به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، رئیس پژوهشگاه رویان در نشست خبری گفت: این جایزه به علت فعالیت ها و پژوهش های هانس کلورز درخصوص بیولوژی سلول های بنیادی به وی اهدا خواهد شد.
حمید گورابی افزود: کلورز، استاد ژنتیک مولکولی است که نخستین پژوهشگری بوده که سلولهای بنیادی روده ای را شناسایی و به دنیای علم معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه کلورز از محققان برجسته جهان در استفاده از سلولهای بنیادی در پزشکی بازشناختی است گفت: این جایزه چهارشنبه دهم شهریور و همزمان با هفدهمین جشنواره و کنگره بین المللی رویان به وی اهدا می شود.
گورابی افزود: انتخاب برگزیده جایزه دکتر کاظمی را گروهی از محققان و دانشمندان و همچنین برگزیدگان سه دوره قبلی بر عهده دارند.
وی گفت: این جایزه شامل نشان دکتر کاظمی آشتیانی به همراه 20 هزار دلار جایزه نقدی است.
«جایزه دکتر کاظمی» به طور سالانه به دانشمندی اعطا میشود که پیشرفت قابل توجهی در زمینه علوم زیستی داشته است.
نخستین بار جایزه کاظمی پرایز در سال 1389 به پروفسور رادولف یانیش از آمریکا یکی از خلاقترین دانشمندان در زمینه زیستشناسی تکوینی، تنظیمات ژنی، زیست شناسی سلولهای بنیادی و درمان توسط سلولهای بنیادی اعطا شد.
دومین جایزه به پروفسور هانس شولر از آلمان در سال 1390 تعلق گرفت. این جایزه در سال 1394 به پروفسور رابرت لنگر از آمریکا اهدا شد.
معرفی برگزیدگان هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان
برگزیدگان هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان معرفی شدند.
رئیس پژوهشگاه رویان گفت: جوایز این افراد چهارشنبه 10 شهریور همزمان با برگزاری هفدهمین جشنواره و کنگره رویان اهدا می شود.
گورابی با بیان اینکه در این دوره 175 طرح تحقیقاتی از 36 کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد افزود: بیشتر طرح ها از کشورهای آمریکا با 24 طرح، هند با 23 طرح، چین با 17 طرح، ایران با17طرح، استرالیا با 9طرح، کانادا 8 طرح، ایتالیا 7 طرح، انگلیس 7 طرح، ترکیه 6 طرح و مصر با6 طرح به جشنواره رویان ارسال شده اند.
وی گفت: جوایز این دوره از جشنواره به ژیانگو ژائو از چین برای طرح تحقیقاتی ویرایش ژنتیکی با بازدهی بالا در خوک به منظور تولید مدل بیماری های انسانی، پیتر کپمن از استرالیا برای طرح تحقیقاتی تایید رتینوئیک اسید به عنوان القا کننده اصلی میوز در سلول های جنسی جنینی و محمد شریف تابع بردبار از آمریکا برای طرح تحقیقاتی ویرایش ژنتیکی دیستروفی عضلانی دوشن در عضلات و سلول های بنیادی عضلانی موش مبتلا به شرایط IN VIVO اهدا می شود.
گورابی افزود: همچنین میگوئل رامالهو سانتوس از کشور آمریکا برای طرح تحقیقاتی نقش الحاق مولکول H3.3 با واسطه پروتئین Hira درهمانندسازی DNA و رونویسی RNA ریبوزومی سلول زیگوت موش و ژیائوهوآ شن از چین برای طرح تحقیقاتی قوانین تنظیمی Cis برای RNA های طویل غیر کد کننده در تنظیم نخسه برداری از DNA و تمایز سلولهای بنیادی از دیگر برگزیدگان این دوره از جشنواره هستند.
وی گفت: در بخش طرح های داخلی نیز جوایز این دوره از جشنواره به آناهیتا محسنی میبدی برای طرح فواید استفاده از سیتوژنیک مولکولی در تشریح ناهنجاری های کروموزمی موثر در ناباروری مردان، کامران قاعدی برای طرح استفاده از پیوگلیتازون به عنوان روشی جدید در افزایش کارآیی کلنیزایی در کشت سلول های پرتوان انسانی و محسن شرفی برای طرح تحقیقاتی بهینه کردن روش انجماد اسپرم حیوانات اهلی با استفاده از یک محیط انجمادی جدید اهدا می شود.
گورابی افزود: هفدهمین جشنواره و کنگره بین المللی تحقیقاتی رویان از دهم شهریور در مرکز همایشهای بین المللی رازی آغاز بکار خواهد کرد.
چندین پیوند از خون بندناف با نتایج خوب
رئیس پژوهشگاه رویان گفت: در سال گذشته و همچنین ابتدای امسال شاهد چندین پیوند از خون بندناف بودیم که نتایج خوبی از آنها گرفته شده است.
گورابی افزود: یکی از این موارد فردی مبتلا به تالاسمی بود که با استفاده از ذخیره خون بند ناف خواهر کوچکتر، عمل پیوند از خون بندناف با موفقیت انجام شد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره محصولات تراریخته گفت: آمادگی داریم درخصوص ایمن بودن محصولات تراریخته وارداتی کمک کنیم و بازویی برای نهادهای نظارتی باشیم.
گورابی با بیان اینکه این محصولات نباید بدون روش علمی مورد انتقاد قرار گیرد افزود: این محصولات باید به دور از جنجال های رسانه ای و به شکل علمی بررسی شود.
وی گفت: پژوهشگاه رویان از سال ها قبل درخصوص سلول های تراریخته ورود پیدا کرده و فعالیت های آن در خصوص مدل های حیوانی است که محصول تولید نمی کند و برای تحقیقات پزشکی است.
رئیس پژوهشگاه رویان اضافه کرد: تولید حیوانات تراریخته برای دریافت داروهای خاص در شیر این حیوانات است و به نظر می رسد که این بخش از صنعت هم مشکل خاصی نداشته باشد.
وی گفت: اگر این فناوری را از ابتدا تا انتها در کشور داشته باشیم، تکنولوژی خوب و مفید برای تولید داروهای نوترکیب است.
گورابی افزود: در بخش تولید محصولات کشاورزی ما ورودی نداریم و معتقدیم افرادی که می خواهند از این محصولات استفاده کنند، باید از تراریخته بودن آن مطلع باشند.
رئیس پژوهشگاه رویان اضافه کرد: به نظر می رسد هم اکنون محصولات تراریخته در کشور ما، محصولات داخلی و یا اقلام زیادی نباشد و بیشتر به صورت واردات است.
وی گفت: اگر مردم از روغنی استفاده می کنند که دانه آن تراریخته است، باید از آن مطلع باشند و مسئولان نیز نظارت کنند که این محصولات به سلامت مردم آسیب نرساند.
گورابی در پاسخ به پرسشی درباره پوشش بیمه ای برای خدمات ناباروری افزود: در سال های اخیر تلاش هایی برای این موضوع شده اما کُند بوده است و حدود یک سال است که مردم از این خدمات بیمه ای بهره مند می شوند.
وی گفت: در خصوص خدمات درمانی هنوز عملاً اتفاق خاصی نیفتاده است و اگرچه وزارت بهداشت در این باره برنامه هایی دارد و قراردادهایی نیز منعقد شده است.
رئیس پژوهشگاه رویان اضافه کرد: خدمات درمان ناباروری نسبت به سایر درمان های پزشکی قیمت مناسب تری را در کشور دارد اما بیماران از عهده هزینه ها برنمی آیند و لازم است که وزارت بهداشت کارهای جدی تری در این باره داشته باشد.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص بانک سلول های بنیادی خون بندناف گفت: در این باره باید به شکل عمومی کار شود یعنی دولت و خیرین هزینه گردآوری تعداد مناسبی از سلول های بنیادی خون بندناف را فراهم کنند که به صورت یک بانک عمومی درآید و اطلاعات ژنتیکی آن بررسی شود.
گورابی با بیان اینکه متاسفانه در این باره تاکنون بودجه خوبی اختصاص داده نشده است افزود: در این باره حدود 5 هزار نمونه از سراسر کشور در این بانک گردآوری شده است که بتوان از همه قومیت ها چند نمونه ای داشته باشیم و خصوصیات بافتی و ژنتیکی آن را مشخص و برای بیماران استفاده کنیم.
رئیس پژوهشگاه رویان اضافه کرد: هم اکنون از این تعداد توانسته ایم خصوصیات حدود 3 هزار مورد را استخراج کنیم.
وی گفت: در بانک خصوصی خون بند ناف نیز حدود 60 هزار عضو داریم که خودشان هزینه های آن را تقبل کرده اند.
گورابی افزود: اگر بخواهیم سلول های بنیادی خون بندناف را از خارج از کشور وارد کنیم باید بابت هر واحد آن 35 هزار یورو هزینه کنیم.