به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، علی طیب نیا عصر روز جمعه در نشست خبری در تبریز افزود: ساختار دوگانه نرخ ارز منشا بروز فساد است و امروز فاصله بین نرخ آزاد و مبادله ای به حداقل ممکن رسیده است.
وی گفت: برنامه ریزی های لازم انجام شده و تا پایان امسال ارز تک نرخی می شود.
وزیر اقتصاد در خصوص نرخ تورم خاطرنشان کرد: هدف ما رساندن نرخ تورم به زیر 10 درصد بود که آن نیز محقق شده و بیش از دو ماه است که به تک رقمی رسیده ایم.
طیب نیا افزود: بر اساس آمار بانک مرکزی تا آخر مرداد امسال نرخ تورم متوسط 12 ماهه در حدود 8.9 درصد شده و نرخ تورم نقطه ای در حدود هفت درصد است.
وی گفت: نرخ تورم تولید کننده که تورم را برای تولید کنندگان نشان می دهد و نه برای مصرف کنندگان نیز به عدد 3.5 درصد رسیده است که نشان دهنده روند نزولی تورم در ماه های آتی نیز ادامه خواهد داشت.
وزیر اقتصاد همچنین درخصوص حجم نقدینگی گفت: هم اکنون حجم نقدینگی در حدود 10 میلیارد ریال است که مجموعه اسکناس و مسکوک در دست اشخاص و انواع سپرده هایی که نزد بانک های کشور است را شامل می شود.
وی با بیان اینکه برنامه دولت برای امسال به خدمت گرفتن نقدینگی برای افزایش تولید است گفت: بخش عمده ای از نقدینگی کشور در سیستم بانکی به عللی قفل و منجمد شده و مانع از این است که بانک ها بتوانند نیازهای بنگاههای اقتصادی کشور راتامین کنند.
طیب نیا ادامه داد: مطالبات بانک ها از دولت در حدود 100 هزار میلیارد تومان و مطالبات معوق آنها کمتر از 100 هزار میلیارد تومان است.
به گفته وزیر اقتصاد، دارایی ها و سرمایه گذاری های بانک ها در گذشته بخش قابل توجهی از منابع شان را مسدود کرده و قابلیت استفاده از آنها نیست به علاوه ذخایر اجباری و قانونی که بانک ها در نزد بانک مرکزی دارند باعث شده 50 تا 60 درصد منابع بانک ها منجمد شود و نتوانیم صرف اعطای تسهیلات به مردم و فعالان اقتصادی کنیم.
وی تصریح کرد: امروز خوشبختانه نسبت مطالبات معوق به مجموعه تسهیلاتی که سیستم بانکی پرداخت کرده کاهش پیدا کرده در برخی از بانک های کشور برای مثال در بانک ملی به هفت درصد رسیده و این موفقیت چشم گیری است.
وزیر اقتصاد از ساماندهی بدهی های دولت به سیستم بانکی خبر داد و گفت: اوراقی در اختیار بانک ها قرار داده خواهد شد که این اوراق قابل خرید و فروش در بازار سرمایه باشند و همچنین قابلیت وثیقه گذاری در نزد بانک مرکزی داشته باشند.
طیب نیا در خصوص فروش اموال و دارایی های مازاد بانک ها هم گفت: این اموال و دارایی ها در گذشته به صورت ناخواسته به بانک ها تحمیل شده اند و یا افرادی که از بانک تسهیلات گرفته و نتوانسته اند پرداخت کنند و بانک ها اموال آنها را تملک کرده و یا اموال و دارایی هایی دولت در عوض بدهی های خود به سیستم بانکی تحمیل کرده است.
طیب نیا در مورد سرمایه گذاری خارجی گفت: امسال تاکنون حدود چهار میلیارد دلار سرمایه های خارجی به صورت سرمایه گذاری مستقیم داخلی جذب شده است.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: در خصوص فاینانس (تامین منابع مالی از اعتبارات خارجی ) برای اجرای طرح ها در حدود 70 میلیارد دلار با کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا و آلمان قراردادهایی صورت گرفته و در حال حاضر در خصوص شرایط این وام ها بحث می کنیم که در تاریخ ایران بی سابقه بوده است.
وزیر اقتصاد و دارایی به منظور افتتاح طرح های عمرانی و خدمات رسانی و شرکت در نشست های اقتصادی سفر دو روزه ای به تبریز داشت.