به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، ستار بابایی بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران از ارائه الگوی بومی ـ ایرانی در طرح مدیریت جامع منابع طبیعی در حوزههای آبخیز در منطقه بابلکرود لفور سوادکوه با هدف مشارکت مردم در حفاظت و اجرای برنامههای مشارکتی از جنگلها خبر داد.
وی با اشاره به اینکه سازمان جنگلها طرح جامع آبخیز را ارائه کرد، گفت: براساس این طرح هر استان یک حوزه یا زیرحوزه را برای مدیریت جامع حوزههای آبخیزداری معرفی میکند.
* استفاده از دانش بومی در طرح مدیریت جامع منابع طبیعی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری با اعلام اینکه نقش اصلی در این طرح را مردم ایفا میکنند، اظهار کرد: پس از مطالعات انجام شده منطقه بابلکرود لفور سوادکوه برای این طرح انتخاب شده است.
این مسؤول با بیان اینکه یکی از مصادیق جالب در این طرح مشارکت مردم در اجرای پروژهها و حفاظت از جنگلها و حوزههای آبخیزداری است، افزود: کتابچه این طرح در 23 جلد توسط مشاور تهیه و تدوین شده است و تمام دستگاهها مشارکت میکنند.
بابایی با اشاره به اینکه در اجرای این طرح از تجربیات تشکلهای تعاونی جنگلنشینان استفاده میشود، تصریح کرد: طرحی که قرار است در منطقه بابلکرود لفور سوادکوه اجرا شود بهتری مدل ایرانی و استفاده از دانش بومی است.
* مخالف راه و توسعه استان مازندران نیستیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مازندران دارای پوشش جنگلی گسترده است و عرصههای جنگلی به عنوان یک اکوسیستم دارای ارزش است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری با بیان اینکه یکی از نیازهای امر توسعه راه است، ادامه داد: براساس مصوبات سازمان جنگلها احداث راههای جنگلی ممنوع اعلام شده است و نباید در هر کجا که قرار است پروژهای احداث شود راه ایجاد کنیم.
این مسؤول تصریح کرد: در حوزه منطقه ساری 3 هزار و 500 کیلومتر راه جنگلی داریم که برای درست مدیریت کردن و حفاظت از جنگل نیازمند تعامل همه دستگاهها هستیم.
بابایی تبیین کرد: در پروژههای راهسازی در حوزه جنگل حجم خاکبرداری، خاکریزی و میزان قطع درخت مشخص و در کمیتههای فنی بررسی میشود.
وی با اعلام اینکه مخالف راه و توسعه استان نیستیم، گفت: اولویتمان حفظ منابع طبیعی و محیطزیست است.
* برای احداث تونل شیرگاه مخالفتی نداریم
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری با اشاره به اینکه مازندران دارای 794 هزار هکتار عرصه جنگلی است، افزود: 421 هزار هکتار جنگل در قالب طرح جنگلبانی قرار دارد.
این مسؤول با بیان اینکه برای احداث تونل شیرگاه مخالفتی نداریم، اظهار کرد: در این پروژه منابع طبیعی به دنبال دریافت خسارت است.
بابایی مشارکت مردم و جامعنگری در حوزه آبخیز را دو راهبرد اساسی در سالجاری اعلام کرد و افزود: مردم مهمترین حافظ از جنگلها و عرصههای منابع طبیعی هستند.
وی در بخش دیگری درباره آتشسوزی در جنگلهای منطقه ساری، بیان کرد: در سال 93، 85 فقره آتشسوزی در سطح 295 هکتار، سال 94، 48 فقره در سطح 170 هکتار و از ابتدای امسال تاکنون هشت فقره آتشسوزی داشتیم.
* نیاز صنایع مازندران به 2 میلیون مترمکعب چوب
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری گفت: صنایع مازندران نیازمند 2 میلیون مترمکعب چوب است که 10 درصد آن را منابع طبیعی تأمین میکند و بقیه از چوبهای باغی و منابع دیگر تأمین میشود.
این مسؤول با اشاره به اینکه مراتع استان ظرفیت 600 هزار واحد دامی را دارد اما در حال حاضر یکمیلیون و 200 هزار دام در مراتع حضور دارند، ادامه داد: این دو برابر ظرفیت مراتع استان است.
بابایی با اعلام اینکه 13 هزار و 500 بهرهبردار دامها را در مراتع نگهداری میکنند، بیان کرد: خوراک دامها باید با روشهای دیگر تأمین شود تا به مراتع آسیب وارد نشود.
* حجم بالای تولید زباله در مازندران
وی با اشاره به حجم بالای تولید زباله در استان، تصریح کرد: میزان تولید زباله در بین خانوادههای مازندرانی بالاست و باید فرهنگ تولید زباله تغییر کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری در پایان گفت: تولید برق از زباله توسط یک سرمایهگذار با تکنولوژی پیشرفته در شهر قائمشهر در دست پیگیری است.
انتهای پیام/86018/ذ40
∎