اکبر راستار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: امسال سال چهارم پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون از محل خط اعتباری توسعه مکانیزاسیون است که براین اساس باید در راستای توسعه کشاورزی مکانیزه اقدام کرد.
وی با اشاره به اینکه در این چهار سال حدود 180 میلیارد تومان اعتبار مکانیزاسیون به استان همدان اختصاص یافته است، افزود: در سالهای اول و دوم با توجه به پتانسیلهای موجود به ترتیب موفق به جذب 360 و 435 میلیارد ریال برای استان همدان شدیم که بیانگر جذب 100 و 105 درصدی سهمیه استان است.
راستار عنوان کرد: در سال سوم به دلیل مشکلاتی چون خشکسالی، سرمازدگی، قیمت پایین خرید برخی محصولات کشاورزی و سود بالای تسهیلات متاسفانه با 227 میلیارد ریال 45 درصد جذب تسهیلات عملی شد.
وی بیان کرد: در سال چهارم که خط اعتباری آن در حال حاضر جاری است تاکنون 25 میلیارد و 500 میلیون ریال معادل 4.9 درصد جذب شده که با توجه به کاهش سود تسهیلات امیدواریم اقبال بیشتری صورت گرفته و سهم بیشتری جذب شود.
رئیس اداره فنآورهای مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی همدان افزود: در چهار سال گذشته حدود 1050 میلیارد ریال تسهیلات بانکی جذب شده که با اضافه کردن 20 درصد سهم آورده کشاورز حدود هزار و 260 میلیارد ریال سرمایه وارد بخش مکانیزاسیون کشاورزی در حوزههای نیروی محرکه، زراعت، دام، طیور، شیلات، باغ، گلخانه و قارچ استان همدان شده است.
وی با اشاره به اینکه عمده این تسهیلات برای خرید تراکتور و کمباین هزینه شده است، اظهار داشت: بیشتر ماشینهای کشاورزی فعال در استان بیش از 13 سال عمر دارند بنابراین بهرهبرداران عرصههای مختلف کشاورزی لازم است با بهرهگیری از این تسهیلات در راستای نوسازی ناوگان مکانیزاسیون خود اقدام کنند.
راستار تصریح کرد: نوسازی ماشینآلات بخش کشاورزی سبب افزایش تولید محصولات کشاورزی و بهرهوری فعالیت کشاورزی و کاهش هزینههای تولید و افزایش درآمد کشاورزان را به دنبال دارد.
انتهای پیام/
∎