شناسهٔ خبر: 14914006 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس:

افزایش 100 درصدی ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در فارس

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت : طی یک سال اخیر ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در استان فارس افزایش 100 درصدی داشته است .

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، دکتر مصیب امیری با اشاره به افتتاح اقامتگاه بوم گردی در استان فارس اظهارداشت : خوشبختانه طی یک سال اخیر ساخت تاسیسات گردشگری در فارس 34 درصد افزایش داشته است و یکی از سیاست های این اداره کل در حوزه گردشگری توسعه و ترویج اقامتگاه های بوم گردی می باشد .
 وی تاکید کرد: بهره برادری از اقامتگاه های بوم گردی از سال جاری در روستاهای استان فارس روند عملیاتی به خود گرفته و امید است تا با راه اندازی چنین اقامتگاه هایی شاهد رشد و توسعه اقتصادی در بخش گردشگری روستایی و عشایری باشیم.
 مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود : اکثر روستاهای استان، به دلیل تنوع اقلیمی و وجود آثار متنوع تاریخی، فرهنگی و مذهبی و هنرهای سنتی بومی و صنایع دستی، قابلیت جذب گردشگر را دارند و راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در استان، باعث ایجاد تنوع انتخاب در امر اقامت گردشگران شده و فرصت تجربه متفاوتی را در اختیار ایشان می گذارد و عامل مؤثری در جذب گردشگران داخلی وخارجی به مقاصد گردشگری روستایی و عشایری استان خواهند بود.
امیری اضافه کرد : در استان فارس بیش از 3000 روستا وجود دارد که در حال حاضر 46 روستا به عنوان روستای هدف گردشگری مصوب شده و این موضوع، ظرفیت بسیار بالایی در توسعه این گونه از بوم گردشگری ایجاد کرده است.
وی ادامه داد : خوشبختانه در حال حاضر، جامعه روستایی و عشایری استان از راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی استقبال چشمگیری کرده اند و هم اینک 53 متقاضی ایجاد این نوع واحد های اقامتی در استان فارس در قالب منازل روستایی ، سیاه چادرهای عشایری و بافت قدیمی و تاریخی شیراز وجود دارند که از این تعداد 10 اقامتگاه بوم گردی در فارس راه اندازی شده و آماده ارائه خدمات به گردشگران می باشند ؛ تعداد 19 اقامتگاه بوم گردی نیز دارای موافقت اولیه بوده و در حال مرمت و تجهیز و تکمیل پرونده جهت بهره برداری می باشند و مابقی پرونده متقاضیان نیز در مراحل بررسی و تکمیل قرار دارد و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری ، تعداد اقامتگاههای بوم گردی فعال در فارس به بیش از 30 واحد برسد .
مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت : از تعداد 53 پرونده متقاضیان ؛ 4 مورد در بافت تاریخی و قدیمی شیراز ، 10 مورد سیاه چادرهای عشایری و 39 مورد در روستاهای استان فارس واقع شده اند .
امیری افزود : قیمت مناسب در ارائه خدمات این دسته از واحدهای اقامتی و پذیرایی مزیت دیگری است که می تواند برای گردشگران ایجاد جذابیت بیشتر نماید.
وی ادامه داد : در حال حاضر در بیش از 50 روستای این استان پروژه‌های اقامتگاه‌های بوم‌گردی در حوزه گردشگری روستایی و عشایری در حال طی مراحل قانونی دریافت مجوز هستند
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود : راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی ، موجب حمایت بیشتر از محیط زیست و محیط‌های طبیعی و بافت تاریخی شده و اثرات منفی حضور گردشگران را به حداقل ممکن می رساند.
امیری ادامه داد: میزان سرمایه اولیه در ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در مقایسه با سایر انواع تأسیسات و مؤسسات گردشگری رقم بسیار کمتری بوده و این موضوع موجب جذب سرمایه های خرد به حوزه گردشگری و ایجاد اشتغال پایدار در صنعت گردشگری می گردد و اکثرا پس از دریافت آموزش های لازم، به صورت خانوادگی اداره می شوند.
وی اضافه کرد : راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی موجب توانمندسازی جوامع محلی به لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی شده و توسعه زیرساخت‌ها در روستاهای گردشگری را به همراه خواهد داشت. فعالیت سایر دستگاه ها در جهت توسعه زیرساخت های لازم از قبیل جاده دسترسی مناسب، آب، برق، گاز، و مخابرات و اینترنت در روستاهایی که فعالیت های مرتبط با گردشگری در آنها شکل گرفته است موجب توسعه بیش از پیش گردشگری روستایی و عشایری در استان پهناور فارس خواهد شد.