بندر گناوه به لحاظ برخورداری از این نعمت در کنار بازار تجاری به عنوان قطب گردشگری استان بوشهر در طول سال بویژه ماههای پایانی سال و تعطیلات نوروز میزبان هموطنان زیادی از نقاط مختلف کشور است اما از این ظرفیت برای این شهر درآمدزایی و اشتغال زایی نمی شود.
این ساحل هدیه خداوند است که به مردم این دیار ارزانی شده و می توان آن را به مکانی زیبا و پرجاذبه بویژه برای گردشگران بصورت دائم تبدیل کرد.
این نقطه به عنوان یکی از زیباترین سواحل ایران می تواند ظرفیت و قابلیت بسیار زیادی برای تبدیل به یک مکان گردشگری بین المللی با درنظرگرفتن استانداردهای ایرانی و اسلامی داشته باشد.
عده ای گرمی هوای این شهر را مانع جذب گردشگر در تمام فصول به این شهر عنوان می کنند اما این درحالی است کشورهای قطر و امارات عربی و حتی کیش و قشم که درجه حرارت آنها بیش از گناوه است در طول سال با هجوم گردشگر روبروست.
سواحل دریاها همیشه از مکان های بسیار فعال در صنعت توریسم است که برخی کشورها با سرمایه گذاری های خرد و کلان در آن، منافع بی شماری را از آن خود کردند.
در کشورهای پیشرو در صنعت توریسم، سواحل ایفاگر نقشی بزرگ در سبد ارزی و شکوفایی اقتصادی آنها و جلوگیری از وابستگی به اقتصاد تک محصولی است.
ساحل دلنشین و زیبای بندر گناوه مستعد جذب گردشگران است اما به دلیل نبود سرمایه گذاری مناسب در صنعت گردشگری این منطقه، زیرساخت های لازم برای حضور گردشگران درتمام فصول سال چندان مهیا نیست.
با وجود کاستی هایی که در زمینه زیرساخت های گردشگری در گناوه بویژه ساحل آن وجود دارد، ولی جاذبه های خلیج فارس کم و بیش گردشگران را در فصول مختلف سال به این منطقه می کشاند.
ایجاد زیرساخت ها، گسترش فعالیت های تفریحی، شنا، قایق سواری، ماهیگیری ، گسترش صنعت هتلداری، عرضه فرآورده های دریایی مانند ماهی، میگو و مرجان های دریایی راهکارهایی است که می توان با یک برنامه ریزی مناسب ازاین نقطه برای برای رونق صنعت توریسم و درآمدزایی نهایت استفاده را برد.
در این ارتباط ازسوی دولت تدبیر وامید احداث دهکده گردشگری برای گناوه مصوب شده و با اجرا و بهره برداری از آن تحولی عظیم در توسعه و رونق این منطقه بویژه صنعت توریسم اتفاق خواهد افتاد.
گناوه با جمعیت 70 هزارنفری همه ساله در ایام نوروز میزبان میلیون ها گردشگر از اقصی نقاط کشور است که کمپینگ و اقامتگاههای این شهر به هیچ وجه قادر به نیازهای رفاهی و خدماتی آنان نیست که با ساخت دهکده گردشگری کمک بسیاری در برطرف کردن این مشکلات و ارائه خدمت رسانی و پذیرایی مطلوب از گردشگران و حتی مردم این منطقه ، ایفا کند.
ایجاد اشتغال از دیگر مزایای احداث این طرح باتوجه به گرایش عمده مردم منطقه به شغل ناپایدار ملوانی است که نه تنها برای جوانان این شهرستان بلکه برای همه جویندگان کار در سراسر استان بوشهر می تواند مفید باشد.
*مسئول دفتر ایرنا در گناوه
ساحل گناوه موهبتی گرانبها برای اشتغال پایدار- نعمت اله بهروزی*
شهرستان گناوه در استان بوشهر از شهرهای جنوبی ایران و درحاشیه خلیج نیلگون همیشه فارس دارای ساحلی زیباست که از آن می توان به عنوان موهبت و فرصتی گرانبها برای درآمدزایی و ایجاد اشتغال پایدار استفاده کرد.
صاحبخبر -