به گزارش خبرنگار ایرنا کتاب و کتابخوانی همیشه یکی از اصلی ترین شاخص های فرهنگی بوده است دولت و ارگان های مربوط از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادارات تابعه آن همیشه تلاش کرده اند این شاخصه فرهنگی رشد و توسعه یابد.
در استان کردستان نیز این تلاش نمود داشته است از جمله علاوه بر افزایش عناوین کتاب های منتشر شده، تعداد عناوین کتاب های ترجمه شده و کتاب های تالیف شده نیز هر کدام 4.14 درصد رشد داشته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به مهمترین دستاوردهای حوزه فرهنگی در سه سال گذشته گفت: با وجود اینکه تعداد کتابخانه های عمومی 2.2 درصد افزایش داشته است اما شاهد کاهش اعضای این کتابخانه ها بوده ایم.
حجت الاسلام رحیم جعفری با اشاره به آمار مقایسه ای وضعیت نشر کتاب در استان کردستان در مقایسه با منطقه غرب کشور شامل استان های آذربایجان غربی، کرمانشاه، ایلام، همدان، لرستان و کردستان افزود: این استان رتبه چهار را در تعداد عناوین چاپ شده دارد.
حجت الاسلام جعفری ادامه داد: تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد که در کتابخوانی نیز موثر هستند 287 کانون است.
وی بیان کرد: در حوزه نشریات نیز تعداد نشریات محلی در حال انتشار در استان کردستان اکنون به 55 نشریه رسیده است.
وی ادامه داد: تشویق متقاضیان نشر مطبوعات با اعمال حمایت های قانونی و مالی از آنان به طور مرتب از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.
حجت الاسلاک جعفری با اشاره به وضعیت موسیقی در استان کردستان گفت: کردستان در زمینه اجرای کنسرت های موسیقی رتبه شش را در کشور دارد و در زمینه تولیدات حوزه موسیقی نیز استان کردستان در رتبه 18 کشوری قرار دارد.
وی یادآور شد: کردستان در سطح منطقه ( در میان استان های کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و آذربایجان غربی) از نظر برگزاری کنسرت رتبه یک و در سطح تولیدات موسیقی رتبه سوم را دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: تسهیل در صدور مجوز کنسرت های موسیقی تا سقف هزار و 200 نفر، توجه به شرکت های تهیه و توزیع آثار موسیقایی، حمایت از تولیدات موسیقی کُردی، طراحی و برگزاری جشنواره آواهای محلی زرینه، احیای جشنواره موسیقی کُردی و راه اندازی مکتبخانه موسیقی مقامی و نواحی از دیگر فعالیت های اداره در حوزه موسیقی بوده است.
وی به حوزه سینما و نمایش اشاره کرد و گفت: توجه به شبکه نمایش خانگی، حمایت از تولیدات فیلمسازان استان، طراحی و برگزاری جشنواره فیلم کُردی و تقویت جشنواره فیلم ژیار از جمله فعالیت ها در این زمینه بوده است.
حجت الاسلام جعفری در زمینه تئاتر نیز با اشاره به اینکه 22 گروه نمایشی دارای پروانه فعالیت در کردستان وجود دارد، اظهار کرد: به جایگاه جشنواره های تئاتر خیابانی مریوان و تئاتر کُردی سقز توجه ویژه ای در این مدت شده است.
وی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در مدت فعالیت دولت تدبیر و امید از تولید تئاتر برای اجراهای عمومی در سطح شهر و روستا حمایت کرده است.
وی اظهار کرد: ساخت سالن های کوچک تئاتر در سطح استان، تجهیز سالن های موجود به امکانات سخت افزاری مورد نیاز تئاتر و تشویق شهرداری های سطح استان به حمایت از هنر تئاتر از دیگر اقدامات در این حوزه بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه هنرهای تجسمی نیز اظهار کرد: از برپایی نمایشگاه های هنری داخل و خارج از استان و از تولیدات هنری حوزه تجسمی حمایت شده است.
وی ادامه داد: تشویق به انسجام بخشی در ایجاد تشکل های صنفی تجسمی، تقویت جشنواره های هنرهای تجسمی غرب کشور، دوسالانه خوشنویسی کُردی و نمادهای شهری و استفاده از پتانسیل و خلاقیت هنرمندان تجسمی در زیباسازی اماکن و معابر شهری و روستایی از دیگر اقدامات این حوزه بوده است.
6108/1904
دستاوردهای دولت تدبیر و امید در کردستان(18)
افزایش 29 درصدی عناوین کتاب های منتشر شده در استان
سنندج- ایرنا- فضای باز و حمایت های دولت و تدبیر و امید موجب شده است که عناوین کتاب های منتشر شده در سال 94 در استان کردستان نسبت به سال قبل از آن 29 درصد رشد کند.
صاحبخبر -