به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا از فارس،
دکتر محمد هادی ایمانیه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت، از تلاش این دانشگاه برای توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در حاشیه شهرها خبر داد.
ایمانیه، با بیان اینکه بهترین عملکرد در حاشیه شهرها را حوزه سلامت داشته است، گفت: مردم فارس نسبت به سایر استان های کشور، بیشترین خدمات بهداشتی درمانی را به دلیل ساختار پزشک خانواده، بهره مند می شوند.
وی در مورد انتقادات مطرح شده به طرح پزشک خانواده عنوان کرد: من نمیگویم این طرح کامل است و این طرح نیز ایراد و اشکالهایی دارد که باید آنها را رفع کنیم. این طرح در کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا نیز با اشکالاتی همراه است که باید منتقدین طرح نقد خود را به ما ارائه کنند و اگر نقد دلسوزانه باشد از آن استقبال میکنیم چرا که موجب پیشرفت کارمان خواهد شد.
چاپ نام پزشک خانواده بر روی برگ بیمه دفترچه ها؛ به زودی در فارس
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه برنامه پزشک در تمام روستاهای کشور، در حال اجرا است، از تصمیم دولت برای اجرای آن در شهرهای کمتر از 100 هزار جمعیت تا پایان امسال خبر داد و افزود: به زودی دفترچه های مردم استان فارس، با چاپ نام پزشک خانواده بر روی برگ بیمه صادر می شود که دیگر لازم نیست، افراد تحت پوشش برای مهر پزشک خانواده، به پزشک خود، مراجعه کنند.
او ادامه داد: حضور پزشک خانواده، از ساعت هشت صبح تا 12 ظهر و از شانزده تا بیست، است و مردم در این هشت ساعت از سه مورد، شامل مبلغ پایین ویزیت، رایگان بودن دارو، مبلغ پایین ویزیت متخصص و فوق تخصص در صورت ارجاع، بهره مند می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از همکاری هزار و 250پزشک متخصص و فوق تخصص در استان فارس با این برنامه از مجموع هزار و 700پزشک خبر داد و تاکید کرد: خاصیت مهم اجرای برنامه پزشک خانواده، گسترش سلامت است و این یک تجربه جهانی است.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت از مردادماه سال گذشته مطالبات پزشکان را پرداخت نکرده است، گفت: با توجه به طرحی که چهارشنبه در مجلس تصویب شد قرار است به بیمه سلامت کمک شود تا بتواند بدهیهای خود را پرداخت کند. بیمه تامین اجتماعی نیز 60 درصد مطالبات تا اردیبهشت ماه را پرداخت کرده است.
دکتر ایمانیه، ادامه داد: راه اندازی نرم افزار سیب و ایجاد بسته های شِش گانه سلامت برای کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان، سالمندان و مادران باردار در استان فارس، با قدرت بیشتری در حال اجرا است که این خدمت به واسطه برنامه پزشک خانواده فراهم شده است؛ در این نرم افزار، اطلاعات بهداشتی افراد تحت پوشش، در نرم افزار سیب از سوی پزشکان خانواده و مراقبان سلامت، تکمیل و امکان شناسایی مبتلایان به دیابت و فشارخون فراهم می شود.
رتبه متفاوت کودکان فارسی در سلامت دهان و دندان
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: در آخرین رتبه بندی دانشگاه علوم پزشکی کشور، سطح پوسیدگی دندان کودکان کمتر از شِش سال، 88 درصد پوسیده و 12 درصد سالم است، که در استان فارس، با اقدامات صورت گرفته در زمینه گسترش سلامت دهان و دندان کودکان، سطح پوسیدگی دندان کودکان کمتر از شِش سال، 25 درصد سالم است.
ایمانیه در خصوص پیوند اعضای بدن اتباع غیر ایرانی در کشورمان، گفت: اگر فردی خارجی بخواهد پیوند شود باید فرد دهنده نیز از همان ملیت باشد و طبق قانون پیوند اعضای بدن یک ایرانی به خارجی مجاز نیست.
وی افزود: آنچه در مورد آن دختر 12 ساله باید بگویم این است که وی دچار بیماری "ویلسون" بود و شرایط پیوند را نداشت وگرنه پدر وی میتوانست دهنده باشد.
ایمانیه گفت: در سال 93 طرح تحول سلامت موجب شده مردم استان 100 میلیارد تومان کمتر هزینه کنند تا درمان شوند. دولت هنوز خدمات دندانپزشکی را جزئی از طرح تحول سلامت قرار نداده است. در استان فارس کاردانهای بهداشت دندان تربیت کردهایم تا بتوانند به کمک مردم بروند.
دکتر ایمانیه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قرارداد ساخت بیمارستان هزار و 400 تختخوابی رسول اکرم(ص)، با حداقل 700 میلیارد هزینه، با دو شرکت
منعقد شد، که کار طراحی آن در حال انجام است و از مهندسان، کارگران و اجناس ایرانی، در این کار استفاده می شود که امیدواریم کار ساخت آن، از چند ماه آینده آغاز شود و با ساخت این مرکز، بیمارستان نمازی فعلی بازسازی کامل و بیمارستان شهید فقیهی، تعطیل می شود.
وی افزود: با بودجههای دولتی نمیتوان این بیمارستانهای بزرگ را در زمان مناسب به پایان رساند، بنابراین نیاز است از این شرکتها کمک گرفته شود. اگر شورای اقتصاد با این طرح موافقت کند ساخت این بیمارستان آغاز خواهد شد.
دکتر ایمانیه، از توافق با استاندار فارس و شهردار شیراز برای ساخت بیمارستان در چهار زمین در منطقه اطراف سعدی ورودی جاده خرامه به مساحت 20 هکتار با 700 تخت، منطقه میانرود به مساحت 20 هکتار با 700 تخت، منطقه جنوب شرقی شیراز بین بلوار مدرس و احمدبن موسی(ع) به مساحت هشت هکتار با 700 تخت و ورودی شهر صدرا به مساحت 10 هکتار با 300 تخت خبر داد.
ایمانیه افزود: این بیمارستانها جمعا شامل دو هزار و 500 تخت خواهد بود که با اضافه شدن تختهای بیمارستان رسول اعظم(ص) به کل تختهای بیمارستان استان جمعا 9 هزار تخت بیمارستانی خواهیم داشت که با توجه به جمعیت برای هر هزار نفر 5 تخت وجود خواهد داشت.
توسعه بهداشت در فارس به کمک 72 مرکز جامع سلامت و 220 پایگاه سلامت
قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز در این نشست گفت: نظام سلامت در دهه 60، با رویکرد سلامت در روستاها، طراحی شد، زیرا در گذشته 65 درصد جمعیت کشور، در روستاها و 35 درصد آن، در شهرها ساکن بودند، اما امروز این میزان برعکس شده و افزایش شهرنشینی، مسایلی مانند آسیب های اجتماعی، اعتیاد، طلاق و کم تحرکی را به همراه داشته است.
دکتر عبدالرسول همتی با بیان اینکه با پانزده برنامه کلی و 10 پروژه پشتیبان وزارت بهداشت، تحول در نظام بهداشت در کشور آغاز شد و در تمام استان فارس، توسعه یافت، افزود: با ایجاد پرونده های سلامت و مراجعه به پزشکان خانواده، بیش از 57 هزار فرد مبتلا یه فشارخون و حدود 38 هزار فرد مبتلا به دیابت در استان شناسایی شدند که این کار در قالب 72 مرکز جامع سلامت و 220 پایگاه سلامت در استان، انجام شد.
او ادامه داد: در گذشته برنامه های پیشگیری، مختص مادران باردار و کودکان بود، اما در حال حاضر، برنامه های پیشگیری برای کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان، سالمندان و مادران باردار در حال ارایه است.
قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه، افزود: تمام اطلاعات بهداشتی افراد تحت پوشش، در سامانه سیب جمع آوری می شود، که تاکنون، شِش میلیون و 700 هزار خدمت، ثبت شده است.
دکتر همتی یادآور شد: 16میلیارد و 800 میلیون تومان برای 105 پروژه شهری و 15 میلیارد و 800 میلیون تومان، برای 63 پروژه روستایی در بخش بهداشت در ساخت، گسترش، بازسازی و تجهیز مراکز جامع سلامت و پایگاه های سلامت، هزینه شده است.