به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حجتالاسلام محمد کاروند ظهر امروز در نشست خبری سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه امسال مانند سالهای گذشته متصدی برگزاری سی و نهمین دوره مسابقات قرآنی در مرحله شهرستانی، استانی، کشوری و بینالمللی هستیم، اظهار کرد: مرحله شهرستانی مسابقات در هشت شهرستان همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، بهار و... انجام شده است.
وی با بیان اینکه مرحله استانی سی و نهمین دوره مسابقات قرآنی از هشتم تا 11 شهریورماه در تالار معلم شهرستان همدان برگزار خواهد شد، ادامه داد: روز دوشنبه و سهشنبه مسابقات مختص به برادران و چهارشنبه و پنچ شنبه برای خواهران است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به اینکه مسابقات قرآن در 11 رشته شامل حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ کل، ترتیل، تحقیق، معارف، دعا خوانی، تواشیح و... برگزار میشود، افزود: در مرحله استانی برنامه تجلیل از برگزیدگان مرحله شهرستان انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه 250 نفر شامل 120 خانم و 130 آقا به مرحله استانی سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم راه یافتهاند، افزود: ناظر مسابقات از سازمان اوقاف مرکز اعزام میشود.
کاروند با بیان اینکه برای مرحله استانی مسابقات قرآن کریم از داوران استانی و کشوری استفاده شده است، ادامه داد: بعد از برگزاری مراسم اختتامیه برگزیدگان مرحله استانی که 22 نفر خواهند بود در 11 رشته در بخش خواهران و برادران به مسابقات کشوری اعزام میشوند.
* بیش از 8 هزار نفر در مرکز آموزش مجازی ثبت نام کردند
وی با اشاره به اینکه امیدواریم برگزیدگان مرحله استانی در مسابقات کشوری نیز دارای رتبه شوند، بیان کرد: بعد از اتمام مسابقات قرآن استانی یک دوره برای 22 نفر برگزیده برگزار میشود تا تقویت شوند و در مسابقات کشوری صاحب رتبههایی باشیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از افتتاح برنامه حفظ مجازی قرآن کریم خبر داد و افزود: مرکزی پیشبینی شده تا در آن حفظ قرآن با روش تماس تلفنی انجام شود.
وی ادامه داد: 12 نفر از مربیان حفظ قرآن که به قم معرفی شدهاند دوره تربیت مربی حفظ قرآن را سپری کردهاند.
کاروند افزود: این افراد در مرکز مجازی حفظ قرآن با تماس تلفنی هر روز با جامعه هدف تماس خواهند داشت و آیه و سوره را مرور میکنند.
وی با اشاره به اینکه مانند سالهای گذشته کلاسهای حفظ قرآن در استان در حال برگزاری است، افزود: بیش از 8 هزار نفر برای حفظ قرآن موضوعی، حفظ پنج جزء، حفظ 10 جزء و 30 جزء قرآن در مرکز آموزش مجازی ثبت نام کردهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان تاکید کرد: افرادی که صاحب حفظ 10 جزء قرآن کریم باشند را به مرکزی در قم اعزام میکنیم تا دوره تربیت مربی حفظ قرآن را سپری کرده و پس از قبولی در آزمون مدرک دریافت کنند.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف در 6 ماه دوم توجه به امور فرهنگی را مد نظر قرار داده است، بیان کرد: یکی از ویژهبرنامههای اوقاف، توجه به اربعین حسینی است.
کاروند با بیان اینکه سال گذشته از محل موقوفات واقفان، استان همدان موکبهای خوبی در مرز مهران و کربلا ایجاد کرد، ادامه داد: امسال برنامه داریم در ایام اربعین حسینی بدون ذکر عنوان اداره اوقاف و از محل موقوفات و کمکهای مردمی موکبهایی را ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه سه موکب را به عنوان موکب استانی و به نام استان همدان در کربلا و مسیرهای مورد نیاز خواهیم داشت، افزود: امسال پیگیر هستیم که موکب را در ورودی کربلا ایجاد کنیم تا روزانه 10 هزار غذای گرم بین زائران توزیع کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان با بیان اینکه پیشبینی شده 200 میلیون تومان برای موکبهای امسال هزینه شود، عنوان این موکب ها نیز اداری نخواهد بود.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات 6 ماه دوم سال جاری، کمکهزینه جهیزیه برای زوجهای زیر پوشش دستگاههای حامی است که بیش از 100 زوج خدماتی از محل موقوفات واقفان خیراندیش دریافت میکنند.
* اجرای طرح «دستهای مهربانی»
کاروند با اشاره به اجرای طرح «دستهای مهربانی»، ادامه داد: در این طرح افراد بیبضاعت که از قبل شناسایی شدهاند، مستمری دریافت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه قبل از فرا رسیدن ایام تحصیلی طرح «مهر تحصیلی» برای دانشآموزان بیبضاعت اجرا میشود، افزود: مبلغ 200 میلیون تومان لوازمالتحریر از محل موقوفات استان برای دانشآموزان بیبضاعت خریداری شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان اظهار کرد: در نخستین برنامه در شهرستان ملایر 3 هزار و 500 بسته به دانشآموزان نیازمند اهدا میشود.
وی ادامه داد: طرح مهر تندرستی نیز یکی از طرحهایی است که در نیمه نخست سال انجام شده است اما در 6 ماه دوم سال، اقدام بیشتری در زمینه این طرح انجام خواهد شد.
کاروند ادامه داد: در راستای اجرای نیت واقفان خیراندیش آمادگی داریم در 6 ماه دوم سال جاری 4.5 میلیارد تومان برای مباحث عمرانی، فرهنگی و خدماتی طبق نیت واقف هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه در طرح مهر تندرستی شهرستانهای فامنین، کبودراهنگ، ملایر و اسدآباد موقوفاتی در حوزه سلامت دارند، بیان کرد: در نیمه دوم سال برنامه خاصی برای طرح مهر تندرستی خواهیم داشت.
*تعهد 1.5 میلیارد تومانی اوقاف در ملایر برای ساخت اورژانس
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان افزود: جلساتی با فرماندار فامنین برگزار شده و در این راستا مصوباتی داشتیم که طبق این مصوبه در 22 روستای شهرستان فامنین طرح مهر تندرستی اجرا میشود.
وی ادامه داد: در این 22 روستا افراد بی بضاعت و کسانی که از خدمات طرح سلامت علوم پزشکی استفاده نکرده اند، شناخته میشوند و به این افراد خدمات طرح مهر تندرستی ارائه خواهد شد.
کاروند با بیان اینکه اوقاف در شهرستان ملایر 1.5 میلیارد تومان برای ساخت اورژانس جدید تعهد کرده است، افزود: اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) ملایر نیاز به 200 میلیون تومان اعتبار دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه سلامت طرحهای خوبی در شهرستانها خواهیم داشت، افزود: افتتاح سلامتکده طب سنتی در استان همدان یکی از برنامههاست.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه اعزام مبلغان حوزه علمیه قم در ایام خاصی چون ماه رمضان، محرم، ایام صفر و ایام نوروز انجام میشود، ادامه داد: یک ماه تا ماه محرم زمان داریم تا از فرصت مبلغان بومی و غیر بومی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه اوقاف و امور خیریه استان در دهه ولایت نیز ویژه برنامههایی را برگزار میکند، افزود: یکی از اقدامات مدیریت جدید روابط عمومی ساخت فیلم مستند از اجرای نیت واقفان است.
کاروند با اشاره به اینکه کاروانی از محل موقوفات واقفان خیراندیش به عنوان زائر اولیها به مشهد اعزام خواهند شد، افزود: 30 نفر از همدان و 22 نفر از تویسرکان به مشهد اعزام خواهند شد.
وی در ادامه درخصوص پروژههای سرمایهگذاری شده اوقاف بیان کرد: سه پروژه ویژه در حال انجام است که مهمترین آنها پروژه نگین با 9 هزار و 597 متر مربع مساحت است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان افزود: پروژه نگین با 63 درصد پیشرفت فیزیکی دارای 47 واحد تجاری، 30 واحد اداری و 15 واحد مسکونی در 10 طبقه است و برای 65 نفر اشتغالزایی میکند.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود این پروژه شهریورماه سال آینده به بهرهبرداری برسد، یکی دیگر از پروژهها را در شهرستان ملایر با 45 درصد پیشرفت فیزیکی عنوان کرد و افزود: پروژه مسکونی 11 طبقه در همدان با پیشرفت فیزیکی 80 درصد یکی دیگر از پروژههای در دست اقدام اوقاف است.
* بیش از 250 پرونده جاری در محاکم قضایی در حال پیگیری است
کاروند در ادامه به اقدامات در حال انجام در برخی از امامزادگان و بقاع متبرکه اشاره کرد افزود: قرارداد ساخت ضریح حضرت حبقوق نبی نیز بسته شده است.
وی در ادامه افزود: در نقشه ساختمان امامزاده عبدالله(ع) کتابخانه، حسینیه خواهران و برادران، دارالشفا، تربتخانه و فضایی برای فعالیت های قرآنی در نظر گرفته شده که 60 درصد فضای فرهنگی انجام شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان ادامه داد: اگر مجوزهای لازم داده شود دارالشفا در محل امامزاده عبدالله(ع) ایجاد میشود اما اکنون برای تامین هزینه دارالشفا و مجوزها مشکلاتی وجود دارد که پیگیر آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از 250 پرونده جاری در محاکم قضایی در حال پیگیری است، بیان کرد: گاهی موقوفهخواران چهره خود را موجه نشان میدهند و به عنوان طلب مردم و حق مردم از آن یاد میکنند.
کاروند با بیان اینکه به دلایل مختلف شاهد افزایش موقوفهخواری در جامعه هستیم، افزود: از ابتدای سال پروندههای موقوفهخواری را به جریان انداختیم که این مسئله برای بسیاری سخت بود که به جای دفاع در بخش قضایی ورود به رسانه دارند و میخواهند فضا را غبارآلود نشان دهند.
وی با بیان اینکه برخی افراد به دنبال موجسواری هستند، افزود: از این 250 پرونده برخی مربوط به موقوفهخواری و برخی دیونی است که ادارات و اشخاص دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در رابطه با مسئله بانک ملی و موقوفه شاهزاده حسین(ع) نیز بیان کرد: در این خصوص احساس میکنم به نتایج خوبی میرسیم چراکه اقدامات قابل قبولی انجام شده است؛ جلساتی با دادستان استان برگزار شده و همت استانی برای حل مسئله بانک ملی وجود دارد.
وی در خصوص وقفهای جدید بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون 42 وقف جدید در استان همدان ایجاد شده که بیشترین آنها مربوط به ایام نوروز با 13 وقف است.
کاروند بیان کرد: سال گذشته بیش از 110 وقف جدید انجام شد و تازهترین وقف ایجاد شده در همدان مربوط به فردی است که منزل مسکونی، دو دهانه مغازه و باغی را وقف کرده است.
انتهای پیام/89024/ط40
∎