مهندس علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان این مطلب با اشاره به اینکه تفاهم نامه جدید همکاری بین دو دستگاه امروز به امضا می رسد، گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۶۰ میلیون دلار اعتبار یارانه ای برای حمایت از حضور تولیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه های خارجی پیش بینی کرده که بخشی از آن به حضور فعالان فرش در نمایشگاه های خارجی اختصاص می یابد.
وی اعلام کرد : برنامه سال جاری ما راه اندازی ۱۰ هزار واحد راکد و ۲ هزار طرح صنعتی بالای ۶۰ درصد پیشرفت است. از مختصات و مزیت های این واحدها پراکندگی و زود به نتیجه رسیدن آنهاست.
یزدانی خاطرنشان کرد: در کشور بالغ بر ۸۰ هزار صنایع کوچک و بیش از ۴۳۰۰ صنایع متوسط وجود دارد که در مجموع می توان گفت ۹۶ درصد صنایع کشور در واقع جزو صنایع کوچک و متوسط است.
وی ۴۰ تا ۴۵ درصد از مجموعه اشتغال صنعتی کشور را مربوط به صنایع کوچک و متوسط دانست و افزود : این صنایع ضمن اینکه دارای مزیت هایی است، عیوبی هم به همراه دارند که از جمله می توان به نداشتن شناخت کافی این صنایع از بازارها(چه داخلی و چه بین المللی )،مجهز نبودن به علم روز دنیا و حوزه آموزش و پژوهش،کم توجهی به حوزه ایمنی،بهداشت ،سلامت و محیطزیست اشاره کرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اضافه کرد:ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی۷ برنامه را به وزارت صنعت،معدن و تجارت ارجاع داده که یکی از آن برنامه ها راه اندازی ۷۵۰۰ بنگاه و طرح های بالای ۶۰ درصد پیشرفت است.
وی همچنین به ۳۶ طرح که در سال جاری باید به بهره برداری برسد، اشاره کرد و افزود:افزایش ۱۰ میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی و ارتقا پذیری بنگاه های کوچک و متوسط و همچنین تکمیل زنجیره صنایع فولاد از دیگر برنامه های ماست.
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت اعلام کرد : در داخل شهرک ها و نواحی صنعتی کشور ۳۷ هزار واحد تعطیل(یعنی در حالت راکد) است و با پایشی که اخیرا انجام داده ایم حدود ۴۰۰ واحد اصلا تصمیم به راه اندازی مجدد در سر ندارد (سوله های خالی داریم. ) اما در عمل این تعداد پروانه بهره برداری دارند.
وی همچنین به ۱۴۰۰ واحد صنعتی اشاره کرد که هیچگونه نشانی از صاحبانش در دست سازمان صنعت استان ها و حتی تشکل های مردمی وجود ندارد.
یزدانی گفت: کلید توسعه و پیشرفت اقتصادی در هر کشوری با حمایت از تولید ملی و مصرف کالاهای تولید داخلی میسر خواهد شد.
وی گفت : در حال حاضر ۹۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در کشور وجود دارد که ۷۷۸ شهرک و ناحیه در حال بهرهبرداری است.