، فهیمه فرهمندپور با اشاره به اهمیت گفتمانسازی در موضوع زنان و خانواده، افزود: از مهمترین دستاوردهای دفتر بانوان وزارت کشور این است که نقش حاشیهای، تبلیغی و مناسبتی دفاتر کل استانی را به جایگاه ویژه خود رساند، به طوری که امروزه جایگاه دفاتر زنان در استانها از سوی همگان به رسمیت شناخته میشود.
وی ادامه داد: مسائل زنان و خانواده به گفتمان مورد توجه جامعه تبدیل شده و شرح وظایف دفاتر استانی مشخص شده است.
مدیرکل امور بانوان وزارت کشور با بیان اینکه مسئله اعتیاد زنان و آسیبهای اجتماعی در گذشته به صورت جدی پیگیری نمیشد، اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در دوره جدید با جدیت دنبال شد و با حمایت وزیر کشور به نتیجه رسید، این بود که مدیران استانی حوزه زنان و خانواده در شورای برنامهریزی و توسعه استان عضویت یافتند و ارائه طرحهای کارشناسی در این حوزه به کارگروه خانواده ذیل شورای برنامهریزی و توسعه استان محول شد.
فرهمندپور با اشاره به مهمترین اقدامات انجام شده در حوزههای استانی و ستادی دفتر امور بانوان وزارت کشور تاکید کرد: ۱۲۱ طرح پیشگیری از اعتیاد زنان و دختران پیشبینی شد که ۸۹ مورد آن به انجام رسید. همچنین ۶۹ طرح در حوزه درمان اعتیاد، ۳۶ طرح در حوزه حمایت از دختران و زنان بهبودیافته اعتیاد و ۲۶ طرح در زمینه حمایت از خانواده معتادان طراحی شده است.
وی با بیان اینکه مرجع ملی حقوق کودک در وزارت دادگستری مستقر است، خاطرنشان کرد: وزارت دادگستری متولی حقوق کودک در ایران است که این ستاد با حضور نمایندگان ۴۰ دستگاه دولتی و مدنی تشکیل جلسه میدهد، اما فعالیتهای مرجع ملی حقوق کودک در استانها متولی نداشت که با سیاست پیشبینی شده، این مسئولیت به دفاتر استانی امور زنان و خانواده وزارت کشور محول شد تا پیگیر موضوعات مرتبط با حقوق کودکان باشند.
مدیرکل امور بانوان وزارت کشور گفت: میتوانیم ادعا کنیم رصد، پیگیری و اهتمام به حقوق کودکان در استانها با سرعت شگفتانگیزی به پیش میرود و موضوعاتی همچون حقوق کودکان کار، بازماندگی از تحصیل، مسائل سلامت کودکان، سلامت روانی و امنیت کودکان در استانهای مرزی، همچنین ازدواج زودهنگام برای کودکان در این کارگروه بررسی میشود.
وی بررسی آسیبهای اجتماعی و برنامه ششم توسعه را از دیگر اقدامات دفاتر استانی امور بانوان خواند و افزود: موضوعات مختلف در سفرهای استانی دنبال شده است، به طوری که از دی ماه ۹۲ تا مرداد ماه ۹۵، حدود ۴۰ سفر استانی به انجام رسیده و بیش از ۳۰۰ عنوان برنامه به نتیجه رسیده است. در این سفرها ۶۰ دیدار مهم با مقامات استانی همچون ائمه جماعات و استانداران انجام شده است.
فرهمندپور انجام ۱۵۰ نشست سراسری و منطقهای و شورای اداری استانها را از دیگر اقدامات دفتر امور بانوان وزارت کشور دانست و اظهار کرد: ۳۰ نشست هماندیشی با زنان فرهیخته استانها برگزار شده است. همچنین موضوع ارتقای تشکیلات حوزه زنان به نتیجه رسیده است و ساختار بانوان نه تنها به تثبیت رسیده، بلکه برای تمام ۳۱ اداره کل معاون پیشبینی شده و افزایش تعداد پستها اتفاق افتاده است.
ادامه دارد....