غلامحسین تقوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه رویکرد ما در بحث تولید انگور، یک رویکرد کاملاً علمی است، افزود: استانداردسازی و بهروز کردن خط تولید کشمش و فرآوری آن از ضرورتها به شمار میرود.
وی به پیگیریهای انجام شده برای ثبت ملی انگور دره جوزان ملایر پس از بررسیهای کارشناسان وزارت مربوطه اشاره کرد و گفت: مقرر شد طی جلسهای با سازمان جهانی «فائو» روند ثبت جهانی شدن انگور ملایر طی شود تا از این پس با برند شناخته شده و خاص ملایر در بازارهای جهانی عرضه شود و قابل دسترسی باشد. باید روی انگور ملایر به صورت ساختاری، کار فرهنگی و تبلیغاتی کرد چرا که تولید این محصول، یک امتیاز بزرگ برای شهرستان محسوب میشود.
مدیر جهادکشاورزی ملایر با اشاره به اینکه آب، خاک و نیروی انسانی، سه عامل مهم پیشرفت حوزه کشاورزی در این شهرستان است، گفت: با وجود مشکلات سرمازدگی و خشکسالی، طی سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی در این بخش داشتهایم.
وی با بیان اینکه اقلیم مناسب و تنوع گونههای گیاهی یکی از دلایل موفقیت ملایر در تولید محصولات کشاورزی است، افزود: طی 3 سال اخیر در دولت تدبیر و امید اقدامات زیرساختی خوبی به ویژه در بخش منابع آبی صورت گرفته است. بررسی خاک منطقه در دستور کار ما قرار دارد به گونهای که آزمایشات تخصصی عناصر حیاتی و کمبودها و کاستیهای موجود در خاک مورد بررسی قرار میگیرد تا میزان مصرف کودها را در مناطق مختلف بهینهسازی کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد منابع آبی، در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد، ادامه داد: 650 رشته قنات در سطح شهرستان وجود دارد که نیازمند احیا، لایروبی و مرمت هستند. با افزایش ضریب مکانیزاسیون و بهرهگیری از نیروهای انسانی متخصص میتوان قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را پایین آورد.
مدیر جهادکشاورزی ملایر افزود: در بحث ارتقاء مکانیزاسیون طی سالهای اخیر افزون بر 20 میلیارد تومان وام برای مکانیزه کردن ماشینآلات کشاورزی در بخشهای دام، باغات و زراعت پرداخت شده و ضریب مکانیزاسیون شهرستان 1.8 درصد ارتقاء یافته که نقش مهمی در افزایش میزان تولید محصولات در مدت زمانی اندک داشته است.
انتهای پیام