شناسهٔ خبر: 14910606 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

همکاری مرکز ملی فرش و سازمان صنایع کوچک برای رونق فرش دستباف

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از همکاری با مرکز ملی فرش ایران در جهت رونق و گسترش تولید و صادرات فرش دستباف خبر داد.

صاحب‌خبر -
همکاری مرکز ملی فرش و سازمان صنایع کوچک برای رونق فرش دستباف به گزارش خبرگزاری صداو سیما ؛ علی یزدانی در بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف ایران گفت: یکی از رسالت های سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در راستای وظایف و ماموریت هایی که بر عهده دارد و همچنین در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی شناسایی، توسعه و تشکیل خوشه های فرش است.

یزدانی افزود: در کل کشور 16 خوشه صنعتی شکل گرفته و در ارتباط با همگرایی فرهنگی و اقتصادی اقدامات مهمی انجام شده است.

وی تصریح کرد: برای صادرات محصولات تولیدی خوشه ها نیز کنسرسیوم های صادراتی و شرکت های مدیریت صادرات و یک هلدینگ اصلی برای تجمیع فعالیت های کنسرسیوم ها شکل داده ایم و یک خبرگزاری هم برای پوشش خبری این خوشه ها راه اندازی شده است.

وی یادآور شد: برای حمایت از حضور این خوشه ها در نمایشگاه های خارجی، سازمان در منابع خود اعتباراتی را پیش بینی کرده است تا حضور شایسته تری را در نمایشگاه های بین المللی داشته باشند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سازمان با مرکز ملی فرش به عنوان متولی سیاستگذاری فرش دستباف ارتباطی تنگاتنگ دارد و تفاهم نامه ای هم در این زمینه امضا شده است و پس از پایان این نمایشگاه نیز تفاهم نامه جدیدی در راستای تکمیل تفاهمنامه قبلی به امضا می رسد که همگرایی بین مرکز، سازمان و خوشه ها را افزایش خواهد داد.

یزدانی پیش بینی کرد در فضایی که پس از برجام به وجود آمده این همگرایی در جهت گسترش حضور فرش های اصیل ایرانی در بازار های جهانی موثر واقع شود.

معاون وزیر صنعت همچنین توضیح داد: ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت، معدن و تجارت 60 میلیون دلار اعتبار یارانه ای برای حمایت از حضور تولیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه های خارجی پیش بینی کرده که بخشی از آن به حضور فعالان فرش در نمایشگاه های خارجی اختصاص می یابد.

قبل از این بازدید با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس مرکز ملی فرش ایران و خوشه فرش استان ها جلسه ای مشترک برای بررسی رونق تولید و صادرات خوشه فرش در سالن میلاد نمایشگاه های بین المللی برگزار شد.

* راه اندازی 12 هزار واحد راکد و در حال تکمیل 

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی اعلام کرد : برنامه سال جاری ما راه اندازی 10 هزار واحد راکد و 2 هزار طرح صنعتی بالای 60 درصد پیشرفت است.

علی یزدانی معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت گفت: از مختصات و مزیت های این واحدها پراکندگی و زود به نتیجه رسیدن آنهاست.

یزدانی خاطرنشان کرد: در کشور بالغ بر 80 هزار صنایع کوچک و بیش از 4300 صنایع متوسط وجود دارد که در مجموع میتوان گفت 96 درصد صنایع کشور در واقع صنایع کوچک و متوسط است. 

وی 40 تا 45 درصد از مجموعه اشتغال صنعتی کشور را مربوط به صنایع کوچک و متوسط دانست و افزود : این صنایع ضمن اینکه دارای مزیت هایی است عیوبی نیز به همراه دارند که از جمله می توان به نداشتن شناخت کافی این صنایع از بازارها(چه داخلی و چه بین المللی )،مجهز نبودن به علم روز دنیا و  نیز حوزه ی آموزش و پژوهش،کم توجهی به حوزه ایمنی ،بهداشت ،سلامت و محیط زیست اشاره کرد. 

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور اضافه کرد:ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی7 برنامه را به وزارت صنعت،معدن و تجارت ارجاع داده که یکی از آن برنامه ها راه اندازی 7500 بنگاه و طرح های بالای 60 درصد پیشرفت است. 
یزدانی همچنین به 36 طرح که در سال جاری باید به بهره برداری برسد اشاره کرد و افزود:افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی و ارتقا پذیری بنگاه های کوچک و متوسط و نیز تکمیل زنجیره صنایع فولاد از دیگر برنامه های ماست. 

وی اعلام کرد : در داخل شهرک ها و نواحی صنعتی کشور ،37  هزار واحد تعطیل(یعنی در حالت راکد) است و با پایشی که اخیرا انجام داده ایم حدود 400 واحد اصلا تصمیم راه اندازی مجدد در سر ندارد (سوله های خالی داریم. ) اما در عمل این تعداد پروانه بهره برداری دارد. 

معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت همچنین به 1400 واحد صنعتی اشاره کرد که هیچگونه نشانی از صاحبانش در دست سازمان صنعت استانها و حتی تشکل های مردمی وجود ندارد. 

یزدانی 3500 واحد صنعتی را قابل احیا و در دستور کار معرفی کرد.

مدیرعامل‌سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: کلید توسعه و پیشرفت اقتصادی در هر کشوری با حمایت از تولید ملی و مصرف کالاهای تولید داخلی میسر خواهد شد.

علی یزدانی افزود: در شرایطی که بطور مرتب ایران مورد تهاجم قدرتهای سلطه گر، انواع تهدیدها و تحریم‌ها قرار می‌گیرد توجه به تولید داخلی یک ضرورت انکار ناپذیر خواهد بود.
وی همچنین اظهارداشت: تقویت تولید ملی که از ارکان اقتصاد مقاومتی است فراتر از برنامه‌ریزی‌های اقتصادی نیازمند اصلاحات فرهنگی می باشد.

مدیرعامل‌سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: اصلاحات فرهنگی نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق و ظریف است.

وی بر ضرورت ترویج مصرف کالای ایرانی در جامعه تاکید کرد و افزود: تولید کنندگان باید با خلاقیت و ارائه طراحی‌های جدید همواره در ارتقای کیفیت محصولات تولیدی و کاهش هزینه تولید تلاش کنند.

یزدانی با اشاره به سیاست‌های حمایتی سازمان از واحدهای صنعتی کوچک اعلام کرد: در حال حاضر 96 درصد از صنایع ایران کوچک و متوسط است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: صنایع کوچک و واحدهای تولیدی متوسط نقش کلیدی و بسزایی در رفع مشکلات اشتغال و بهره‌مندی طبقات پائین جامعه دارند.

وی گفت : در حال حاضر 948 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در کشور وجود دارد که 778 شهرک و ناحیه در حال بهره‌برداری است.

یزدانی همچنین با اعلام اینکه سیاست‌های دولت تدبیر و امید به سمت حمایت از تولید رقابتی و تولید صادرات محور است، گفت: حمایت از تولید صادرات محور در یک فضای رقابتی سالم از راهبردهای اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وی افزود: دولت یازدهم توجه به توسعه متوازن در بنیان‌های اقتصادی را در دستور کار قرار داده که رونق تولید و حمایت از واحدهای صنعتی در این راستا انجام گرفته است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک ادامه داد: دولت در راستای اجرای سیاست‌های اقتصادی در برنامه ششم توسعه هدایتگری، تسهیل، حمایت و تشویق سرمایه گذاران را در دستور کار قرار داده و برای این امر منابع مالی و اعتباری مناسبی پیش بینی کرده است.