شناسهٔ خبر: 14958497 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

گزارش آناج از مسابقات استانی سراسری قرآن کریم در تبریز؛

آیا شرکت کنندگان آذربایجانی به مرحله بین المللی مسابقات قرآنی می‌رسند؟

متسابقین قرآنی پس از چهار روز به رقابت های خود در سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف و امور خیریه استان پایان دادند.

صاحب‌خبر -

گروه فرهنگی آناج: متسابقین قرآنی پس از چهار روز به رقابت‌های خود در سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف و امور خیریه استان پایان دادند و پس از زحمات بسیار 21 نفر از جامعه‌ی قرآنی آذربایجان‌شرقی به مرحله کشوری این مسابقات راه یافتند.

مراسم با تلاوت زیبای داور بین المللی و استاد قرآنی و با حضور مسئولان استانی و خانواده‌های قرآنی برگزار شد و این درحالی بود که تعدادی از برتران این مسابقه توانایی های ستودنی خود را در رشته‌ی قرائت و حفظ به نمایش گذاشتند.

باید از هم اکنون برای منتخبین دوره های آموزشی برگزار کنند

فاطمه خانی زاده شکوه همایش اختتامیه این دوره از مسابقات را وجه مثبت آن اعلام کرد و گفت: در رابطه با شرکت کنندگان به خصوص در بخش خواهران جای کار بیشتری دارد؛ مثلا بهتر است نسبت به برگزاری کلاس‌های آموزشی توجه ویژه داشته باشند و صرفا متکی به بازه زمانی تعریف شده در دستورالعمل کشوری نباشند بلکه از هم اکنون که منتخبین شناخته شده‌اند، به برگزاری دوره های آموزشی اهتمام کنند.

ناظر سازمان اوقاف و امور خیریه در مرحله استانی مسابقات قرآن آذربایجان شرقی تاکید کرد: مرحله‌ی بین المللی شرایط بسیار سختی دارد و تمام نفرات شرکت کننده، برتران استان های متعدد هستند و رقابت‌های سنگینی بین ایشان حاکم می‌شود و در این رقابت هاست که برتری شرکت کنندگان آذربایجانی نسبت به دیگر استان ها مشخص می‌‌گردد.

رسول آزمایش در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آناج از پیشرفت کمی و کیفی مسابقات نسبت به سال‌های قبل خبر داد و گفت: این دوره از مسابقات در بخش حفظ و قرائت قوی ترین مسابقاتی بود که تا کنون برگزار شده است.

وی افزود: مسابقات کشوری در مهرماه سال 95 و به احتمال زیاد در رشت برگزار می‌شود و ما به لطف خدا جهت کسب رتبه‌های بالاتر در این مرحله نیز تلاش خواهیم کرد.

توفیق الهی و تلاش فردی لازمه‌ی حفظ قرآن است

نفر اول بخش حفظ کل قرآن کریم در قسمت برادران در مسابقات مرحله استانی در بیان رمز موفقیت خود خاطرنشان کرد: حفظ قرآن توفیق خدایی و تلاش خود فرد را می‌طلبد که بتواند به حدکافی برای آن وقت صرف کند که اگر این دو عنصر وجود نداشته باشد کار ابتر می ماند.

وی همچنین برگزاری مسابقات قرآنی را یکی از راه های ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه دانست و اظهار کرد: این مسابقات در کنار خیلی دیگر از قالب‌ها و فعالیت‌های متعدد می‌تواند زمینه‌ی بسیار خوبی را برای انس افراد با قرآن فراهم کند و قطعا هر جامعه‌‌ای که رنگ و بوی قرآنی داشته باشد از آفت‌ها و فساد ها در امان می‌ماند.

ام البنین طالبی نیز در حاشیه ی این مراسم به خبرنگار آناج گفت: به نظر من کیفیت مسابقات بسیار بهتر شده و در پذیرش و اجرای مسابقات نظم و سازماندهی بسیار خوبی برقرار بود.

ما برای کسب نتایج بهتر، نیاز به اساتید کشوری داریم

وی افزود: یکی از امتیازات مسابقات این دوره برگزاری کلاس های آموزشی بود اما به نظر من بهتر بود این کلاس‌ها زودتر برگزار می‌شد نه دوسه روز مانده به مسابقات؛ همچنین اگر از اساتید کشوری بهره‌مند می شدیم به نتایج بهتری دست می‌یافتیم.

نفر اول رشته قرائت در بخش خواهران گروه استانی را دارای قابلیت های ویژه دانست و ادامه داد: اگر زمینه‌ی استفاده از اساتید کشوری برای ما فراهم شود، بهتر می توانیم جهت راهیابی به مرحله‌ی بین المللی رقابت کنیم.

وی در خصوص تاثیر فعالیت های قرآنی در زندگی فردی و اجتماعی، تاکید کرد: هرکس با قرآن مانوس باشد قطعا رفتار و اخلاقش در جهت قرآنی تغییر می‌کند و به تبع آن حضور مثبت تری در خانواده، جامعه و دیگر محیط‌ها می‌یابد.

نفرات اول راه یافته به مرحله  کشوری مسابقات قرآنی

صدیقی نفر اول رشته حفظ کل در قسمت خواهران؛ رسول آزمایش نفر اول رشته حفظ کل در قسمت برادران،

سریه افشان نفر اول دعاخوانی در قسمت خواهران؛  مهدی زارعی نفر اول رشته دعا خوانی در قسمت برادران،

مهدیه محمدی نفر اول رشته معارف در قسمت خواهران؛ یونس فنایی نفر اول رشته معارف در قسمت برادران،

اکبر قنبرزاد نفر اول رشته اذان،

صدیقه افشان نفر اول رشته ترتیل در قسمت خواهران، مهدی حیدرپناه نفر اول رشته ترتیل در قسمت برادران،

ام البنین طالبی نفر اول رشته قرائت در قسمت خواهران، ابراهیم عبدی نفر اول رشته قرائت در قسمت برادران، از جمله راهیافتگان به مرحله ی کشوری مسابقات قرآنی هستند که در این مراسم از ایشان تجلیل به عمل آمد.

گزارش از: نیر حیدری