شناسهٔ خبر: 14951558 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

یک واحد تصفیه و بسته بندی کشمش در ملایر بهره برداری شد

ملایر- ایرنا- همزمان با ششمین روز از هفته دولت، یک واحد تصفیه و بسته بندی کشمش روز یکشنبه با حضور جمعی از مسئولان در ملایر بهره برداری شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا قائم مقام اتحادیه مرکزی تعاونی های تولید کشور در آیین بهره برداری از کارخانه بسته بندی کشمش شرکت تعاونی باغداران ملایر گفت: بنا داریم در شبکه تعاونی های تولید در استان ها روی محصولات خاصی چون کشمش، زعفران و پسته کار کنیم و اقدامات موثری در زمینه صادرات و تولید بذر در حال انجام است.
علی بحرینی با اشاره به گستردگی شبکه تعاونی های تولید اظهار کرد: هم اکنون در سطح کشور یک هزارو 370 تعاونی تولید فعالیت می کنند که از این تعداد 66 اتحادیه استانی و شهرستانی است و نزدیک به 2.3 دهم میلیون هکتار از اراضی کل کشور زیر پوشش این تعاونی ها است.
وی ادامه داد: در اوج تشکیل تعاونی های تولید در کشور در دهه 70، استان همدان در تشکیل تعاونی ها در سطح کشور پیشقدم بود و مسئولان همیشه همراه این تعاونی ها بودند.
وی با بیان اینکه بنا داریم در دو طرح اساسی کمک موثری به تعاونی تولید استان همدان داشته باشیم، افزود: یکماه گذشته به دنبال برگزاری یک کارگاه آموزشی در استان همدان، رئیس موسسه پژوهشکده بذر کشور صربستان با بازدید از کارخانه پروسس بذر اتحادیه تعاونی های استان همدان، روند تولید را خوب ارزیابی کرد.
بحرینی گفت: رئیس این موسسه حدود 500 رقم بذر ذرت و 300 بذر آفتابگردان معرفی کرد که استان همدان پیشقدم برای تحویل و توزیع این بذر در بین تعاونی های استان شد.
وی با بیان اینکه با کمبود بذر در سطح کشور مواجه هستیم افزود: با توجه به امضای تفاهم نامه در پروسس بذر با کشور صربستان، قرار است استان همدان را به صورت پایلوت قرار دهیم.
بحرینی ادامه داد: همچنین با پیش نویس قرارداد، قرار است پنج هزار تن کشمش شبکه تعاونی های تولید کشور را صادر کنیم که در این زمینه برنامه های خوبی برای این محصول خاص در دست اجرا داریم.
مدیر تعاون روستایی استان همدان نیز افزود: در بخش کشاورزی 70 طرح در ایام هفته دولت در سطح استان به بهره برداری می رسد که این واحد یک نمونه از طرح های مورد نظر است.
رضا عباسی با بیان اینکه ملایر قطب تولید انگور و کشمش کشور است، افزود: با فعالیت واحدهای تصفیه و بسته بندی کشمش در این شهرستان، سالیانه بیش از 40 هزار تن کشمش و بیش از 250 هزار تن انگور تولید می شود.
وی ادامه داد: با توجه به استعداد صادراتی محصول کشمش ملایر می توانیم اقدامات بسیار خوبی برای فرآوری و بازار پسندی آن داشته باشیم تا زحمات فعالان این صنعت به نحو مطلوب با برگشت ارزش افزوده آن جبران شود.
عباسی بیان کرد: این واحد صنعتی در زمینی به مساحت هشت هزار متر مربع و دو هزار مترمربع تاسیسات با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد ریال احداث شد که امیدواریم با حمایت مسئولان در آینده سوخت این واحد از گازوییل به گاز تبدیل شود.
وی یادآور شد: با استعدادی که امسال محصول انگور ملایر از نظر تولید و کیفیت دارد، پیش بینی می شود تولید محصول کشمش بیش از سال های گذشته باشد که قابلیت صادرات کشمش ملایر تا 40 هزار تن تخمین زده می شود.
عباسی بازاریابی و بازاررسانی محصول را عمده ترین مشکل کشاورزان و باغداران عنوان کرد و افزود: امیدواریم امسال بتوانیم با برنامه ریزی های انجام شده به صورت مستقیم حجم قابل توجهی صادرات داشته و بستر را با کمک تشکل های تخصصی این بخش در ملایر فراهم کنیم تا باغداران با دغدغه کمتر به تولید بپردازند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه کشمش به نام ملایر تولید و صادر می شود، باید با برنامه ریزی های لازم و حمایت و کمک کشاورزان و باغداران برای افزایش کیفیت این محصول خاص تلاش کنیم.
در حال حاضر حدود 67 واحد تصفیه و بسته بندی کشمش در ملایر فعال است که این شهرستان سالیانه قادر به تولید بیش از 250 هزار تن انگور و بیش از 40 هزار تن کشمش است که 30 هزار تن از این میزان کشمش تولیدی به خارج از کشور صادر می شود.
بیش از 10 هزار هکتار از باغات شهرستان ملایر زیر کشت انگور است.
شهرستان ملایر با دارا بودن جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر در جنوب شرقی استان و 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.
7528/2087

نظر شما