پژوهشگاه رویان هر ساله در مهرماه فراخوانی را در سطح دنیا منتشر میکند تا افراد شاخص با طرحهای برگزیده را در جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان معرفی کند.هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان از 10 تا 12 شهریورماه امسال در سالن همایشهای رازی از سوی پژوهشگاه رویان و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ستاد توسعه سلولهای بنیادی، انجمن جنینشناسی، بانک توسعه اسلامی، انجمن باروری و ناباروری ایران و همچنین بخش خصوصی برگزار میشود.
در این دوره از جشنواره بیشترین طرحهای تحقیقاتی از کشورهای آمریکا، هند، چین، ایران، استرالیا، کانادا، ایتالیا، انگلستان، ترکیه و مصر ارسال شده است.تقدیر از طرحهای برتر از جمله برنامههای جشنواره رویان است که در هفدهمین دوره این جشنواره از پنج محقق خارجی از کشورهای چین، استرالیا و آمریکا و سه طرح داخلی تجلیل به عمل میآید.
دکتر حمید گورابی در نشست خبری روز شنبه، 6 شهریورماه با اشاره به روند برگزاری هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان افزود: فراخوان این جشنواره از مهرماه سال گذشته در سطح بینالمللی اعلام شد که در این دوره از جشنواره 175 طرح از 36 کشور دنیا دریافت شد.
وی بیشترین طرحهای ارسالی در این دوره از جشنواره را از کشورهای آمریکا با 24 طرح، هند با 23 طرح، چین با 17 طرح، ایران با 17 طرح، استرالیا با 9 طرح و انگلستان با هفت طرح دانست و یادآور شد: از 175 طرح ارسال شده 77 طرح در حوزه تولیدمثل و 98 طرح در حوزه سلولهای بنیادی و طب ترمیمی است.
گورابی با تاکید بر اینکه بیشترین طرحهای ارسالی در حوزههای جنینشناسی، سلولهای بنیادی، ناباروری و ژنتیک تولیدمثل بوده است، یادآور شد: در این دوره از جشنواره طرحها با حضور 155 داور ملی و بینالمللی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
رییس پژوهشگاه رویان با تاکید بر این که در این دوره از جشنواره از پنج طرح بینالمللی در حوزههای بیولوژی تولیدمثل، بیوتکنولوژی جانوری و بیولوژی طب ترمیمی و سلولهای بنیادی تقدیر میشود، تصریح کرد: علاوه بر آن چهارمین دوره جایزه دکتر کاظمی آشتیانی نیز برگزار میشود.
وی با اشاره به جزئیات چهارمین دوره جایزه کاظمی آشتیانی توضیح داد: برنده کاظمی پرایس 2016 در این دوره از جشنواره به محقق هلندی با نام هانس کلورز، استاد ژنتیک مولکولی از دانشگاه هلند اعطا میشود.
به گفته وی، کلورز اولین پژوهشگری بوده که سلولهای بنیادی ردهای را شناسایی کرده و جزء محققان برجسته جهان در استفاده از سلولهای بنیادی در پزشکی بازساختی است.
گورابی خاطرنشان کرد: این استاد دانشگاه هلند تاکنون بیش از 540 مقاله چاپ کرده و بیش از 62 هزار بار به مقالات وی ارجاع شده است.
رییس پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: حضور دکتر هانس کلورز در ایران به عنوان پیشگام در کشت شبهاندامها میتواند به انتقال این دانش در کشور بینجامد و تشکیل بانکهای زیستی از بیماران آمریکایی امکان مطالعات دقیقتر و اتخاذ روشهای درمانی موثرتر بر اساس ژنتیک را ایجاد خواهد کرد.
برندگان هفدهمین جشنواره بین المللی تحقیقات رویان ،پروفسور ژیانگو ژائو از چین در حوزه زیست فناوری جانوری، پروفسور پیتر کوپمن از استرالیا در حوزه جنین شناسی،پروفسور محمد شریف تابع بردبار از آمریکا در حوزه طب ترمیمی، پروفسور میگوئل رامالهو سانتوس از آمریکا در حوزه ژنتیک، پروفسور ژیائوهوآ شن از چین در حوزه سلول های بنیادی و همچنین دکتر آناهیتا محسنی میبدی، دکتر کامران قائدی و دکتر محسن شرفی برگزیدگان داخلی این جشنواره هستند.
پژوهشگر هلندی و استاد ژنتیک مولکولی آقای (Johannes carolus clevers)نیز برنده جایزه بین المللی کاظمی پژوهشگاه رویان در سال 2016 شد.
گفتنی است؛هفدهمین کنگره بین المللی باروری و ناباروری، دوازدهمین کنگره بین المللی سلول های بنیادی و یازدهمین همایش پرستاری و مامایی در پزشکی تولید مثل رویان و تقدیر از برگزیدگان هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان (پزشکی تولید مثل – سلولهای بنیادی) ۱۰ تا ۱۲ شهریورماه جاری به همت پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
∎