمیته اعزام تشکیل شود
در بخش پایانی این نشست سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه اگر می خواهیم توفیقی در مسابقات بین المللی و از جمله مالزی داشته باشیم باید میزی با عنوان «میز مسابقات مالزی» در کمیته اعزام داشته باشیم، گفت: با وجود برخی گلایه ها از اینکه رسانه ها و مسئولان به مسابقات قرآن توجه ندارند، بخشی از کاستی ها به خود ما بر می گردد.
وی افزود: اصل بر این است که شخصی که به یک مسابقه بین المللی اعزام شده است، بعد از بازگشت تحلیل و گزارش خود از آن مسابقه را ارائه دهد.  متسابق ما باید فرهنگ حضور در سالن مسابقات را داشته باشد، خود ما اولین افرادی هستیم که اذعان داریم کم کاری صورت گرفته است.  اگر ما یک طرف کار هستیم، متسابق، داور و اساتید طرف دیگر کار هستند. اگر ما مرکزی هستیم که قصد سازمان دادن به امور را داریم باید آئین‌نامه‌ای هم داشته باشیم. تا زمانی که این الزامات پذیرفته نشود هرگز نخواهیم درخشید مگر اینکه استثنائاتی داشته باشیم.
یادآور می‌شود در این نشست حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و اساتیدی همچون عبدالرسول عبایی، داور دو دوره مسابقات مالزی، محمد عباسی و احمد ابوالقاسمی دارنده رتبه‌های اول مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال‌های مختلف، امین پویا دارنده رتبه دوم و چهارم این مسابقات، مصطفی حاجی حسنی کارگر، استاد راهنمای نماینده ایران در دو دوره گذشته مسابقات مالزی، حضور داشتند. همچنین در این نشست جمعی از اهالی رسانه که در آخرین دوره مسابقات مالزی حضور داشته بودند، نیز حاضر بودند.
گزارش تصویری مربوط به نشست را اینجا ببینید.