به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ میثم رییسی، نویسنده و شاعر سیریکی و عضو انجمن شعر سیریک و میناب در گفتگوی اختصاصی با فرهنگ کده ؛ اظهار کرد: از دوران تحصیل و دانش آموزی در فعالیت های مختلف هنری شرکت داشتم و در دوران دانشجویی کار اجرا و نویسندگی داستان را دنبال کردم بعد در شغل مربی پرورشی و معلمی نیز هنر شعر را در خودم پرورش دادم و از آن بهره و لذت بردم.
وی به مشوق خود در عرصه هنری اشاره کرد و افزود: شروع کار هنری در شعر از خودم بود ولی بعد از ارائه چنداثر استاد ماهیگیر ، استاد امینی و بچه های انجمن میناب و سیریک ، رییس فرهنگ و ارشاد سیریک ؛ خانم بهزادی و دیگر دوستان انجمن بندرعباس لطف کردند و انگیزه بخش بودند ولی در زمینه اجرا خانم کریمی از اساتیددوران تربیت معلم و در زمینه خبرنگاری دیگر عزیزان و مردم مشوقم بوده اند .
مدیر کانون فرهنگی هنری موعود روستای روتان سیریک گفت: تاکنون اثر خاصی تولید نکرده ام ولی در زمینه شعر دو اثر آماده چاپ دارم و در زمینه طراحی پوستر و عکس نیز آثار هنری دارم.
شاعر سیریکی بیان کرد: مسولان ادارات در سرفصل هایشان از روش های مختلف حمایت دارند اگر از این اعتبارات که سرفصل هنری دارد برای هنر وهنرمندان استفاده نکنند دیگر چه کاری می خواهند انجام دهند اما در شرایط فعلی این امکان کمرنگ شده است ولی شرایط حاد نیست و هنر در جریان است ومسیر شعر در حال رونق است؛ البته تاکنون غیر از حمایت معنوی و امیدآفرینی حمایت مادی ای از بنده نشده است و انتظاری هم ندارم.
رییسی با اشاره به وضعیت فرهنگی و هنری استان اذعان کرد: همگان در کشور و حتی عرصه های بین المللی می دانند که هرمزگان یعنی هنر؛ هنر در خون این مردم و جوانان این مرزو بوم است پس باید به این پرداخته و توجه شود .
وی ادامه داد: وضعیت هنر در هرمزگان رتبه قابل ستایشی دارد امروز هنر تئاتر و سرود و صنایع بومی محلی و دستی در میناب در اوج است، هنر شعر و ادب در بندرعباس ستودنی است ،هنر نویسندگی و صنایع دریایی در غرب استان پویاست ،هنر پژوهش و هنرهای شرق استان در سیریک در اوج است واین نشان از وضعیت خوب دارند ولی این مسئولیت حمایت و عنایت متولیان را سنگین تر می کند.
عضو انجمن شعر سیریک و میناب با بیان اینکه در جشنواره ها شرکت نمی کنم و جشنواره محور نیستم بخاطر همین رتبه ای ندارم ؛ تصریح کرد:در دوران دانشجویی که شرکت کردم و در استان اول شدم تا کنون زمینه ای برای شرکت در جشنواره ها نداشته ام البته فرصت این کار را ندارم.
شاعر شهرستان سیریک به تفاوت دنیای هنر با سایر مشاغل پرداخت و افزود: هر شغلی بی هنر نیست و همه شغل ها هنرمندی می طلبد ولی در مفهوم هنر ، هنرهای کلاسیک چون با روح انسان ارتباط دارند دنیای متفاوتی می آفرینند و مشاغل جسمی سخت، خسته کننده و عذاب آورند.
میثم رییسی به کارهای غیر هنری خود اشاره کرد و گفت: از فعالیت های هنری درعرصه های اجرا ، خبرنگاری ، نقد ادبی ؛ ولی به طور ویژه در سنگرکانون های فرهنگی مساجد و در زمینه های دینی، قرآنی و مذهبی مشغول به فعالیت هستم.
وی با بیان اینکه هنر را برای هنر دوست دارم و از هنر برای جذب پول و اعتبار بهره نبرده ام و بخاطر همین کمبودی ندارم و طلبکار نهاد یا کسی نیستم، خاطرنشان کرد: برخی چنین تفکری ندارند و هنر بازاری را دنبال می کنند که البته عیبی هم ندارد ولی بنده نمی پسندم مثلا بنده برای اجرا یا کارهای دیگر و شعرخوانی و ... انتظار دریافت هزینه یا هدیه ندارم ولی شرایط و زمینه فعالیت با دستگاه های متولی فرهنگ و هنر است تا این مسائل کمتر شود و باید بیشتر مشکلات هنرمندان را مرتفع سازند.
نویسنده سیریکی به برنامه های آینده خود اشاره کرد و یادآور شد: در آینده در زمینه های هنری کتاب هایم را چاپ می کنم ، در قاب تلویزیون شبکه خلیج فارس اجرا کنم و خبرنگار رسمی خبرگزاری مهر شوم؛ ولی در زمینه های دیگه برنامه های مفصلی دارم که در این مجال نمی گنجند.
عضو انجمن شعر سیریک و میناب با اشاره به وضعیت نویسندگی در شهرستان سیریک؛ افزود: شهرستان سیریک بزرگانی دراین عرصه دارد ولی سرعت رشد به کندی پیش می رود و اساسا شاعران ونویسندگان جوان در سیریک و این جریان کودک است و بزرگان این حوزه در سیریک اندوخته ای را منتقل نکرده اند و رکود دراین عرصه حکمفرماست اما تلاش ها ادامه دارد ؛ سیر استانی نویسندگی هم نمره قابل قبولی دارد گرچه بنده آشنایی کاملی با این جریان ندارم.
شاعر سیریکی با بیان اینکه نخستین شعری که سرودم یک غزل در مدح و ستایش بود ؛ اظهار کرد: بعد ازآن هیچ وقت غزل کار نکردم و اصلا هیچ غزلی نیامد ؛ ولی حس موسیقیایی غزل گونه دارم ولی کار سپید را ادامه دادم ، هنوز خود را شاعر نمی دانم و شاعر نیستم.
وی خاطر نشان کرد: شعر یک ذوقی است که در ذات است و بستگی دارد که انسان کشف کند و به او بپردازد من توانستم آن را کشف کنم و به او پرداختم و این دروازه ورود من به دنیای شعر و شاعری بود.
میثم رییسی با اشاره به اینکه خودم نمیدانم مضامین شعریم از حسی لبریز شده است ؛ تصریح کرد: خودم نمیدانم مضامین شعریم از حسی لبریز شده است ولی دوستان هنری ام مضامین اجتماعی ، مذهبی ،انقلابی و گاهی هم سیاسی را در کارهایم می بینند ؛ مضامین عاشقانه هم دارم ولی نه آن مفهومی از عشق در اشعار جریان عمومی دارد نگاهی نو به این عنصر در سرلوحه نوشتن هایم است.
هنرمند هرمزگانی با بیان اینکه بنده غیر از مشکل مالی در زمینه چاپ کتاب هایم مشکل دیگری ندارم ؛ تاکید کرد: شاعران جوان عرصه ادب نیز بعید می دانم غیر از داشتن انجمن های خوب و وجود دوره های آموزشی وجشنواره ها بر اساس متدهای روز شعر وحمایت در زمینه چاپ و انتشار آثارشان انتظاری دیگر داشته باشند و البته برخی انتظار حمایت مالی دارند که به عقیده خودشان ضرورت دارد چون غیر از شعر وهنر تخصصی که دارند شغل دیگری ندارند والبته این منطقی و طبیعی است.
وی افزود: اثری در باره تاریخ و کهن روستای زادگاهم روستای روتان و کتابی در زمینه شهرستان سیریک و مجموعه اشعارم آماده چاپ است.
شاعر هرمزگانی بیان کرد: شعر و داستان هردو لذت بخش و ارزش دارد و اصولا هنر ها همه ارزشمند هستند و هنر بی ارزشی نداریم ولی بنده فعلا شعر را می پسندم گرچه داستان های کوتاه و بلندی برای چاپ دارم که هنوز زمینه اش را نیافته ام.
ریسی با بیان اینکه اگر بخواهم شعرهایم را دسته بندی کنم شعرهای عاشقانه ام را دردسته آخر می گذارم ؛ اظهار کرد: شعر برون داد تصاویر ذهنی در چارچوب کلمات است واین کلمات هستند که شعررا در بند می کنند به گونه ای دیگر شاید سحر قلم یک انسان را بتوان شعر نامید و به نظرم شعر مثل آینه است.
نویسنده سیریکی اضافه کرد: 100 درصد از مخاطبان من با شعر ارتباط برقرار کرده اند گرچه وقتی برای تخصصی کارکردن شعرندارم ولی هر وقت فرصت شعر خوانی داشته ام جمع بهره کافی را برده اند و مورد تشویق بوده ام گرچه نیازی به تشویق نداشته ام چرا که خود شاعر هم لذتش را هنگام خواندن یا گفتن شعر می برد و اساسا در همه ی هنرها اینگونه است و خوانندگان و موسیقی دان ها و طراحان و همه وهمه گرچه تشویق می شوند و دیده می شوند و بعضا کسب درآمد دارند ولی خودشان نیز از کارشان لذت هم می برند و لذت بردن از کارهایم برایم کافی است.
وی گفت: اگر استاد شعر بودم نخستین درسی که به شاگردانم می دادم تقویت حس و تجسم که در شعر همان تصویرسازی به شاگردانم می آموختم.
عضو انجمن شعر سیریک و میناب ؛ دنیا را همانند پسته تشبیه کرد و افزود: دنیا همانند پسته ای است که اولش شور است ولی شوری شیرینی دارد و لذت بخش و بعد سختی هایی دارد که پوست می اندازد و بعدا هم به هسته خوش مزه ای دارد و البته بعدا که تمام شد حسرتش را نیز می خوری که تمام شد.
مدیر کانون فرهنگی هنری موعود روستای روتان سیریک به یکی از خاطرات هنری خود اشاره کردو اظهار کرد: دردیدار بچه های انجمن شعر بندرعباس یک شعر خواندم؛ خواندن یک شعر همان و ادامه دادن شعر خوانی تا پایان دفتر شعرم همان و بااصرار دوستان اهل دل تمام شعرهایم را خواندم . هم آنها لذت می بردند و هم خودم و حال هم که بازگو کردم شیرینی و لذت هنری و ادبی آن روز یادآورم شد.
وی به جایگاه شعر سیریک در کشور پرداخت و یادآور شد: شعر بومی و بلوچی در سیریک زمینه بروز در کشور و حتی بین المللی را دارد و اشعارکلاسیک نیز مخاطبان خاص خودش را دارد و در سیریک شب های شعر و انجمنی اگر باشد مورد استقبال است پس وقتی اینگونه است خودش در کشور جای باز خواهد کرد و کسب مقام های مختلف در جشنواره های استانی و ملی یعنی که شعر و شاعران سیریک نیز زنده و پویا هستند.
این هنرمند هرمزگانی با بیان اینکه وضعیت شعر و شاعری در شهرستان سیریک خوب است ولی شاعران از حال هم بی خبرند ؛ تصریح کرد: فضا برای فعالیت ادبی و شاعران جوان در شهرستان فراهم است اما صله رحم شاعرانه وضعیت بدی دارد.
رییسی با بیان اینکه وضعیت انجمن های ادبی در شهرستان سیریک در گذشته پر رونقی نداشته اند؛ بیان کرد: از بدو تاسیس بی رونق بوده اند و پا نگرفته اند و با بی رونقی عجین شده ا ند و این آسیب انجمن های هنری و ادبی سیریک است که باید فکری کرد و چاره ای اندیشید ؛ بنده به آقای کریمی رییس فرهنگ وارشاد اسلامی سیریک بارها گفته ام که راه وجود دارد ولی کار نیست و این انجمن ها راه هستند اما کسی کاری نمی کند تا راهکار تقویت هنرها محقق شود و کلا انجمن هابرای هنرمندان آبی گرم نکرده اند.
عضو انجمن شعر سیریک و میناب اظهار کرد: رابطه ضعیفی بین شاعران شهرستانهای استان با مرکز استان وجود دارد و به نوعی شاید بتوان گفت که کار و ارزش شاعران شهرستان های استان کمتر دیده می شود البته این فقط مختص عرصه شعر نیست حتی استان نسبت به کشور نیز چنین است و آسیب تمرکزگرایی در اکثر عرصه ها وجود دارد ؛ ولی تصورمی کنم در عرصه ی شعر و ادب و نویسندگی خوب شده است و این روند را اهالی شعر و ادب استان در بندرعباس تغییر داده اند و بهتر شده است و در شهریور ماه دوره ی آموزشی با حضور اساتید ادبیات و شعر با حضور شاعران سراسر استان در دستو ر کاراست ومانیز دعوت شده ایم و این یعنی یک فتح باب و طرح نو برای جریان شعر و ادب استان است.
وی خاطر نشان کرد: به دوستان و جوانان علاقمند به شعر توصیه می کنم شعر بگویند و امیدوارم روزی در محضر رهبری شعر بگویم و صدای آفرین گفتن ایشان را بشنوم.
انتهای پیام/م