به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیار،در سال های اخیر و با توجه به شرایط کشور حضور بانوان در بازار کار، شدت و رنگ و بوی خاصی به خود گرفته است اگر در سال های گذشته با بردن نام زن شاغل تصویری از زنان کارمند، معلم، پرستار و مشاغلی از این قبیل در ذهن تداعی می شد، امروزه بانوان، این مرزبندی ها را شکسته و حضور در عرصه هایی متفاوت را تجربه می کنند.
امروزه بانوان توانسته اند با ورود در عرصه های اقتصاد مقاومتی که یکی از رویکردهای مورد تأکید مقام معظم رهبری است نقش مهمی را ایفا کنند در همین راستا یک بانوی کارآفرین ارومیه ای با الگو گرفتن از اقتصاد مقاومتی توانسته است با فعالیت در زمینه تولید چیپس میوهگامی در راستای اقتصاد مقاومی بردارد.
در ادامه گفتگوی خبرنگار تیار با این بانوی کارآفرین را می خوانید:
تیار: خودتان را برای مخاطبان معرفی کنید؟
ناهیده خدایار یگانه دارای مدرک دیپلم حدود سه سال است که با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب برای تلاش و فعالیت در راستای اقتصاد مقاومتی وارد این عرصه شده ام.
تیار: چه چیز باعث شد تا اقدام به کارآفرینی کنید؟هدفتان از ایجاد این تولیدی را برایمان بگویید؟
استان ما خصوصا ارومیه میوه زیادی دارد و با توجه به رکود بازار و مشکلات موجود سالانه مقدار زیادی از این میوه ها از بین می رود که فعالیت و توسعه اینگونه فعالیتها اقدام خوبی در راستای اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از پایمال شدن میوه است.
تیار: این کار را با چه میزان سرمایه شروع کردید؟
با سه میلیون تومان وام شروع کردیم.
چطور شد که تصمیم گرفتید میوه های خشک شده را در ایده ی خود قرار دهید؟
در جهان امروز صادرات میوه های خشک شده، اهمیت بسیاری دارد، توزیع نامناسب صنایع غذایی و انواع محصولات کشاورزی و فصلی و منطقه ای بودن تولید بسیاری از محصولات در جهان از دلایل عمده دیگر برای خشک کردن میوه ها می باشد، همچنین نیاز بیش از حد برخی از کشورها به این گونه محصولات به دلیل شرایط ویژه اقلیمی آنها و هزینه بالای حمل و نقل سبزیجات و میوه های تازه و محدود بودن زمان نگهداری آنها از دلایل دیگر این امر است.
باتوجه به ارتقاء سطح دانش جامعه و خانواده ها و میل به تغذیه سالم از اساسی ترین اهداف مجموعه ترویج استفاده از میوه های خشک به عنوان تنقلات بسیار سالم است که انرژی بیشتری نسبت به میوه های تازه دارد و جایگزین مناسبی برای تنقلات غیر مفیدی چون چیپس و پفک برای مصرف خانواده ها و کودکان است و علاوه بر آن هم از زمان های گذشته تاکنون خشک کردن میوه هایی چون زردالو ،آلو ،انگور و گوجه فرنگی به منظور افزایش ماندگاری آنها و استفاده در تمام فصول سال علی الخصوص فصول سرد سال مرسوم بوده و اکنون نیز وجود دارد.
برخلاف تصور عموم ویتامین ها و املاح موجود در میوه ها هنگام خشک شدن از بین نمی روند و میوه های خشک شده منبع عنی ویتامین های گروهA ،گروهB ،و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی معدنی نظیر آهن ،فسفر، کلسیم ،پتاسیم و منیزیم هستند.
تیار: در حال حاضر کار تولید را با چند نفر انجام می دهید؟
با سه نفر که با هم فامیلیم این کار را انجام می دهیم و در فکر توسعه این کار هستیم.
تیار: در مورد کارتان توضیح دهید؟
با توجه به فصلی بودن میوه ، تولید شما به چه شکلی است؟ این کار فقط یک ماه فروردین ماه راکد است و از زمان رسیدن توت فرنگی کار ما آغاز می شود و کار ما در طول سال همیشه ادامه دارد و با تغییر فصل ها، با میوه های همان فصل کار تولید را انجام میدهیم . توت فرنگی – انبه – زردآلو- آلو _ هلو – شلیل – خرمالو – سیب - گیوی – موز – خربزه – آناناس – پرتقال .
تیار: دستگاههای مورد نیاز برای این کار چیست؟
دستگاه خشک کن –اسلایسر - بلنچ - آنزیم زدا – دستگاه خلأ – دستگاه هسته گیر و....البته در حال حاضر با توجه به محدودیت سرمایه فقط دستگاه خشک کن را از تهران خریداری کردیم و بقیه کارها توسط دست انجام می شود .
تیار: فروش شما به چه شکلی است؟
با قبول سفارش از شهرهای تبریز و تهران و مشهد به صورت عمده ، میوه خشک را تولید و در سردخانه نگهداری میکنیم و بعد از بسته بندی به فروش میرسانیم .
تیار: از سود فروش تولید خودتان رضایت دارید؟ بله راضی هستیم .
تیار: آیا قصد توسعه طرح خود را دارید؟
با توجه به اینکه فضا و مکان مورد نیاز برای توسعه این کار را داریم در صورت تأمین سرمایه مورد نیاز برای خرید دستگاههای مکانیزه ، طرح خود را توسعه خواهیم داد .
تیار: در این کار ضایعات میوه را چه می کنید؟
در این کار اصلا اسراف نداریم از ضایعات میوه ها برای تولید لواشک و حتی از ضایعات سیب سرکه سفید تولید می کنیم.
تیار: در تولید چیپس میوه از مواد افزونی خاصی استفاده می کنید؟
خیر از هیچ گونه مواد افزودنی استفاده نمی کنیم.
تیار: دستگاههای مورد استفاده در این کار با چه انرژی کار می کند؟
برق و گاز بصورت همزمان .
تیار: از هر ده کیلو میوه چقدر میوه خشک بدست می آید؟
با در نظر گرفتن میزان آبدار بودن و شیرین و ترش بودن میوه، تقریباً از هر ده کیلو میوه، یک کیلو چیپس بدست می آید .
تیار: آیا از طرف سازمان یا ارگان خاصی حمایت می شوید؟
خیر فقط از بسیج سازندگی وام گرفته ایم .
تیار: مکانی که اینکار را انجام میدهید ملکی است یا اجاره کرده اید؟
منزل شخصی خودمان است.
تیار: میوه مورد نیاز خود را از کجا تهیه می کنید؟
با توجه به تنوع میوه در ارومیه، از بازار خریداری می کنیم و جهت کم کردن هزینه خرید، باغ میوه اجاره کرده و خودمان کار چیدن میوه را نیز خودمان انجام میدهیم.
انتهای پیام/م